40

Анонимен

преди 8 години

От вчера не може да ми излезе от главата снимка 2, по-специално предната гума на колата - вижда се, как е омазана с нещо, което явно не съхне (защото има и суха част). Нещо не могат да ме убедят, че горивото и маслото са се разлели след катастрофата.А липсата на снимки както от КАТ, така и от хората е наистина голям проблем - така всеки си говори каквото си иска без потвърждение.

39

РАД

преди 8 години

До 681Първо: Тук говорим за ПРЕВИШЕНА СКОРОСТ НА ПЪРВИЯ КАМИОН от когото тръгва всичкоВторо: На българина все някой или нещо друго му е виновно! Той никога не кара пил, с превишена скорост, изморен, надрусан. Не изпреварва на забранено, не заспива на пътя, не бърка в жабката, когато е в силен трафик..Трето: Несъобразена скорост е, когато на магистрала при разрешена скорост 130 км/ч. падне мъгла и ти продължиш да караш със 130 и се натрисаш на някое ремарке!Ясно ли е ?

38

Народен шаман

преди 8 години

Сложете си още икони в колите и наръсете захар по пътищата. И не ги слушайте тия неверници, дето ви разправят, че колите трябва да се поддържат и да се кара с хубави гуми. Те са мошенници.

37

богнострокулум

преди 8 години

До До 27По принцип и при автомобилите с автоматични скоростни кутии има понижаващи предавки :-). Но съм съгласен , че когато времето за реакция е милисекунди, като в този сучай, слаляне на предавка би било невъзможно,а по всяка вероятности и вредно, имайки предвид времето , което ще изгубиш, натискайки и отпускайки съединителя

36

Чупакабра

преди 8 години

До БогнострокуклумЗа теб версията на КАТ може и да е лъжа, но това няма значение за никого. Очевидно е, че нямаш достатъчно интелектуален капацитет, за да даваш мнение по тези въпроси.

35

Иван

преди 8 години

Само не знам как установиха, че има разлив на гориво преди тунела, ако е имало такъв особено на масло то този разлив щеше да е там и след катастрофата, а никой не показа такова разлято петно.Малко хора знаят или не искат да знаят че лятната гума под 12 градуса външна температура губи своите качества,а на Витиня по това време е дост доста под 12, тоест губи сцепление и това заедно с мократа настилка и високата скорост превръща колата в шейна,научете се да карате разумно. Жалко за загиналите хора

34

Богнострокуклум

преди 8 години

Значи, ако в тунелът ( в тази посока на движение) е на надолнище, и ако твърдението на КАТ-аджийския *** е вярно, че горивото било в резултат на катастрофата, а не причина за нея, то горивото би трябвало да изтича, пред вече ударилите се автомобили, така че за идващите отзад няма причина да се пързалят по 200 метра. Още повече, че настилката в тунела по принцип е суха и там спирачния път би бил по-кратък , отколкото навън, на мократа настилка. Така че, за мен лично версията на КАТ е лъжа

33

потресен

преди 8 години

Толкова е просто:Скорост 80 км./ч. + дистанция 50 м. = безпроблемно минаване през тунел.в най-лошия случай, спирачния път е 20-30 м. + 20 м. за реакцията, най-много броня да замине.При скорост 120 и дистанция 20 м. е въпрос на време да стане беля.

32

потресен

преди 8 години

Толкова е просто:Скорост 80 км./ч. + дистанция 50 м. = безпроблемно минаване през тунел.в най-лошия случай, спирачния път е 20-30 м. + 20 м. за реакцията, най-много броня да замине.При скорост 120 и дистанция 20 м. е въпрос на време да стане беля.

31

До 27

преди 8 години

Това с превключването на ниската предавка искам да видя как го правиш при верижна катастрофа пред теб. Иначе като карам внимателно с 40 на лед и огромна дистанция пред мен и аз мога да го направя.А за колите с автоматична скоростна кутия някой пак толкова умен съвет няма ли да дадеш? Щото тях ги карат предимно хора, които знаят само газ/спирачка.

30

Чупакабра

преди 8 години

На простолюдието все някой друг ви е виновен за простотиите, които вършите постоянно. Това, че карате неизправни автомобили с износени гуми и манталитета ви е на пещерни човеци няма значение, така ли бе, льольовци?

29

Анонимен

преди 8 години

Дни са нужни на разследването да даде становище обосновано на факти в този трагичен инцидент. Но нашият Костов или мостов на кат, вече всичко му е ясно - Несъобразена скорост. От личен опит, с 40 влязох в локва от масло по нанагорнище, след над 200 метра спрях като се движиш по траектория според първия закон на Нютон. В тунела ограничението е 80 и е нанадолнище, за мен това обяснява напълно ужасяващата верижна катастрофа!

28

Анонимен

преди 8 години

Виждат се и цистерни. Адът можеше да е още по-страшен. Но че българските шофьори карат с превишена скорост и не спазват никакви указания и ограничения, всички знаем. Повечето от колите на снимките тук са мощни, скъпи, но това не значи, че всичко ти е позволено. Такива шофьори наистина не търпят пред себе си коли, които се движат с предписаната скорост. Притискат, надуват клаксони, всячески тормозят предния водач. Особено ако е жена! *** Балкански бърза да покаже как се кара кола!

27

Анонимен

преди 8 години

До замразен Виновен е Мичурин че е направил кръстоска между дефектен сперматозоид и тиква и се е получил български министър-председател.

26

681

преди 8 години

Изразът "Несъобразена скорост" е понятие с което КАТ винаги прехвърлят вината на водача!Това е толкова размито понятие, че действа при всяка една ситуация. Лед на пътя - несъобразена скорост, пясък - несъобразена скорост, дупки- несъобразена скорост, изтрита маркировка или липса на знаци- несъобразена скорост, пътна строителна техника насред платното- несъобразена скорост.....

25

Анонимен

преди 8 години

По принцип, знаците по магистралата са съброзени със зимната обстановка, а не с лятната!Питай те някой катаджия , ако не вярвате

24

замразен

преди 8 години

абе все дайте го обвиним тоз човек за всичко. Б.б за сирийския конфликт за сомалийския глад за атомната авария в чернобил. За всичко е виновен той ! Понеже НИЕ сме НАЙ, и винаги като стане нещо все търсиме вината в някой друг. Никой не му е хубаво да е вината в него... като убиете някой на пътя пак не сте виновни вие ? Пътя лош мокро било не бил пиян бил без книжка? Б. ли е виновен за хилядите самоубили се по пътищата за безрасъдно шофиране под въздействието на алокохол и без книжки ???

23

Анонимен

преди 8 години

"Близо 200 метра се опитвах да спра, но не можех", разказа трети шофьор.......КОГАТО ИМА ЛЕД РАЗЛЯТА НАФТА ИЛИ МАСЛО НИКОГА НЕ НАТИСКАЙТЕ СПИРАЧКИТЕ! ПЪРВОТО КОЕТО ТРЯБВА ДА СЕ НАПРАВИ КОГАТО УСЕТИТЕ ЧЕ СПИРАЧКИТЕ НЕ ДЪРЖАТ Е ДА ПРЕВКЛЮЧИТЕ НА ПО НИСКА ПРЕДАВКА. ПРИМЕРНО СТЕ НА 5 СКОРОСТ ВЕДНАГА ЗАПОЧВАТЕ ДА РЕДИТЕ СКОРОСТИТЕ НАДОЛУ. ЧЕТВЪРТА ТРЕТА ВТОРА И ПЪРВА. В ТАЗИ ПОСЛЕДОВАТЕЛНОСТ СКОРОСТА ЩЕ Я УБИЕТЕ САМО ЗА СЕКУНДИ. НО ТОВА НОВИТЕ ШОФЬОРЧЕТА НЕ ГО ЗНАЯТ А И НЯМА КОЙ ДА ИМ КАЖЕ.

22

До 21

преди 8 години

Да,и снощи в новините две лелки от държавната хранилка с високопарни думи,без съдържание замазваха истинската причина

21

Наблюдател

преди 8 години

Естествено че от МВР ще мълчат. Ако е вярно че е имало разлято масло или нафта значи са го проспали.