48

Бай Дрън

преди 1 година

Хора се намират само по един начин-с удовлетворителни заплати. Не казвам да са колкото в ЕС, защото сега ще ми скочат пишман икономисти предприемачи, а казвам, че заплатата трябва да е удовлетворителна така, че дори о да е по-ниска, работника или служителя да не предприема рискови действия с търсене на работа в други градове и държави. А тия, дето ще дойдат от чужбина, също ще дойдат за пари, а не защото искаме :) Разберете, без заплащане не става!

47

до 59

преди 1 година

За 500е не работи и чистачка вече. Стига с тия заучени фрази за свинско и зеле и празните ви приказки... Касиерка с 3ти клас образование минава 2000 бруто.

46

Анонимен

преди 1 година

Недостигът е брутален. Давам пример- работя на 3 места в ИТ сектора. На ТД и отделно като фрийланс на други 2, като приходите минават през моята си фирма. Всеки втори приятел в сектора е така. Кадри няма. Учете и с лекота ще изкарвате по 20-30-40к и нагоре на месец, ако работите по няколко неща паралелно. Не става изведнъж, но с опита неща, които младши човек би направил за седмица, вече се правят за час, два. В маркетинг, реклама, подбор на персонал е същата работа, но по-малко плащат.

45

Анонимен

преди 1 година

И кой ще дойде да работи за 500Евро , специално за вас????

44

Анонимен

преди 1 година

Браво тоя откри топлата вода,въпросът е как ще я стоплим,със 700 евро средно заплащане и 300 евро минимално,мисията по затоплянето е невъзможна!

43

Внос на работна ръка

преди 1 година

Че защо? Нали университетите бълват кадри? Къде отиват тия кадри? А от къде ще се внесат тия кадри? С какво качество ще бъдат тия кадри? 200 000 украинци имаме на държавна издръжка, що не впрегнете тях да поработят малко?

42

Анонимен

преди 1 година

Имате недостиг на работна ръка, ли? Ще ви издам една рецепта, а пробвахте ли да плащате на хората, които ви работеха?

41

aa

преди 1 година

време е малко да пофалират измекярските фирми, масово

40

Анонимен

преди 1 година

Индийците на работят, само на социал. Онзи ден гледам от онеи=зи с метлите, оставили ги и отишли да си напазруват от магазина. Остави това, но какво е качеството на почистване с метли, дигат прах само. На запад всичко е с машини

39

Анонимен

преди 1 година

Цитирам мой приятел от бизнеса: " Няма хора, или няма за тези пари?" Той плаща адекватни заплати, и гледа на това като на незаобиколимо изискване за сделка между него и работника. Колегите му които го обвиняват, гледат на платените пари като на "пролята кръв" която ги лишава от лиготиите им.Е, пазара ще ги отсее....

38

Анонимен

преди 1 година

Че откъде ще внасяте? Кой му се учи български език, вместо английски, немскуи, френски, испански... Самите западни държави изпитват недостиг на работна ръка, защото населението им се състаряваФантасмагориии на килограм

37

Гошо

преди 1 година

Първанов, нали внасяме араби като бежанци. Явно те не стават и не искат да работят. Така е и в Германия, но понеже германците по-бавно разбират идва времето и това да стане. Фирмите търсят знаещи хора със стаж които да работят но да плащат минимално. Ако се вдигнат заплатите на европейско ниво кадри ще има. Хората ще се върнат, защото на запад са бели роби, но не искат да си го признаят.

36

До Анонимен 35

преди 1 година

Ония червените бичмета с тия приказки си заработиха пенсии, и то не от минималните. А балъците ги изтърпяхме, сега следващите търпим. Явно яко сме смачкани.

35

Анонимен

преди 1 година

Кадри има. Просто не плащате заплати.Аз работих за фирма 10 год. , като за този период ми увеличи заплатата с 0.00 лв.Само да уточня , че съм с две висши обр.БГ работодатели смешници. Само се докарахте до тук. Само натяквах че няма незаменими хора. Хе хе, е .....сега вече няма хора.Всъщност има - кеф ви Шекер махала, Столипиново, махалите в Сливен, Ямбол... и т.н.

34

Шишо

преди 1 година

Най-новия виц: Под натиск от КРИБ правителството на Гълъба взе решение всеки заловен мигрант задължително да работи в България пет години.

33

Сандо

преди 1 година

направиха България една ***, хората избягаха и сега се сетили че хора им трбват.

32

Анонимен

преди 1 година

Вместо да направят заплатите европейски, те ще внасят евтина работна ръка..... Пълни *** к'во да кажа....

31

Анонимен

преди 1 година

Че малко ли окри има тука... Вместо да им дават помощи, да си ги заработват...

30

Абсурдистан

преди 1 година

А туй очилатото човече от някаква си измислена Българска конфедерация създадена за подобни нищоправци и мамини детенца,работило ли е някога нещо през живота си че дава акъли!?Как да има кой да работи като всеки втори е подобен лентяй?Абсурдистaн!

29

Анонимен

преди 1 година

Къде са ония червени бичмета които припяваха над 30 години,че ниското заплащане и ниските данъци ще ни направят конкурентноспособни?