67

До 62

преди 2 месеца

Написал съм "примерно една година/. Защото там се настаняваха и деца системно бягащи от дома си и непосещаващи училище.А сега? През 2006г.едно 11годишно момче извърши опит за убийство на две годишно дете и убийство на първокласник.Настаниха го в специализирано заведение за малолетни..След три месеца майка му се върна от чужбина и си го взе със себе си. Свидетел съм на събитията и преди 10- ти,и след това.Дори пряк.

66

Анонимен

преди 2 месеца

до 66 Да ти дам ли жокер, кравар? Учителката в началото на филма Маргарит и Маргарита нагледно показа какво се прави с показалката през бай Тошово време.

65

Анонимен

преди 2 месеца

До 68 Освен това много грешиш и като ме наричаш "кpавар", което само показва колко си зле с преценката. Имаше и хубави неща през комунизъма, имаше и лоши, парадоксът е, че лошите ги запазихме, а хубавите ги уби страхът в хората... Определено не съм кpавар, защото не подкрепям завладяването ни от западните ни "приятели", но и не подкрепям каквато и да е чужда намеса в нашата държава, така че не съм и pусофил. Сигурно ти е сложно да го схванеш..

64

Анонимен

преди 2 месеца

до 66 Кравар, ти помниш ли за какво служеше показалката на учителя по бай Тошово освен да показва нещо на дъската с нея? Нали си живял по него време? Аре казвай!

63

Анонимен

преди 2 месеца

до 66 Като съм бил 10- 11 годишен викаш съм бил глух за слухове за такива инциденти с учители на които са им правили мечка???? Или викаш на тази възраст не помня нищо, все едно съм 4 годишен??? Тотално се излагаш бе, кравар!

62

Анонимен

преди 2 месеца

Даже Леонид Брежнев беще украинец какво руско управление ?

61

Анонимен

преди 2 месеца

До 63 Не са измишльотини, ти просто си бил малък и си живял в твоя малък детски свят без да си разбирал нещата около теб... А това, за което говоря е нещо, което ако го имаше и сега щеше да е много добре - хората сами контролираха поведението на другите, когато някой се самозабрави и тръгне да върши глyпости, обществото го спираше по един или друг начин. Може със забележка, ще се му се скара някой или пък с други средства. Това е отговорното поведение, а не като сега всички да си траят.

60

Василев

преди 2 месеца

Непълнолетните изтърпяват лишаването си от свобода в поправителни домове. Момчетата в общежитие до врачанския затвор,а момичетата в Сливен .Извършителят на това тежко престъпление ще го изтърпи във Враца.Ако с разни еквибалистрики забавят във времето съдебния процес, може и затвор да посети.

59

Анонимен

преди 2 месеца

Родените през 1970-1989 година си мсилят, че са видяли как беше при социализма, но много се лъжат.

58

Анонимен

преди 2 месеца

до 62 Ми 1978-*** съм роден и станах пионерче една година преди да падне строя, тоест бях 4-ти клас. Ти какво си видял от социализма не знам. Само измишльотини бълваш тука. Якета върху учители, мечки мим правели простотии на квадрат..

57

Анонимен

преди 2 месеца

До 60 Вече съвсем не ти вярвам! Помня прекрасно последните 5 години от онова време каква разпусната работа беше по училищатата и не само, а и в цялата държава. Усещаше се, че се върви към разпад и всеки си правеше каквото иска. Не си живял тогава. Иначе щеше да го видиш и ти.

56

Анонимен

преди 2 месеца

до 57 Кравар, не бе не схващам защо са мятали якета върху главите на учители. Значи за да мятат якета са били без качулки иначе е щял да ги разпознае без метнато яке. Я ме светни ве мозък краварски в момента преди да му метнат якето на главата той няма да види поне за малко лицето на някой от нападателите??? Казах ти много филми си гледал фантазьорски кравар!

55

Анонимен

преди 2 месеца

Съветско време има в СССР и не точно в Бг но да се нарича това време руско е неверно и злобно.

54

Анонимен

преди 2 месеца

до 45 Брачед, много филми си гледал. Мятали якето на главата на учителя и го пребиват??? Муахахаха...

53

Анонимен

преди 2 месеца

До 54 Не схващаш. Това е идеята, да не вижда кой го бие и дори и да се оплаче да не може да докаже нищо. Интересно обаче защо така пламенно защитаваш онова време, след като много малко си живял тогава, каза, че 5 години си бил ученик по тошово време... Нормално е да не знаеш много неща, но ми е интересно защо представата ти за живота по онова време е толкова розова?

52

Анонимен

преди 2 месеца

Във Англия. Франция, Германия, Австрия, Швейцария, Гърция, Испнаия и други държави, ТВУ-тата ги наричаха пансиони, но реално си бяха ТВУ.

51

До 47

преди 2 месеца

Много малко подрастващи попаднили/ настанени/ в ТВУ се превъзпитаваха.Те се настаняваха за определен срок- примерно една година.Там се " квалифицираха" и в други престъпления.И след време отново се " завръщаха".Също като в затворите.Не е като по филмите."Влезнал в затвора и станал човек"- да,ама друг път.Привикват с начина на живот в тези места и излизайки на свобода трудно се аклиматизират,а и самото общество ги е отблъсквало с отношението си.Така е било преди 90- те,а сега е още по зле.

50

Анонимен

преди 2 месеца

до 52 Знаеш трънкиии, кравар! "Мечки" правеха на по-стеснителните ученици съучениците им, кравар. И "мечка" се прави без да мяташ якета мякета, кравар, а просто му се качвате на гърба на момчето няколко човека и то рухва на земята от тежината им. Понял, кравар? Бил съм свидетел на десетки такива случаи. Ще направиш мечка на учител и той след това поне мнооого прооост няма да разбере кой му е правил мечка? Така ли ве, кравар???

49

По времето на

преди 2 месеца

Демокрацията до 1989г.във България нямаше престъпност както сегашните дупетати да подаряват природните ресурси,златни мини и т.н.на чужди държави за стотинки и престъпници свършваха като Чаушеску.

48

Анонимен

преди 2 месеца

До 49 Не знам защо не си чул. Аз знам за три такива случая, единият даже преподавател в университет и му се случила случката в асансьора. Така че ти като си пропуснал, значи просто си зле осведомен и проблрмът си е твой.