22

Анонимен

преди 2 години

А безкрайните домашни, а липсата на учители, които да запълнят и без това малкото според вас часове, безумните програми ....

21

Анонимен

преди 2 години

Това ли е единствения извод, до който стигнахте .....

20

..

преди 2 години

децата вече нямат детство и вие точно малоу мници искате да ги побъркате от малки още

19

Анонимен

преди 2 години

До 2Така е още от едно време.Казва ти сае, че дружбата със СЕСЕСЕРЕ Е като слънцето и водата за всяко живо същество и ти си знаеш, че е така цял живот.Резултатите ги виждаме.

18

Срамота!

преди 2 години

Как не те е срам бре ,академик бил ! Ами навън учат по много по достъпен и разбираем за възраста им начин. Тук искате да ги правите академици- ,,ломоносовци",занимални и тормоз още в четвърти клас Амбициозни учители от старата школа искат по всеки предмет да са отличници!,Деца отишли с родителите си и започнали да учат там ,се оказва че материала са го учили две години по рано у нас!/пример от приятели в Осло и Торонто/.

17

12

преди 2 години

Тук материалът върви буквално със скоростта на светлината, а домашните са убийствени. По тази причина всеки ходи на частни уроци или курсове. Да не говорим, че в другите държави материал, който тук се учи в пети клас, там се учи в по-горен. Лично се убедих, че в Испания например в обикновените училища /не с профил математика/ дробите ги дъвчеха в 10ти клас

16

Реалността

преди 2 години

От 7-ми септември...1.е много топло! 2.много родители използват по-ниските цени за почивка и много деца ще отсъстват! 3.не старта е за промяна а да има диспиплина и оценки за поведение и реални наказания и изключвания!

15

Майка

преди 2 години

Тоя защо не хване да се скрие някъде, ако така карат ще затрият държавата и децата няма да има къде да работят..... В чужбина може да учат по-дълго, но не учат в 7 клас за професори като в БГ. Едно време не се явявахме на матури през година и знаехме много повече от сегашните деца. Учебниците им са написано като за Кирчо в Харвард.

14

.

преди 2 години

В това министерство се редуват , като всеки си има тема и фиксация. На този фиксацията му е да съкрати на децата времето за игри навън, общуване с хора, самостоятелно мислене и всичко, което представлява ваканцията, и да ги забие в класните стаи колкото се може по-дълго.Хайде да идват избори, да се измитат тези нови звезди преди да са съсипали образованието.

13

№2

преди 2 години

По функционална неграмотност българчетата са на първите места т.е. знаят да наизустят текст, но не могат да го разберат. Също като пишман професорите, които им пишат учебника и като пишман учителите които умеят единствено да сричат от учебника и за заявяват "ми ходи на частни уроци като искаш да знаеш".

12

Това не е вярно!

преди 2 години

Това не е вярно! Никъде в чужбина нямат толкова домашни и проекти за вкъщи. Това значи, че времето, в което нашите деца се занимават с учебна дейност, е всъщност в пъти по-дълго от това в чужбина. В някои държави изобщо нямат домашна работа. Като се приберат от училище, децата са свободни! ОСТАВЕТЕ НАЧАЛОТО НА УЧЕБНАТА ГОДИНА НА МИРА!!!

11

№1

преди 2 години

В учебника по "Човек и Общество" защото предметът "Родинознание" вече го няма, имаше посветени 3 глави на Великата Схизма, това е материал за 3 клас. На бас че ако попитате някой поп учил 10 години за поп, какво е това и кога се е случило ще чуете не повече от 5 думи. Явно дълбокото познание на християнските религиозни особености е много важно за третокласниците, но колко от тях умеят да си купят билет за транспорт? Колко от тях могат да измислят креативно решение по зададен проблем? ПО функцион

10

Доброто старо време

преди 2 години

Аз съм завършила хубавото соц средно образование - годината пак си почваше като сега и си свършваше като сега, но качеството беше друго. А-а, сега се сещам, че по едно време се учеше и в събота, тя беше и работен ден, но това беше за кратко. Часовете бяха по пет- шест на ден. Ползваше се по един учебник по предмет, помагала нямаше, нямаше тежки чанти, респ. раници. Да не забравяме и че се учеше до 11 клас. Така че, работата не е в това да се учи по-дълго време.

9

Каун

преди 2 години

За сметка на това чантите на нашите ученици са най-тежки, децата са най-стресирани от учебният материал - за това говори нежеланието им да посещават училище, а и да - сложете един наш ученик до един западен и ги питайте за някоя европейска столица.

8

Пипи

преди 2 години

Обаче са в пъти по-умни от тия дето учат повече ,затова те да се променят капиш г-н "академик".

7

Министър Некадърник

преди 2 години

Нашите деца учат по 12 часа на ден - 7 дори 8 учебни часа и 4 -6 часа безмислени домашни, наизустяване на тъпотии и ходене по ЧАСТНИ учители заради ниското ниво на преподаващите в държавното школо. В чужбина се "учи" до обед и толкоз, изпитите са презентацийки от по 4 слайда на MS powerpoint. Не познавам деца, които да не посещават поне 2 частни школи за да получат адекватна подготовка. Кога ще има оценяване на учителите? Много от тях не са за там където са спуснати. А оценка на директорите?

6

Анонимен

преди 2 години

Оххх защо не спрат с тази мантра най-накрая- ние учим най-малко, работим най-малко, най-мързеливи сме ... Едно непрекъснато втълпяваме колко сме зле. Ами като има кой да им се връзва, ще продължават..и все едни и същи ще си ги избираме

5

Анонимен

преди 2 години

Моля ви се, скрийте го този луд и не му давайте да взима решения и да говори! Имам две деца ученици, отлично съм запознат с проблемите в образованието. Този просто ще съсипе и малкото работещи механизми в системата!

4

...

преди 2 години

Има един трик - да си мълчи - може и да не го усетят колко е зле. Ако в българия учат 25% по-малко, това означава че на запад въобще няма лятна ваканция? Ще наваксва като почват една седмица по-рано, но ще им пуска една седмица есенна ваканция? Т.е. едно голямо нищо. Явно не знае къде се намира - да си трае докато му мине мандата и дано тогава дойде някой, който знае какво прави.

3

Анонимен

преди 2 години

Образователната система в България е сбъркана и от 30 години върви в една посока към по-зле. Не вярвам, че това лесно ще се оправи.