81

Анонимен

преди 7 години

Pari se vadqt,ama dostoinstvoto ti otiva na kino

80

Анонимен

преди 7 години

До |V|art!nна какво да ти завидя бе клош? Аз съм работил в западна европа по спецалноста ми ИТ още когато там всичко просперираше и имаше $$ по всички вертикали, преди кризата. тогава работеш в научен институт по програми на ЕС за разработване на софтуерен стандарт, бях в екипа от цял ЕС, заедно с французи германици испанци португалци италянци и гърци. Сега вече е с ISO номерОт години живея в Сидней движа часна компания в ИТ сферата, инвестирам и т.н.На теб ли да завидя? "Меринджея" ***

79

|V|art!n

преди 7 години

Милото Австралийче завидя :)) Приятел, как е в Сидни, Австралия, приятели ли сте с абуригените?

78

|V|art!n

преди 7 години

Не съм съгласен, комунисти или демократи, всичките са един дол дренки, проблема е, че всичките са корумпирани ***, които знаят само да крадат.

77

африканец

преди 7 години

Срамна работа няма , срамното е ,че дори и като чистачки , тези жени изкарват повече от доста висококвалифицираният труд в България.

76

|V|art!n

преди 7 години

.... и накрая като се събудих, погледнах през прозореца и видях че съм в гетУто, после осъзнах че съм заспал в панелната ми килия в която си пропилях времето докато ми плащаха стотинки. Едва ли някога ще отида в чужбина, а камо ли да видя Новия Свят като например Aв$$тралия която е сред страните с най висок жизнен стандарт.Най вероятно ще си прекарам живота в месарницата и складовоте...

75

UK имигрант

преди 7 години

Не разбирам, защо повечето българи са зле настроени към хората устроили живота си на Запад. Предполагам, че това е някаква завист, а в завистта сме ненадминати, дори самият Алеко Константинов го твърди. Скъпи сънародници: добре е да знаете, че ние - българите на Запад, обичаме родината си не по-малко от вас, обичаме и вас самите, защото сме от една кръв и от една земя. Не имигрантите, а комунистите са проблема на България. Комунистите ще се върнат ако БСП спечели.

74

Анонимен

преди 7 години

ako ne znaete ezik i niamate dobro obrazovanie - ne idvaite - 6te ste po-zle ot kolkoto v Bulgaria

73

|V|art!n

преди 7 години

Приятели, почнах в месарница докато бях студент, минах през складове, след това почнах по специалност и сега съм мениджър в германска банка. Имах и малко късмет, но пък в България дори и с много къдмет трудно става. Успех ви пожелавам :)

72

валентина

преди 7 години

До UK имигрант докато сами не видят и преживеят-няма как да разберът нещата,и моята първа работа беше-чистих квартирата на 2 студентки във валенсия,от там се започва,на който не му харесва да си стои в БГ и да ходи по 26 дни в месеца да работи по 10 часа за 420 лева,всеки има избор.Не ми е ясно само защо обиждат тази работа навън,а тук и чистят и мият и се бъхтят и те като роби,и парите им бавят и не им ги дават,и пак плюят по всеки НЕ съгласен със системата в родината си и тръгнал да се бори?

71

UK имигрант

преди 7 години

Ти не мисли за моята работа, драги ми сънароднико. Аз работя за 18,70 на час, а работата ми е лека и приятна...обожавам я. Иначе аз също съм започнал от нулата с минимално заплащане(разнос на храна). Така е на Запад, почва се от нулата. Затова и българите оставате разочарова. Искате всичко набързо и наготово...ама не става. Тук български номера не вървят.

70

Анонимен

преди 7 години

хората били в чужбина са ГОРДИ българи,горди,вдигнали глава и отказващи да служат като роби на системата и капиталистите!брави на тях,а другите,които само плюят по тях?-те НЕ СА патриоти,ТЕ СА мързеливци,чакащи на помощ от родители,жени,деца..ИДЕТЕ ДА ПОРАБОТИТЕ МЪРЗЕЛИВЦИ,ПОМОГНЕТЕ СИ НА СЕМЕЙСТВАТА,НЯМА СРАМНА РАБОТА.

69

U.K имигрант

преди 7 години

Честно казано не виждам, защо недоволствате? Дори минималното заплащане на Запад е отлично. Вземали били по 300 паунда само. Честно казано, това е една добра сума, предвид, че става дума за хора, току-що дошли от м...та си, неговорещи английски и обикновено с варварски манталитет и лоши обноски. А какво качество предлага българският работник на западняците. Над 2/3 от англичаните също работят за минималното заплащане. Като искате да учите английски, ами учете си го в България. Тук се бачка яко

68

Защо бе ?

преди 7 години

А защо никой не отива да работи в братска и богата Москва ?!Там давали 9 000 евро на месец за много по-малко работа!

67

работа

преди 7 години

ти какво очакваше *** биволицоо отгоре и бонус ли да ти дадат и накрая и за благодарност и да ги обереш и да духнеш ела са в къщи да си подсмърчаш сополите тогава неблагодарна нещестница не питаш как ги вадят тези пари хората сигурно и със тях заедно сядаш и на масата им неблагодарница

66

U.K. Имигрант

преди 7 години

Истината е, че българите, които идват на Запад са с по-големи очаквания спрямо възможностите си. Тук се почва от нулата. Дори да си лекар или адвокат, нямаш шанс да работиш по специалността си. Почваш като санитар(миеш старци), караш дълги специализации и след 5 години може би ще работиш като лекар в третокласна квартална болница. При адвокатите е същото. Тук се почва от нулата, запомнете това. Дипломи и тапии от България имат почти нулева стойност. Това е за висшистите.

65

:)

преди 7 години

На Запад, а и където и да е ,се ходи, ако имаш добра работа, знаеш езика и изобщо... когато си заслужава. Селяците отиват с нулеви знания и очакват западняците да ги направят шефове, да им плащат по 100 000 евро на седмица и да им вършат работата. Ами, не е така в реалния живот. На всичкото отгоре, като кажеш на някой, че си от България и те гледа все едно си му убил децата. Но за който не вярва - самолета и да пробва.

64

до 46 Анонимен

преди 7 години

46, сигурно си богат, но не си умен. И 20 и повече пъти в годината да ходиш до Швейцария по разни проекти пак няма да разбереш, че въпросните проекти не допринасят за еволюцията на човечеството. Ти не си умен - ти си тарикат ! А тариката нито е работлив, нито е способен.Много гении и велики умове са умрели в нищета и мизерия. Пример - В. А. Моцарт

63

Анонимен

преди 7 години

До :)да,защото тука си БЯЛОРАБОТНИК хахахах,айде стига говори за неща,които не разбираш,няма срамна работа-има срамно заплащане,по добре там *** за месец два,после си ела и после пак-отколкото тука да слугуваш и да те унижават,нито имаме отношения,нито кодекс,нито права.

62

Анонимен

преди 7 години

Ами що се продават българките така лесно.