107

Анонимен

преди 12 години

Мисля че се прецакахме за незнам кой си път. в Европа има 148 ядрени централи. Германия има 17 атомни централи, Франция има около 60 ядрени реактора. Почти няма развита страна в ЕС която да няма централа, Да не споменаваме САЩ, държавата с най-много атомни електроцентрали. Е как за тези напреднали икономики е важно да имат ядрени централи само в България е не целесъобразно? Защо тогава Турция ще стартира изграждането на ядрена централа? Дали те не стоят зад отказа ни? И Беларус започва нов АЕЦ.

106

до 104

преди 12 години

Пич, не си прав и ще ти кажа защо. Много малко са страните в света, които могат да си позволят с бюджетни средства да строят централа. Особено в сегашното положение. Има си инвеститори за тая работа. Кой инвеститор би дошъл в Белене, когато проекта целенасочено се омаскарява? Само ти стига, някой да преведе на чужденеца с парите думата "гьол", която е изрекъл не друг, а премиера на тая държава. Много ясно, че ще избяга с 200, както направиха и RWE.

105

до 110

преди 12 години

Прав си! На Русия не и трябват *** и мулати наркомани от американските гета. А пък САЩ са тези, които имат остра и хронична нужда от висококвалифицирани чужди работници, защото не са способни да си направят техни.

104

дО 81 прасчо

преди 12 години

Ако не искаш да съм анонимния тъпук... - можеш да ме наричаш прахчо .Съжалявам за твоите познати и за съжаление и аз имам такива с тумори/не мозъчни/,но кой ти каза,че туморите са в следствие от Чернобил.А това за свинското го написах напълно сериозно.Прочети малко изследвания и поговори с някой познат лекар и ще разбереш,че съм прав.Много хора си заминават от инсулти и нфаркти причинени от високо кръвно и холестерол причинени от свинското.А химията в месото причинява рак на дебелото черво.

103

Анонимен

преди 12 години

Да оставим настрана нашия ***,продажен и бандит Премиер,думата ми е за онзи *** Иван Костов!Много е лесно да разпродадеш българските заводи,БГА и други активи на държавата за един долар и да прибереш тайно милиони,друго е да създадеш и изградиш нещо,от което зависи бъдещето на държавата!И със своето дебелоочие да дава акъл,че отпадането на АЕЦ-а е голям "успех "за България!

102

до 108

преди 12 години

Тиквата по-разбирач ли е? Той за колко се продаде?!!!

101

прасчо

преди 12 години

Божееееееее,ЦРУ им повредило Чернобил .....Ееее не това е върхът на тъпотията и затова еваха мамата на половин Европа,е то бива да си ***,*** това сигурно много боли хахаахахахахаа,а извънземните? Не може ли и те да имат пръст? Според мен,просто водката и киселите краставички носят основно вината..........Кутев качи IQ-то малко,че в Дръндар нямат компове

100

До №72

преди 12 години

Ами, тогава японците да ти я построят, ще е по- сигурна!

99

Анонимен

преди 12 години

Добре е, че важните за България въпроси ги решават хора, избрани от народа, а не червените форумни ***

98

!?!

преди 12 години

АЕЦ или-не трябваше да се дискутира с всякакви специалсисти и после-референдум!!! А не да се решава от прости бандити!

97

до 100

преди 12 години

Прав си! Янките изтрещяват и затова само през Февруари 300 000 американци са емигрирали в Русия :)))))))))))))))))

96

До 106

преди 12 години

Точно. Германците правят най-много АЕЦ

95

hes

преди 12 години

Ядрения реактор сам по себе си ток не произвежда. Прави пара, която задвижва турбина за генериране на ток. При газовата централа гори газ и създава пара. 2/3 от АЕЦ и ГЕЦ са еднакви /от създадената пара нататък/. Така че построеното на Белене ще бъде използвано. Стратегически въпроси на енергетиката се решават от енергетици и икономисти заедно. Не може чрез референдум да се поставя въпрос на хора, които нищо не разбират и за 10 лева са готови да гласуват всичко

94

Справедлив

преди 12 години

Хора, стига сме се яли за глупости! Ясно е, че една такава централа би била от огромна полза за БГ! Спор няма в това! Но просто проекта е от скъп прескъп за нашия джоб, а и с тази непосилна лихва....това говори само по себе си 4е на тоя етап не можем просто да си го позволим. Всеки иска да кара мерцедес или да живее в мезонет....но в крайна сметка трябва да си простираме краката според 4ергата. Просто до там са ни докарали нашите управници...да не можем да си позволим един АЕЦ! Мисля 4е съм прав

93

Анонимен

преди 12 години

Румен Овчаров и Станишев са най-големите капацитети в енергийните проекти. А пък по ВИК то също имам човек - Доган.

92

Анонимен

преди 12 години

Провал на руското ядрено лоби в България ! Дали ще връщат комисионни на руснаците?

91

Анонимен

преди 12 години

Газ ще тръгне по "Набуко" след 6-7 години и тогава на Москва ще й се наложи да повярва на сълзи

90

до 92

преди 12 години

А бе,залухав,незнам кой на кого налива,ама хамерикаците ги хваща и изтрещяват всеки ден и устройват кървави дискотеки-я в училища,я в магазини...!

89

бавнозагряващ

преди 12 години

"истинският противник на проекта "Белене" е било правителството на Сергей Станишев " ...аха ...сега разбирам - защо Станишковото правителство оплюскаха парите за Белене - защото не са го искали!

88

kym 97

преди 12 години

Писна ми та чета как разни смешници обиждат на комунисти. После като им се погледне миналото я деца на генерал, прокурор, ДС и т.н. от армията на БКП. Аре спрете се!