20

От Кухнята:

преди 9 месеца

Ето как родителите от Възраждане, помагат на децата си с домашните: "Какво са ти дали, давай сега да ти помогна", "Ми тати, как се смята питагоровата теорема", "Сине, имам страшно много работа, а и утре трябва да ставам за протеста на Възраждане, после ще ти донеса сандвич с шунка. Изяж сега учебника с кориците и запомни едно: Време ни е за Възраждане! Ай чао.", *тичешком се втурва да пие ракия със съседа в кръчмата*

19

Анонимен

преди 9 месеца

По времето на каруцаря Бай Тошо, нашите майки и бащи ни учеха нас малките деца как да си правиме в къши ракия, вино, компоти, консерви, кисело зеле, хляб в пеща на джамала и ни показваха как по цял ден работеха по ТКЗСето, а ние малките деца чакахме на опашки за капачки на бурканите. А сега, кой те учи на нещо? Никой! По магазините има всичко!

18

Пурко

преди 9 месеца

Проблемът е, че родителите не могат да се справят с домашните на собствените си деца. Идват ми в работата едни хора - обикновенни дроби не могат да сметнат. Май са пропуснали пети клас математиката.

17

Анонимен

преди 9 месеца

По времето на каруцаря Бай Тощо ни учеха с учебници на теориите на Маркс и Ингелс как се работи по бригадирското движение за без пари, а сега по времето на Боди гарда на каруцаря Бай Тощо, Боко - теориите на Чалгаря Азис и Десислава, как се правят пари с чалга стъпка, напред, назад!

16

Комсомолец от Възраж

преди 9 месеца

ДаНе. Добре де. Аз как да си бия жената и да и бръсна косата, ако детето няма домашни и се разхожда из цялата къща свободно????? Ще го трявмирам. По-добре им давайте домашни, да ги заключваме в другата стая. Да си знаят мястото.

15

Анонимен

преди 9 месеца

Ако бях министър-председател академик (дори и в ротация) това нямаше да бъде допуснато!

14

Анонимен

преди 9 месеца

Много е сбъркано всичко. Домашните са прекалени, само ако детето не се подготвя за определена дисциплина. Демек -- ако лапито му харесва математика, да може да си избере да му се дават домашни само по математика, а не да се бъхти по химия като грешник едновременно. Но за тази цел, всички паралелки след 7-ми клас, трябва да са профилирани, а! Ами те вече са! Значи това е решението - по основния предмет домашни до откат, по страничните или без домашни или некви малки. Това работи добре.

13

Анонимен

преди 9 месеца

Първо се премахват домашните работи, на втори етап се премахват занималните и накрая и задължителното обучение. Синхронизирано е с посолството.

12

Тормоз на Чаветата

преди 9 месеца

Да пишат домашни от сутрин до здрач и през уикендите, заключени в стаята. За да имат родителите повече време да праят секс.

11

чуй сяАз ги разбирам

преди 9 месеца

Значи едно дете трябва да има яко домашни задачи, за да му държи влага училището и да го подготви за това как функционира обществото - бъхтиш се за нема нищо и си губиш времето. Всъщност домашните са безсмислени, ако обучението е достатъчно ефективно. Най-оптималният вариант е да се преподава в даскало и децата да научат информацията, след което 1-2 малки задачки за вкъщи, но не твърде много, за да отнема от свободното време на лапитата. Това ги дразни и отблъсква, както всеки друг човек.

10

Анонимен

преди 9 месеца

С новия закон ще може ли да съдя държавата (РБ и НРБ) със задна дата, че ме е карала да пиша домашни повече от необходимото?

9

Анонимен

преди 9 месеца

Може и без домашна. Пише среден 3 и не повтара класа. Домашната дава 50 % от испита. Има и контролни и класни върху целия матриал.

8

Анонимен

преди 9 месеца

Всичко върви по план - на запада ми трябват роби, не професори. Трябва да им се работи за 1000 евро, докато техните професори вземат по 12,000 евро. Спете още офце, спете.

7

Анонимен

преди 9 месеца

Какво хубаво очаквате в държава, е която в Президенството на най-видимото място е поставена картината " Стадо говeда", нарисувана през 1967 г. от именития български художник Златю Бояджиев? Двамата пастири са пред стадото. Явно това е изконната им мечта-да превърнат народа в стадо гoвeда. Осакатиха учебните програми още от времето на Меглена Кунева. От тогава всеки нов министър на образованието внася реформи. Двойките на матурите не са от много домашни, а от апатия към учене.

6

Анонимен

преди 9 месеца

Убиеш ли образованието, убиваш и държавата. В трите геополитически балансьора - САЩ, Русия, Китай - там си пишат домашните в пълен размер.

5

Анонимен

преди 9 месеца

Кирчо и Кокорчо направо да премахнат и училищата! То бива, бива наглеци, но вече прекаляват. Не им стига, че масово децата са функционално неграмотни, разсеяни и демотивирани да учат, а на всичко отгоре за капак да не пишат и домашни?!? Абе, тези закопаха България отвсякъде. Стратегията им е колкото по-малко грамотни, толкова по-евтина работна ръка. Стадото лесно ще го управляват овчарите, като е неуко и глуповато.Вместо да насърчават да учат децата, министъра и мисирките около ги закопават.

4

Проблемът

преди 9 месеца

не е в домашното като дейност, а в неговото качество и количество сумарно, по всички предмети за 1 ден. Когато има домашно напр. по 5 сериозни предмета за другия ден, детето прави 1 или 2 най-много, с тенденция към нито 1, поради обърканост и отвращение към учебния процес. Всеки учител вижда само своя предмет и не отчита, че още 5 или 6 учителя се упражняват върху нервите на децата.

3

Анонимен

преди 9 месеца

Още мъничко остава и писането на домашни ще стане домашно насилие.

2

Анонимен

преди 9 месеца

Учителката не може за 40 мин. да мине целия материал и испитва. Ученика сам работи и от това зависи доколко добре ще е на испита

1

Анонимен

преди 9 месеца

Като чуя, някой да казва за дете, кеото го карат да учи "горкото дете" и направо ми се повръща ...