16

Анонимен

преди 8 години

Пиша ви от една бензиностанция в Норвегия. Спрях да заредя гориво и да одморя за час. При тези почивки винаги чета бг сайтове за да се информирам за положението при вас. От 10 години не съм се прибирал в БГ. Чета и все повече се уверявам че БГ никога няма да стане бяла държава. Кой е този дето ще върти волана за 1500 лв? Това са 750 евро на месец! А аз ги взимам тези пари за 10 часа. Докато сте във валутен борд пари няма да видите а държавата ви ще буксува на място и все повече млади ще бягат.

15

Анонимен

преди 8 години

Всяка професия е важна.Някакъв написал,че били много 1500лв,щото той учил 5г и вземал изпити, ти да видиш.За ученето и дипломите в БГ се знае.Които не е записал той не е взел диплома.Рразбира се трябва да имаш кинти да си платиш в измислен ВУЗ.А те ВУЗовете бълват хора с дипломи без знания.Първо 1500лв в транспорта не дават и второ ако мислите,че да ставаш посред нощ и да караш трамвай в София или да въртиш геврека на автобуса е лесно,значи сте кухи градински ***.

14

Анонимен

преди 8 години

Българските работодатели искат държавата да им обучи кадрите, така че те да не ги обучават, когато постъпят на работа, да им плащат 700 лева и да ги осигуряват на 400, да ги експлоатаират да работят много над 40 часа на седмица, да ги уволняват когато се разболеят или забременеят, да прилагат всякакви дребни хитрости по отношение експлоатацията на човешкия ресурс.

13

Анонимен

преди 8 години

Тези статии явно ги поръчва оня пловдивски уреден *** с хилядата камиона и този плащач миролюб масарски от "карат се" му приглася . Явно скоро ще си карат сами и камионите, и фериботите и в сервизите сами ще бачкат. Читавите работодатели имат шофьори и там текучество няма. Но досега не съм видял шофьор, да се осигурява на три хиляди лева. Всички са на минимума за професията и другото е джоб пара.

12

Анонимен

преди 8 години

Как се взема книжка за рейс знаете ли!? Доктор по лесно се става! Нищо чудно няма старите шофьори или измряха или са пенсии! За младите курсовете са непосилни като пари! При назначаването са 1000лв. Документите само! Кой е луд да се хваща! Ще има глад за кадри там!

11

червен бастун

преди 8 години

Националното ни богатство са хилядите знайни и незнайни партиини функционери ,които БКП ни завеща да разпределят и управляват,сега и децата им ,но като гледам те първи избягаха

10

Анонимен

преди 8 години

Мъка мъка!! :-) :-)няма кой да бачка вече тука!! :-) :-)

9

До Ха-Ха

преди 8 години

Да той не е учил толкова много.....да той не е платил 20 хиляди......но той не може да си иска пари отделно от заплатата за свършена работа....всички други който си изброил са......58177

8

Анонимен

преди 8 години

Заплатата на ватманите е 700 лв. Стига сте лъгали бе! Никой няма да йм работи за тия смешни стотинки.. Никой!

7

Анонимен

преди 8 години

Първи април отдавна мина. Такива заплати дават само за курсове извън страната . В БГ - от 400 до 1000 лева е заплащането.Ама понеже никой не чете тез щуротии - та за това се пишат с голямата химикалка.

6

Хахаха

преди 8 години

1500 лв за шофьор? Та да не е учил 6 години, да е минал 80 изпита, да е вложил 20 000 лв в обучение и учебници за това време? Понеже при една медицина / стоматология/архитектура/право нещата стоят така. Смехории...

5

Кадри няма

преди 8 години

> "След 10 години няма да има шофьори у нас, смята Миролюб Столарски"Лекари и учители - също.

4

65

преди 8 години

1500лева?????????????? Аз 24години чакам такава заплата от мъжът си!Не пишете глупости да настройвате лошо хората.И друго да ви кажа-ннякоя фръцла може да взема 2000лв например в Софийска вода или топлофикация,ама там мълчим като пу--и.И даже си плащаме.А за билета ???

3

Анонимен

преди 8 години

Не само в тази професия, а и във всички останали няма да има кой да работи за тези смешни пари. Докато доходите в България не се изравнят със средноевропейските равнища, дефицитът на кадри не само че няма да намалява, а ще се и увеличава. Да му мислят предприемачите - искат с трици маймуни да ловят - няма да стане!

2

Анонимен

преди 8 години

Като няма кандидати за заплата 1500 лв ,пробвайте за 2000 лв .Ако пак няма-2500 и така докато се появят желаещите.Лека полека пак се връщаме в соца-лекари и учители със заплати 500-600лв,шофюри и ватмани -три пъти повече от тях

1

Анонимен

преди 8 години

При пазарната икономика заплатата е водеща , а не желанието на т.н. работодатели. Като няма за 1500 лв. кандидати правите заплатата 2500 лв. и готово . Другото са приказки и никакъв резултат. Така се прави в Западния свят .