17

Анонимен

преди 14 години

пич няма транзитен внос в ЕС. Стоката подлежи на облагане при влизане в първата външна митница на ЕС. Пример-ако се внася стока от китай за германия през солунското пристанище-митото се събира в Солунската митница, защото вътре в европейския съюз веднъж внесена стока не се облага повторно, и стокато пътува свободно, и на практика без административен контрол из европейския съюз. Второ-митата постъпвата директно в бюджета на ЕС, без значение в коя държава са събрани

16

Данъкоплатец

преди 14 години

Интересно ... колко годишен трябва да е един анонимен индивид, за да твърди, че гърците събират мито в Солун за стоки, които са пратени за България? Ако те чуе министър Дянков, сигурно ще получи удар и ще се спасим от бедствията, които ден след ден ни гласи... И да внимаваш в час! Също спри да четеш ШОК. Мишок.

15

Данъкоплатец

преди 14 години

Явно освен предложението да затворят гърците морския път с Италия, си наясно и с ТРАНЗИТНИЯ внос в ЕС... браво! Що не се явиш на конкурс по празнодумие - 99% е вероятно да го спечелиш от раз! Г-н Барозу много ще се зарадва на опцията кой да е да обмитява кво да е и къде да е в ЕС, без значение за какво става дума...

14

Анонимен

преди 14 години

до номер 9-обмитяването в солунското пристанище е грижа на гърция , а не на българия. Ние митничари в Солун нямаме. Стоката между българия и гърция, веднъж влязла в гърция пътува свободно-защото няма митнически контрол в европейския съюз.Грижа на гръцките митничари в солун е да съберат митото, ако стока влезе от извън европейския съюз, а вносът от гърция в българия НЕ подлежи на митнически контрол-налице е свобода на движение на стоките в евросъюза. Фермерите да протестират в Солун,по твойта лог

13

Ботев

преди 14 години

Не смеят за блокират турската граница защото турците сами ще влезнат да си я разчистят.Аз се опитвах да си създам някакво разбиране ама като ги видях как арогантно се държат да нашите шофьори и ми притъка.

12

Данъкоплатец

преди 14 години

Гърците бяха първи. След тях румънците затварят Дунава, а турците спират пътя за Босфора! Накрая сърбите заключват Калотина, а братята руси ще блокират Ч.море и пристанищата ни! О, времена на славни герои! О, Бате Бойко! О,небесна лъчезария и ГЕРБ! Сега е време да мрем или да мрам дважди по бива, но да не се предадем!

11

AbJeCt

преди 14 години

Браво : ) направо ми се пълни душата като ги гледам как пристигат на куп толкова много задружни хора ... за жалост при нас това се случва много по-рядко от преди години, когато нашите родители са скачали за всичко което не им харесва в НАШАТА ДЪРЖАВА!!!

10

Анонимен

преди 14 години

въобще не си "изразяват свободно волята", както ти пишеш! Що гърците не блокират граничния пункт га гърция с италия по море-при Игуменица, а. Щото ако блокират границата по море с италия при пристанище Игуменица ще си доразбият и без това разбитата си икономика. А сега, те като блокират границата с България-пречат на туризмът в зимните ни курорти!

9

Данъкоплатец

преди 14 години

Всеки, който не подкрепя стачката на гръцките земеделски производители - подкрепя нелегалното карго от Китай, което влиза у нас през Солунското пристанище! Нека видим сега кой кум, кой сват и кой на Таке, Ники - пилето и Мето Илиянски брат? ...НЕ НАРОД, А ***! ... казал е поета...ненапразно!

8

Данъкоплатец

преди 14 години

Ех, нека стачкуват братята гърци! Нека изразяват свободно волята си! Те поне правят нещо, за разлика от кирливите ние - българчета, които спорим от векове за цвета на *** на ближния нам...Амин! Не е бай БанЮ виновен, нито баба ***(Р.Желева)... ние сме си най-големия враг. Амин.

7

8

преди 14 години

А границата на гърция с турция блокирана ли е, или не? Защото не вярвам турция да си мълчи ,както ние си мълчим, ако им блокират границата. Ако през лятото наши фермери блокират границата, гърците ще пропищят из целия ЕС как им се проваля туризмът. А те като провялят туризмът към зимните ни курорти днес?

6

Фендо

преди 14 години

Гадни етиопски ***.Къде е сега Супер Бойко

5

Анонимен

преди 14 години

Видьхте ли по новините как тормозят нашите шофьори.Мама им ***.Ай да го видим Бойко.Нали е голям мъж уж.Да вземе да тропне по масата.

4

БЪЛГАРИН

преди 14 години

Чакай бе,за какво става въпрос верно.Как така гърците ще затварят държавни граници,за да разрешават вътрешните си проблеми бе???Защо не затворят с Турция или някоя друга граница.Това да не е военно положение,да се затварят граници на страна - членка на ЕС??Кой го позволява,защо??Имаме ли държава или не,май второто.Няма ли да се намеси някой,или винаги ще сме на разположението и на милостта на съседите си?Ако наши земеделци бяха блокирали границата,щеще да пропищи цяла Гърция!

3

Узунов

преди 14 години

Мръсни гърчуля ама нека ни щом си траем

2

1

преди 14 години

Какво му е поносимото? Гърците буквално воюват с България.Протестиращи и полицаи тормозили българските шофьори, като заедно измисляли поводи да ги глобят с по няколко хиляди евро. При предишните протести беше подобно. Тази блокада е незаконна.

1

..

преди 14 години

Е хубаво, протестират, похвално, но защо не ходят да блокират Солун или Атина, където е управата на тая тяхна банкрутирала държава!? Защо България трябва да плаща под формата на загуби за нашите фирми? Съд за гръцката държава, само така ще си върнем загубеното.