186

София уби М О Ч Ата

преди 1 месец

София е свободна !

185

Анонимен

преди 1 месец

В София има най-много болшевики на глава от населението ! Всички партиини чеда са на "ръководни" позиции и понеже ги е страх от народната любов дават мааалко по-големи заплати .

184

Боби

преди 1 месец

И 10 000 лева да стане, няма да се оправи нищо. Цените скачат пропорционално на скока на заплатите.

183

Анонимен

преди 1 месец

Ако изместят министерствата от София, средната заплата в София ще скочи. Все пак държавните служители са ниско платени.

182

Бай Чеп

преди 1 месец

Неконтролираното увеличаване на заплатите води до неконтролирано увеличаване на цените на стоките и услугите. Последното води до необходимост от ново увеличение на заплатите и т.н. и т.н. се влиза в една неконтролирана спирала. Не съм фен на соца, но преди 1989 год. държавата имаше механизъм с който успяваше да контролира донякъде тази спирала с данък върху нарастване на заплатите.

181

Фед Красивия

преди 1 месец

A най-големия майтап е ,че морска администрация е в София.Моряците момчетата ,за да си оправят документите(да плащат и оставят парите в София), пътуват до София постоянно и след продължителен курс!!!Вместо да е някъде по средата на Варна и Бургас,,,,,150 човека повярвали си софиянци морска администрация,ама в София.Значи хранила София провинцията....До тука в 5 коментара дадох пример с "храненето от София".Мога да продължавам така цял ден!!!

180

Анонимен

преди 1 месец

Интересно, като не ви харесва в София, защо си продавате кошарите, захвърляте гегата и ямурлука и се натискате да живеете в София. Стойте си там при овцете.

179

В Сърбия

преди 1 месец

Последното село преди границата е Димитровград въпреки че е чисто и поддържано и с добри пътища бихме могли да кажем че прилича на някакво изостанало европейско село и преминавайки в България от европейско село влизате в Бейруд направо.Това е показателно.

178

Анонимен

преди 1 месец

София прилича на себе си, по празниците, когато селяните насадили се в София се връщат по родните си места. Тогава в София се диша по съвсем друг начин.

177

Кафана

преди 1 месец

167 Чул те Господ много искаме да станем сръбска провинция

176

Анонимен

преди 1 месец

В последните 34 години провинцията наводнява и опустошава София. Да си хващат шапките и да се връщат по родните села. Сега все се опитват София да заприлича на техните родни села, за да се чувстват като у дома си.

175

Истина

преди 1 месец

Всички министерства задължитено трябва да се преместят в различни градове в страната, колкото е възможно по-скоро!!!!

174

българина

преди 1 месец

хубавото е че когато софия оглозга провинцията, следва нейния ред Пример, бившите колонии на франция в африка.... глозгаш до кокал, но и той свършва. После глозгаш твоя или теб те глозгат. Бъдещето на софия е сръбска провинция. Тогава ще разберат какво е....

173

Анонимен

преди 1 месец

Ясно е, че София храни и провинцията, следователно заплатите трябва да се 3-4 пъти по-виоки от тези в провинцията.

172

българина

преди 1 месец

това означава, че софия 33 г ограбва и опустошава провинцията. Поред ния грабеж беше 1.6 млрд на тец софия, вместо да го закриват, както десетки в страната. Есента на 2023 800 млн, всяка година провинцията дотира бедна софия с 1.5 млрд годишно минимум само за теца, а това че фабриката е в Търговище, а регистрацията е в софия, и данъците са там, е съвсем друг въпрос....

171

Чужденка

преди 1 месец

Надявам се, така наречените "софиянци" си знаят,че изглеждат като чиста проба "селинджъри" в очите на чужденците и българите емигранти а самата София има вид на ивицата Газа след израелска бомбардировка !

170

Анонимен

преди 1 месец

София претърпя много вълни на преселване главно на селяни. Първо започна с българите останали извън пределите на България. Отделно и на всякакви от всички краища на България и затова през 1942 година приеха ограничението за Софийско жителство. След 1989 година има нова вълна на селяни към София. Шoпите в София са може би по-малко от 10%.

169

Антикомунистка София

преди 1 месец

168 потомствените *** обитават студентски град и се познават по скъпите кори от престижни марки купени с кредити и с залог на имотите на родителите им на местния лихвар и вероятно с изпращането им в старчески дом характерно за селинджърите от по висок ревъл в социалната имитация на класова борба.

168

Анонимен

преди 1 месец

Малко са 3000 лева заплата в София. Животът в София е много по-скъп, а и София храни провинцията.

167

Анонимен

преди 1 месец

До Анонимен 163 Софето изобщо не става за столица, най-неподредения мр ъсен град в БГ-то, но за сметка на това, пълно с енти поколения селяни шопи, претендиращи за нещо си :))