323

Роската

преди 14 години

Фискалната политика са мерките, предприети от държавата за регулиране и контролиране на държавния бюджет на страната. Той е годишен финансов план за икономическо развитие на държавата. Включва приходите и разходите на правителството за определен отчетен период, обикновено една година. Приходите се формират от данъчни постъпления, а разходите от поддръжка на непроизводствената сфера (здравеопазване, образование, армия, полиция и др.). В края на годината се сравняват приходите и разходите.

322

БАБА ЯГА

преди 14 години

БРАВО ДРУГАРИ ЦЕНЗОРИ И ПРОВЕРЯВАЯЩИ.УЧИТЕЛИТЕ ВИ СА ЕДНИ.ИНАЧЕ БГЕ ДЕМОКРАТИЧНО ГОСУДАРСТВО."ВЕРВАЩИТЕ" КАЗВАТ ЛОШИ НЕЩА ЗА ДЕМО-КРАЦИЯТА.ВАШАТА ДЕМОКРАЦИЯ..................

321

Анонимен

преди 14 години

http://***.dnes.bg/business/2010/01/04/i-nai-zle-v-krizata-e-bylgariia-rubikonyt-e-2011.83508

320

обективност

преди 14 години

абе какъв е тоя дето прави анализи за бг? "другите казват - България най зле, ти казваш - най добре...." кои са другите? кой е капациАтета? за хер флик - заем! а "другите" колко са компетентни? аз не вярвам на "как си обясняваш факта, че...". колко е обосновано твърдението на дянков и колко на бай.ф.от.уса

319

kyky

преди 14 години

ко значи фискална, с кеш флоуа ли?че като не плащаш по сметките, които ти дават, се казва че `си фискално добре ли`?ех, роска, държа да ми го разтълкуваш....

318

Анонимен

преди 14 години

аз мисля че "симеон ТРЕТИ" ще ни оправи за по малко от 800 дни. ама така ще ни оправи...... стои гледаи баце стои гледаи мазника колко ше окраде негофта мама пичка ти матрина.........

317

Анонимен

преди 14 години

Много мазна и противна мутричка има този ***!!

316

Роската

преди 14 години

То хубаво пише. но чети внимателно какво е казал Дянков поне. "От Фискална гледна точка сме добре" не ,че не сме най-зле икономически. Проблема ни е строителството тъй като то ни беше водещо последните години и сега като рухна няма как да сме най-добре

315

Роската

преди 14 години

Стопанство на Тунис е разнообразно, като водещите отрасли са селското стопанство, занаятчийство, добивна промишленост и туризъм. Добре развити са металургията (главно стомана), кожарството, хранително-вкусовата и химическата промишленост. Добиват се и фосфати, оловни и железни руди, цинк и нефт. Ако това не е достатъчно за една икономика здраве му кажи. Няма ли нищо. тцтцтц. На първо място са по износ на маслини.

314

kyky

преди 14 години

въх, геносе дянков, как го рекохте?я вижте какво казват баш американосите, в които се кълнете и уж от чието име ни управлявате?http://***.dnes.bg/business/2010/01/04/i-nai-zle-v-krizata-e-bylgariia-rubikonyt-e-2011.83508как става е, драги дянков, другите казват - България най зле, ти казваш - най добре....май верно бойко ги избира по умение да лъжат и по нищо друго....

313

Роската

преди 14 години

Ние също имаме лекари и адвокати , но нямаме средна класа, затова лекарите и адвокатите са заедно с другите. Немога да разбера какво толко имаш против строителите и автомонтьорите. Ако мислиш, че лесно се става такъв, значи трява доста хляб да ядеш. А колкото до Тунис, неможе да нямаш нищо и да си напред разбери го това. Парите не растат по дърветата. Това, че ти невиждаш или незнаеш на какво им се основава икономиката незначи, че нямат ресурси . В света е преразпределение на ресурсите.

312

НФБ

преди 14 години

живах и пътувах дълго, мога да сравня Франция,Англия, Испания, Русия и Португалия..големи колониални сили!Едните са богати другите бедни!Начин на управление! Тунис, Алжир, Либия..Мароко.. В Либия и Алжир нефт и природен газ но беднотия до шия!Тунис нямат нито газ нито петрол, но имат дъл;новидна политика и не изнасят капитали а привличат по западен модел! Иначе по територия е 154хил.км2 с население 9 милиона!Средна класа от висшисти лекари, адвокати.., а не от строители и автомонтьори.

311

Роската

преди 14 години

Просто такъв ни е манталитета и няма какво да се дразните на политиците. Всеки гледа да направи някоя далавера и да вземе от някъде някой лев без да го хванат. Политиците просто са хората от народа, който имат по големи възможности за крадене. Не видяхте ли само колко далавери бяха разкрити през изминалите 2-3 месеца. И Масларова с политическата си заплата се подвизава с някакъв пръстен с диаманти за незнам си колко пара.

310

към 305

преди 14 години

Другите икономики са по-напред,защото там не се краде и източва.Недей да ми обясняваш колко били напред и колко са умни,защото съм обиколил цяла Европа и да ти кажа нито са умни,нито имат нашите ресурси.Нито имат природа,нито атомна енергетика,някои държави като Гърция дори нямат нищо - каменна пустиня.Годишно от България се източват над 100 милиарда.ВЕЦ-ове,ТЕЦ-ове, АЕЦ, Лукойл, електроразпределение,производства - всичко се източва и парите заминават в чуждите икономики.

309

Роската

преди 14 години

За да имаме такаква средна класа трябва да имаме и възможност за създаването й. Адвокати и доктори създаваме макар пияници и некомпетентни личности. Инженери колкото искаш, но къде работят е въпроса?

308

НФБ

преди 14 години

ръстът на икономиката се дължи на 1 милион българсйи емигранти които инвестираха в строителството..купувха си жилища и имоти!Но в същото време по мовото поколение емигранти започнаха да се интегрират на Запад и зарязват инвестициите в България! Предпочитат да си купят жилища във Франция...В същото време имаме доста неадекватна политика...нямаме средна класа! Средната ни класа е от строители, плочкаджии, автомонтьори..козметички, докато на Запад това са лекари, адвокати , инженери,учени..

307

Roskata

преди 14 години

305 коментар , Брат защо сравняваш България с страни който са 50 години напред от нас. Искам да сравниш България със сходна страна по ресурси и големина, и развитие. Неможе да сравняваш Мерцедес с Опел. Какво правят те си е за техните възможности . Министъра се справи доста добре според възможностите пред България.

306

Анонимен

преди 14 години

Айде Герберчетата почнаха да цъкат минусиЦъкайте, цъкайте, пишлеменца!Нали от партията ви плащат нета...

305

НФБ

преди 14 години

много си прав но нашите управници са корумпорани и източването на държавата продължава!Я да видим какви мерки вземат Италия и Франция напоследък за да се връщат капитали в страните им..Италия върна 95 милиарда! Франциея си върна 5милиарда за 1месец! САЩ се борят за инвеститири със зъби и нокти!А нир изнасяме капитали за лихва!това може да е идея на продажен политик работещ срещу интересите на Б-я!Франсетата отделят 1 евро за инвестиции някъде при положение че са постъпили в страната им поне 5ев!

304

Анонимен

преди 14 години

Е ТО ТОВА,ЧЕ ИМА КРИЗА В СТРОИТЕЛСТВОТО НЕ ЗНАЧИ,ЧЕ НАВСЯКЪДЕ ЩЕ ИМА КРИЗА. И ОБРАТНОТО.