169

До 185

преди 7 години

Сметката е проста, ама си я сбъркал. Част от официалните празници винаги съвпадат с почивните дни (събота или неделя), така че си оправи "простата" сметка. Това, което искат работодателите - поне 251 работни дни в годината, реално означава, че ако официалният празник се падне в събота или неделя, да няма почивен ден в понеделник и така може и 252 работни дни да са в годината. Не съм правил точна сметка, но май винаги има 3 дни, които са официални празници и се падат в събота или неделя.

168

Анонимен

преди 7 години

Не ставате за работодатели, бивши *** селски!

167

Анонимен

преди 7 години

Явно под "отидеш там" имаш предвид областния център.

166

Анонимен

преди 7 години

Работодателите в България са тези дето наложиха сегашния модел на демокрация и пазарна икономика след 1989 година с протести и подрипване по площадите. Реално това бяха най-големите некадърници, които чрез СДС забогатяха. Сега пак искат да си върнат времето, при което те робовладелците караха робите да им работят по 12 часа на ден и почти всеки ден и я им платят нещо, я не.

165

Анонимен

преди 7 години

Работната ръка си има пазарна цена, намерете си по-евтина.Намерете си и пазар, където да ви платят повече за произведеното, защото повечето българи си намериха работодатели, които да им плащат повече от вас.Хем некадърни, хем нагли работодатели.

164

Анонимен

преди 7 години

Типични българчета - бедни, овехтели, мързеливи, обаче се надлъгват един на друг колко много пари вземат и как са надцакали системата и са открили рая в чужбина. Отидеш там, видиш ги - пълни нещастници. Никакво качество на живот. Жалка емигрантска съдба.

163

Анонимен

преди 7 години

Проста сметка. Дните в календарната година са 365. Официалните празници в България са общо 11, освен определените със закон почивни дни(събота и неделя), които за тази година са 105. Това общо прави 116 почивни дни.Предложението 251 дена работни е 365-251=14 дни =>;почивни са само 12 недели в годината+още два дни.България е законова държава с определени от закона официални празници и 5 дневна работна седмица. Не е ли срамно да искат да превръщат българина в съвременнен роб?

162

Франция

преди 7 години

Заплата 5800 евро. Къща и три коли - една за мен, една за жената, един семеен ван да излизаме семейно с децата през уикенда.

161

До Холандията

преди 7 години

С 4200 евро в Холандия на оная скъпотия си като с 600 лв. в БГ - пълен аутсайдер!

160

Master

преди 7 години

Гиди губещи работодатели, дето заплатите по ведомост са едни, а в пликчета други, с "гъвкаво" работно време дето откарваш по 10+ часа, къде с отпуски къде не, с предварително подписана заповед за напускане с празна дата, с липсващи осигуровки и болнични по "официална" заплата. И за всички други като вас: *** ***! ***, фалирайте, гръмнете се! Вашето не е капитализъм, а феодализъм!

159

Холандия

преди 7 години

4200 еврака месчно!

158

Анонимен

преди 7 години

До АнонименБългария не произвежда нищо, защото няма икономика. Всеки само преподава *** и чорапи. Интерес о откъде тогава ще дойдат парите за пенсии и заплати.Ами произвеждайте коли като немците, или техннологични стоки и продавайте в ЕС - това е 600 милиона пазар, сега България е в ЕС, всички пазари са отворени в ЕС за България. Вземете 1 трилион заем, развивайте индустрия 30 години, после оше 1 трилион за да завоювате дял на пазара и така след 50 години ще конкурирате западните стоки!

157

Анонимен

преди 7 години

Някакви жалки бачкатори, дето са на социалното дъно, заминали да бачкат в чужбина и голям го вадят тук.

156

aaa

преди 7 години

Заради такива алчни ,безочливи,нагли престъпници цялото ни общество и държава страдат.И вместо да е в затвора тоя крадец където му е мястото,наглата му мутра се появява в някаква телевизия която дава трибуна на глупостите които болният му мозък съчинява .

155

...

преди 7 години

Епа тоя даже името му не запоних, дава пример че за един ден се изработвало еди колко си стотин милиона лева пари! А сега тоя смърф да земе да сметне колко пари се дават като заплати за тоя ден! Предполагам, че едва ли е над милион няколко стотин хиляди лева! Ей това когато требе да се работи без пари всички "бизнесмени" даже и краката си ше вдигнат нагоре! Ама тоя п.ндел дори не карва в сметката, че и през празниците се и храчат пари пак за бг. "бизнеса"! Явно си е вземал изпитите с 3--

154

Кипър

преди 7 години

Тук в Кипър взимам 2000 евро месечно.

153

Анонимен

преди 7 години

нали вие предложихте сегашната схема на почивка, бе работо-датели, нали вия я умувахте! а още тогава беше коментирано, че дава даже повече на работника, отколкото старата схема. ти като взимаш от понеделника след празника, така разбиваш цялата седмица, защото докато влезе в ритъм, вторника е минал, и остава сряда и четврътък, а петъка е ден на майстора. :))***!

152

Анонимен

преди 7 години

Аз съм на 4 хилки месечно. Като купувам не гледам цените. Купувам каквото ми харесва и за ядене и за носене и плащам колкото и да е, а в картата все си има пари, даже се увеличават и си купувам от време на време нещо по скъпо.

151

До Италията

преди 7 години

С 2000 евро в Италия си като с 400 лв. в БГ. Мани тая работа.

150

Баси Държавата

преди 7 години

Абе на тоя Велев да не му карат вода от Хасково?То заради високите заплати,народа мие чинии,работи по автомивките в Англия и налива бетон в Испания!А робовладелците внасят хора от Молдова и Украйна-все развити държави с ценни кадри.Проблема е че като дойде момента за заплати-рев!А иначе като строи къща-няма проблем,като купува на фолкдивата кола,апартамент и екскурзии на п....а си лелина-всичко е ок!Адам Смит е минало,да живее Маркс ;):):)