13

Любезния лос

преди 2 години

До 14: а самун хляб от 700 грама по два и петдесет добре ли е?

12

БАНко

преди 2 години

ЗАЩО НА ОБРАЗОВАНИТЕ И ЗНАЕЩИ БЪЛГАРИ ИМ Е ТРУДНО ДОРИ ДА ПРОЧЕТАТ ДО КРАЯ ГЛУПОНТИИТЕ НА НАТОВСКАТА ПРОПАГАНДАТА ??? КАК ДА Е ПЛАТЕНА И РУБЛА КАТО ПУТИН НЕ Е ИСКАЛ ЧУВАЛИ С РУБЛИ ЗА ГАЗ ??? ЦЕНЗУРИРАНИТЕ РУСКИ МЕДИИ ДАВАТ ВЪЗМОЖНОСТ ЗА ПРАВИЛНО ИЗРАЗЕНА ПОЗИЦИЯ !!!

11

Анонимен

преди 2 години

И това добре ли е ?

10

Чудо!

преди 2 години

До България: А за какви да ни мислят, като си избрахме фигуранти и мошеници да ни управляват?

9

7

преди 2 години

Зима иде.

8

Анонимен

преди 2 години

Всъщност, газта която купуваме е платена с рубли, просто не от нас а от посредници. Ние просто плащаме по-висока цена, понеже Кирчо и Кокорчо се правят на ощипани госпожици.

7

Мария-Антоанета

преди 2 години

До Алекс: то и без хляб и зрелища може, ама като няма к'во да пра'ят и ще се избият.

6

Поправка

преди 2 години

В момента е под 56 р за долар. До края на следващата седмица ще стигне границата от 50. И никой да не се самозалъгва, че рублата е неконвертируема. Всеки ден на Московската борса се обменят стотици милиони долари и евро. Приказките за 300 р на черно са за политически наивници.

5

Ай Сиктир

преди 2 години

Докато тия мисионери се изявяват по телевизора да заглавичкват раята България си купува с 30% надценка същия този руски газ от Гърция. На кого трябва да му счупим глав... играчката?

4

Алекс

преди 2 години

Видя се,че може и без руска газ.Предстои "Газпром" да се моли да им купуваме газа.Рашките не могат да предложат друго на пазара.

3

Анонимен

преди 2 години

Само лъжи . Първо сметките в газпромбанк са две . С евровата сметка всеки си купува рубли от московската борса . Цените на рублите са пазарни а не фиксирани от газпромбанк .И като как тогава рублата не била конвертируема като хората си ги купуват на борсата а после плащат с тях на газпром ?Потреблението на газ спадна по време на коронакризата сега си е добре .Потреблението на петрол расте в Азия а в Европа е възможно да пада заради дълговете .Русия и без войната трябва да си пренасочи доставките

2

Интелектуалец

преди 2 години

Никой не превежда в рубли. Газта се плаща в Евро/долар в сметка на газпромбанк и там автоматично валутата се конвертира в рубли. Ако се плати в други сметки на Газпром в чужди банки Русия получава една студена вода за газта защото тези сметки са запорирани и все едно Русия предоставя газ безплатно защото няма достъп до тези сметки. Защо ги конвертират в рубли? Ами много просто. Преди два месеца долаът беше 180 рубли сега е 60 рубли.

1

Ех, Красене

преди 2 години

А Ленинград те закърми с любовта към Русия. Какви ги плещиш сега?! Или ИПИ е на американска хранилка...