287

dina

преди 13 години

vie ne mojete da si predstavite kakuv kons otdel ima bg v odessa gonqt te ritat te ma4kat te vsi4ki slujitelki 4erni grosni sarditi nabursu4eni neebani lo6i samo da si otvorqt ustite bulvat yad!a tosi koito propuska horata bil ili sin na konsula ili nqkakuv rodnina samo deto nqma kam6ik v racetesi ujas kre6ti-haide be goveda... mojete da si predstavite ako imah pistolet do edin 6tqh da gi grumna te satova otka4at v 4ujbina ponqkoga i trepqt v mnogo konsulstva sam bila no kakto v odessa se otnasa

286

анонимен

преди 13 години

Това е във Франция,трагедията е долу горе същата и в консултвото ни в Бон,нищо че се отнася за ЕЗОК.И там консула си е отишъл на работа с когото иска,пък може и да ги е събирал от улицата.Докога ще ни вземат парите за пълна некадърност,в края на краищата са сложени там да ни защитават интересите и да ни помагат.

285

София

преди 13 години

Задължително мачкане! И да не забравяме, че навлекът е длъжен да се информира за всичко предварително ("Аз да не съм тук на всички да обяснявам"), както и да има неограничено свободно време за да го препращат където и както си искат. Също така да е запасен за висене в студ и в пек за всичко.

284

кали

преди 13 години

за жалост не само там има проблем с обсулжването. Това е навсякъде в Бълария. Гражданина е някакъв навлек и сте длижни да го мачкате и да го унижавате. Ето това е българската действителност.

283

Tanya

преди 13 години

Abe chovek - ti vse edno ne znaesh kakvo e v bg.. bulgarite sa maloumizirani i navsyakude deto otidesh te pravyat na *** tuka.. Kvo si trugnal da tursish ot taa durzhava ne razbiram.. Stoi si tam, izobshto ne se vrushtai, da ne poluchavash i ti mozuchni uvrezhdaniya ot maloumieto tuka :))))

282

ионела

преди 13 години

Общо взето администрацията като цяло трябва да се реформира и да се обърне сериозно внимание на качеството,квалификацията и мотивацията на персонала.Подбор на персонала-не са ли чували за това...и е време да въведат електронно обслужване за някои неща

281

ионела

преди 13 години

Всъщност тази статия пусна корени тук,няма ли да я подновите.В посолството в Мадрид познати чакаха 6 месеца за подновяване на ЛК и паспорт,това беше преди 2 години.Час ти даваха по телефона,всеки последен петък на месеца за следващия.На едната ми приятелка и дадоха час чак за след четири месеца,тогава вече паспорта изтичаше,при записването и казахаче няма проблеми.....после я глобиха за неподновен в срок.

280

ionela

преди 13 години

Може би е различно за отделните държави,но това за трите месеца беше когато не бяхме член на ЕС,сега вече спокойно и законно си караш с бг книжка ,поне в Испания е така.И мойте уважения господине,но не всички жени навън мият чинии,аз поне никога не съм го правила....има достачъно престижна работа,дори и в кризата.Все пак извинявай не те нападам в никакъв случай,просто някак си се засегнах,защото съм жена...всичко добро и смекчи малко тона,нека бъдем добри

279

няма значение

преди 13 години

съчувствам му на човека, но не мога да се сдържа... ХАХАХАХАХАХАХАХАХАХА"те фамилиите се сменят често" аз на мястото на потърпевшия бих се зачудил дали да се смея, плача или ядосвам. тъжната действителност - не знаеш от къде ще изкочи пълен ***, от който зависи благоденствието ти

278

Анонимен

преди 13 години

2006г. в Мадрид получих паспорта на дъщеря ми.Цялата процедура отне 2 месеца държаха се изключително професинално и любезно. Друг е въпроса, че повечето от чакащите не можеха даже и името да си напишат в молбата но това беше 2006 предполагам, че сега власта е друга и са сменили служителите със свой хора.

277

anonimen -4ujbina

преди 13 години

:moi 4ovek-nijamash li si svoi 4ovek si zaguben __ moi 4ovek" eeeee bai RADOI RALIN e go e kazal na vremeto.?.?badi realist..........

276

Германец

преди 13 години

Като турист имаш право да караш с книжка в ЕС. Но като постоянно пребиваващ в дадена държава от ЕС повече от 3 месеца, си длъжен да си изкараш книжка от съответната държава. Провери.. :)

275

anonimen ot madrid

преди 13 години

v madrid za pasport 4akax 9 meseza tuk posolstvoto do sega rabote6e samo 2 dni v sedmizata i na vsyako posledno 4islo ot meseza ti davat 4sa za podmyana .no za smetka na tova v 4akalnata na posolstvo na republika bulgaria v madrid moge6 da si kupi6 bozi4ka i ayryan4e sre6tu 1 euro i da xapne6 topla bani4ka za 2.5 ni6to 4e 4i4koto deto gi prodava e malko po-murgav ot obiknovenniya bulgarin vagno 4e ne se pla6ta danak

274

Анонимен

преди 13 години

Аз пък съм полицай, задържах един турски гражданин и той поиска да се обади в посолството им. Звънна, каза кой е. къде е задържан и т.н.,и като каза за какво е задържан му казаха - "айде чао, сам си си виновен".Виж, ако беше СЪВЕСТЕН гражданин, нямаше да го разкарат.За паспорта направо падам - ама БГ и извън БГ си е БГ !!!

273

Знаещ

преди 13 години

Искам да разбера колко получава една служителка в консулство зад граница? Която отговаря на телефон от 14,30 до 17,00 часа от понеделник до петък. Или и това е тайна?ЗАПЛАТАТА й е около 400лв, но с допълнителните суми и чисто към 1000 евро + безплатна храна, подслон и т.н.Тоест чисти 2000лв на месец взема НЕЗНАЙНАА ГОСПОЖА.А как ги избират ли.... сети се за голата Лили :)))

272

Обективен

преди 13 години

Между другото си личи как СВЕТЛАНА напада човека, само и единствено от завистна злоба, което е характерно за неуспелите зависливи бантустанци-чалгастанци от просто-ту-ти поколението

271

Обективен

преди 13 години

Напълно си прав Германеца, освен с момента за смяната на книжката. Според европейското законодателство (дори в БГ е изравнено) с каквато и да е европейска шофйорска книжка можеш да караш където и да е било в Европа доживотно. Аз лично ползвам това право 4 години.

270

Германец

преди 13 години

Драга ми селкостопанска труженичко. Кой ти каза, че в ЕС няма гражданство? И какво общо има шофьорската книжка с гражданството не разбрах. По законите в ЕС, при престой в дадена държава от повече от три месеца си длъжен да си смениш шофьорската книжка с тамошна. А пък как ще стане номера без да показваш лична карта или паспорт за тази операция не знам. Изглежда по далеч от село не си ходила и не знаеш как човек се легитимира. Само да ти кажа че съм инженер. Така че измий чиниите и не говори..

269

SVETLANA

преди 13 години

ДРАГИ МИ,ГЕРМАНЕЦО,да те светна че ве4е няма гражданства за всички европейски граждани.Което иде да каже че ти нямаш паспорт със съответно гражданство просто имаш документ издаден от тази държава.ПОЯСНЯВАМ/и аз съм в държава от евросъюза и го казвам 1000% сигурна.ако искам вадя си шофьорска книжка /испанска,паспорт и ЛК не ти трябват/показвам си моята БГ книжка и немаш грижи,но даже и с бг шофьорска си карам без да имам проблеми.А ОТНОСНО ГЕРМАНИЯ/////ДРАГИ ТИ ВИНАГИ СИ ОСТАВАШ АУТСАЙДЕР ТАМ!!!!

268

vikont82

преди 13 години

На мене ми се наложи да се отнеса един върпос до посолството в Холандия. Отворът не беше от копетентността на служителката, която вдигна телефона и ме препрати към "консулска", която отговаря на върпоси само между 14.00-16.00. Като цяло пак не остах удовлетворен от копетентността на отговора. Цялата случна не останах доволен от "помощта" на посолството.Извод: Мисия Лондон - не е само пародия !!!-------Честито на печелившите-------