183

Анонимен

преди 12 години

До 178Ами те ги ползваха ама с конвенционални бойни глави. Няма да казвам сигурен съм, че знаете какви са другите 3 вида бойни глави, за които е предназначена ракетата.Тя е толкова опасна не заради пораженията, а заради това, че е на мобилна установа и самата ракета в полет е трудна за засичане.

182

Анонимен

преди 12 години

До 180 Точно тогава се разбра ,ЧЕ СА МНОГО ОПАСНИ за това ги нарязахме А и са стрували на България над 1 000 000 000 долара .Системите им са за полет по профила на терена и хамериканосите НЕ МОГАТ ДА ГИ ЗАСЕКАТ Но на село / от където пишеш / не сте запознати с тези подробности.

181

Анонимен

преди 12 години

На пишман "пацифистите" във форума, ще им припомня една крилата фраза на латински:SI VIS PACEM PARA BELLUM. Ако искаш мир - готви се за война. Ние не сме готови за война. Което ни обрича на това - някой ден на молиме на колене за мир.

180

Анонимен

преди 12 години

Последната фабрика за пенсиониране преди навършване на 40 затвори люкове.....

179

Бивш морски

преди 12 години

Защо изобщо имахме подводници?Срещу кого щяхме да се бием или защитаваме?Ама то и цялата ни армия е циркаджийска,и преди и сега.А бойните кораби се ползват заучения и да гонят турски рибари.Едно време торпедните катери в Созопол вършеха тази дейност.А сега на военния кей висят ненужни кораби,струващи пари.

178

ЬЬЬ

преди 12 години

ЗА КАКВО ВИ Е ПОДВОДНИЦА ,БЕ,ПОДВОДНИЧАРИИИ??!! ХАХАХ..ПОСЛЕДНА ДУПКА НА ЕВРОПЕЙСКИЯ КАВАЛ....КАКВО ЛИ ИМАТ,ЧЕ И ПОДВОДНИЦА,ЧЕ И НА БРОЙ -ЕДНА!! ХАХАХ..КОЙТО МУ Е ЗОР ДА ВЪРВИ ДА СЕ БОРИ И БИЕ ЗА ТЯ ИЛИ ОЩЕ ДАЖЕ ПОДВОДНИЦИ..ПОДВОДНИЧАРИ ТАКВИЗИ!! ТАКА ЛИ Е?? КАКВО САМО БЪЛБУКАТЕ ПОД ВОДА НЕЩО СИ ТАМ..ДОКОГА?? ИЗЛЕЗТЕ НАД ВОДА,БЕ..МЕКОТЕЛИ! БЕЗГРЪБНАЧНИ ТАКИВА ПОСЛЕДНИ...

177

за 178

преди 12 години

Тъпчо още по време на първата война в залива се видя че не струват, ама си паднал с вчерашния дъжд и хабер си нямаш :))

176

Стига рИване

преди 12 години

Подводницата става музей, като Дръзки........а нови не ни трябват, с кого ще се бием ? Русия или Турция дето имат огромни флотове ли ?

175

Анонимен

преди 12 години

До 176 Кога са използвали СС 23 .Има обхват да удари от Либия до Италия ,защо не го направи .Защото ги НЯМАШЕ А българските ги НАРЯЗАХМЕ защото хамериканосите ги БЕШЕ СТРАХ от тях .

174

Анонимен

преди 12 години

Хора, разберете, че такива оръжия са неизползваеми в днешно време. Защо си мислите, че врага ще тръгне в походна колона и ще се остави да го целите с ракети, преди да ви е разсипал с авиация? Сега за да се опазиш малко от малко, трябва да имаш силно ПВО (или ПРО). Останалото е спецчасти, противотанкови групи, диверсии, снайперисти.

173

Анонимен

преди 12 години

СС 23 са смешки , нали Садаам и Кадафито ги ползваха.......нещо като Фау -1 на немците...много шум и малко поражения

172

Анонимен

преди 12 години

10 до 50 м точност, ама друг път. 30-150 м и то ако се коригира в полет от А-50 (руския опит за АУАКС).

171

Уточнение

преди 12 години

България има подводен флот от 1916 година. Единствената ни подводна лодка отблъскеа руските кораби, които разръшават Балчик и Шабла заедно с бреговите батареи под командването на полковник Муткуров..Слава на геройте !!!

170

хахаха

преди 12 години

- Все повече нараства изискването оръжията да бъдат преносими, предвид на необходимостта от овладяване на конфликти в различни региони на света. СС-23 може да бъде пренасяна по въздуха, установката й може да плува и да преодолява окопи и прегради.- Боеготовността е качество, което вчера, днес и утре остава като изключително изискване. СС-23 се подготвя за стрелба за 15 минути, само 18 секунди след пуска тя излита и сама се насочва към целта.

169

Анонимен

преди 12 години

Може ли да обясните, като са толкова модерни тези ракети (СС-23), защо руснаците също си ги унищожиха?

168

хахаха

преди 12 години

- Генерална тенденция в ракетостроенето е ракетите да бъдат управляеми.На въоръжение са още ракети на които не може да се променя зададения веднъж маршрут. Затова днес навлизат управляеми ракети, чиито параметри на полет да се променят и след изстрелването. СС-23 може да бъде пренасочвана именно по време на полет.

167

Анонимен

преди 12 години

Турция ако иска и ку.ра ми да охранява смешнико,не ми пука...Такива *** като тебе са под път и над път,комплехар,четеш там по сайтовете и се кефиш на турция и тва ти е смисъла на живота щото друго нямаш!А всъщност турция не я еб.е за тебе...

166

хахаха

преди 12 години

- Приоритет в новоразработваните системи оръжия е те да бъдат високоточни. СС-23 обаче, има вероятно кръгово отклонение от целта 10 до 50 м, като поразява площ от 1000 м около себе си;- Голямо внимание се отделя на способността, ракетите за бъдат трудно откриваеми от "противника". Но СС-23, която лети със 1200 м в секунда на височина до 120 км, дори и да бъде открита от радарите, само 10 секунди след това поразява целта. Тоест, тя практически не може да бъде спряна.

165

До 160 - Мамин сине,

преди 12 години

ти сигурно си на 23 и още те издържа мама, а ??? В армията момчетата стават мъже , а сега ?! Ами сега стават такива като теб -лъскат бастуна по цял ден и си "мечтаят" за нечии майки.

164

Анонимен

преди 12 години

Do 154 А знаеш ли че си неграмотно изкопаемо?Време е да научиш!!!