27

gtf

преди 10 години

е ми търсят се инженери, щото заплащането е по-малко от тва на стругар, фрезист и всякакъв друг вид бачкатори. Още от преди 89-та си беше така - нищо не се е променило. Който може и знае - търси условия и добро заплащане другаде. От друга страна, голяма част от завършващите не могат да си вържат обувките... вероятно и защото нямат стимул. Простите кратуни комунистически, свикнали само да грабят - не се научиха за толкова години, че така няма да стане. Много от сънародниците ни биха се върнали..

26

Анонимен

преди 10 години

Инженери?За какво?С обидното за инженерния труд заплащане ще има дълго да се търсят инженери.

25

Цървуля

преди 10 години

Аз съм електроинженер и по неволя недипломиран такъв по топлотехника.Владея английски език и се оправям с руския.Почтен съм отговорен и не крада.На нашите измислени министри и бизнесмени ще кажа че за 650лв ще им работя някой друг път.Няма такава сила която да ме накара да отговарям за човешки животи и скъпа техника за толкова пари.Минимум 2000 като за начало и ако са доволни 3500-4000 на месец не на година.Повтарям на месец.И да се отнасят с уважение като заплатата се плаща както е уговорено

24

emir_kj

преди 10 години

Търсят се калинки, лоялни към управляващата партия...Останалото е измислица, няма нужа от архитекти и инженери, не само в България, а и в Европа. Броят на безработните архитекти в германия вече е над 10 хиляди, още по потресаващ е броят безработните юристи с "ерсте щаат прюфунг", та дори и след "цвайте" . Драстично се покачил и броят на безработните докторанти, така че какво да говорим за България. Идеята за копането на картофи не е никак лоша, има пари в земеделието, но ние напираме за шефове..

23

въпросът е

преди 10 години

Нашите "бизнесмени" или не искат, или не могат да плащат заплати, съизмерими с европейските.Какъвто и да е отговорът, изходът е един, отказ да се работи за тези мърляви заплати и последващ фалит на квази бизнесмените!...Иначе агонията продължава още поне 20 години!...

22

Митко

преди 10 години

Тези не са добре. Архитектите стоят без работа или работят несвойствени професии, а те приема щели да увеличават. Иначе за другите професии е напълно логично.

21

ano

преди 10 години

Мотото на бг "бизнеса" :‌ "Осигурили сме малко трици, търсим маймуни да работят без пари. Ъъъ.... няма желаещи, колко странно... ;-)"

20

бени

преди 10 години

Вчерa писaхте,че се търсят сaмо лекaри!Пaзи ни Боже,от ЖУРНAЛИСТИ-ЧУЛИ-НЕДОЧУЛИ,Рaзбрaли-Недорaзбрaли,търсещи гръмки зaглaвия и сензaции.И нa кого сa нужни!?????

19

nexussss

преди 10 години

Такаааа, като търсите горе споменатите специалисти какво предлагате насреща???? "Огромната" заплата от 400 лева, която ще изплащате ако ви е кеф и когато ви е кеф??? Айде сега вземете си кирливите мизерни заплатки и си заврете отзад, а пък ние ще напуснем тази жалка териториика с претенции да бъде държава и ще живеем в нормална държава и с подобаващо заплащане за труда си....

18

преди 10 години

bat vi Boiko e bezraboten v momenta. Kakvo prechi da se prekvalificira i da stane zavarchik ?

17

яготпху

преди 10 години

най-после да прочета правилната дума: СПЕЦИАЛИСТИ.А то България се препълни с експерти, ама работа никой не върши...И образователната ни система подготвя само еничари с чужди езици, но без специалностЕдинствената възможност за оставащите тук българи -всеки да си учреди лична партия

16

Пострадал

преди 10 години

Гледах интервюто й. Изключително манипулативно поведение от страна на министъра Прословутите полски заварчици за работници на полската фирма Сичес, която е подизпълнител на италианската фирма Сичес и работят на рафинерията на Лукойл. Вземат по 10 евро на час при осигурена квартира. На българските заварчици (при същите квалификации и по голямо натоварване) дават наполовина и за това има много да търсят.Българските работодатели (повечето доказани ДС и комунисти) обещават и не плащат с месеци .

15

Йово

преди 10 години

Какви са тия глупости, стига с това. Аз лично познавам много инженери които работят в сферата на търговията и куриерски услуги. Защото са по добре платени. Лично аз познавам инженер с 3 езика на много добро ниво и близо 10 г. трудов стаж на който са му предлагали да работя като електроинженер за 600 лева в София и това беше преди не повече от 3-4 месеца. Това е срамно и после защо техници и инженери не искат да работят за 500-600 лв. а за асансьорните техници дават по 400-450 лв. СРАМ.

14

.

преди 10 години

ha ha ha,недостиг на лекари,,?:) ай стига бе!:)

13

az-

преди 10 години

Ми нема стругари - то баба Цеца Цацчева се преквалифицира от стругарка в политик

12

Анонимен

преди 10 години

Бригадата на другарката Кунева ще стане отлична шлосерска бригада. Ще деформира и реформира чрез студена обработка цветни и черни метали и няма да пречи на народа.

11

aaa

преди 10 години

Shte gi tarsite i za napred. Zashtoto vie gi izgonihte sas zaplati ot po 500lv

10

65O2

преди 10 години

Ами сбъркана държава това е резултата. За справка стажантска длъжност премиер ритнитопковец или такъв без един ден трудов стаж заплата 5 бона, а дипломиран инженер със стаж се предлага заплата от 600-700 лв. :).Когато нещата се обърнат тогава ще се намерят и кадри :)

9

sante_dog

преди 10 години

айде на Бас че ако предложат стартова заплата от 1500-2000 работодателите веднага ще си намерят кадърен инженер. Даже няма да могат да си изчистят пощата от писмата на желаещите - т.е кадри има - ама заплати няма. Ако на един инженер в call center му дават 2000 заплата а за работата му като инженер му дават 1000 - познайте къде ще работи. Особенно ако е със семейство. Това вече е тъжното и затова няма и кадри за бизнеса. Щото то е един бизнес...

8

Жорето

преди 10 години

Най вече се търсят ***.България изобилства от такива специалисти.