256

Янаки

преди 2 години

Държавата дето пише законите - същата тази държава не си спазва законодателството, а иска народа да го спазва. Всичко е такъв батак... ако погледнете през прозореца ще видите планини от отпадъци и българско "благоденствие".

255

Пешев

преди 2 години

Българската икономика е все още планова и социалистическа. "Партията каза че заплатата ще е толкова". Няма значение че някои не работят. Няма значение че някои ги отнесе Ковид - всички ще получават еднакво. И се чудят защо всички читави ще мигрират от тази българска ***.

254

Кривондел

преди 2 години

Асен като работодател в частната сфера как се е справил, че дава съвети?

253

Ставри

преди 2 години

Заплатите ще се вдигнат но не заради импотентните напъни на правителството а защото няма кой да работи. Повечето бачкатори са близо до пенсия а младите кадри са толкова некадърни и неграмотни че основно ще останат да работята 60 годишни в България.

252

Петко

преди 2 години

Понеже няма икономика и заплатите трябва да се определят силово. Като през комунизма държавата казва кое колко трябва да бъде. Държавата е щедра с минималната заплата защото някой друг ще я плати. Толкова е зле всичко в България че цялата държава трябва да се закрие.

251

Анонимен

преди 2 години

Покрай сухото ще изгори и суровото. Недобросъвестните работодатели са повече от тези, които "помагат" на неграмотни роми.Държавата трябва да обхване неграмотните и да ги ограмоти, да ги обучи да работят качествено. Освен това има дейности, за които не се изисква образование, а обучението в работата, не е проблем. Като хамалската работа, някои дейности в строителството...Там заплащането е твърде ниско.

250

Анонимен

преди 2 години

Хич не съм фен на Кирчо, Кокорчо и сие, но са много прави в случая. НЕ е нормално да спираш кола за 100 хил. пред офиса, да ходиш на екзотични почивки и на работниците да разправяш, "*** нали ти давам 800 лв?! к'во се оплакваш?!" и любимото ми "криза е! като захлебим (как пък от 15 години не успяхте поне веднъж да" захлебите!) тогава ще ти вдигна заплатата! " 8 години работих така. Първо реших, че ще искам увеличение на 1 година, после реших, че нека направя 5, да се докажа и тогава...

249

1

преди 2 години

До Анонимен-308,защо си мислиш,че африканските заплати,са по-малки,та нашите "бизнесмени" са африканци,само чрез кражби,не плащане на осигуровки и данъци,трупат богатства на гърба на работещите за тях,нека финансовия министър ,по-често,да ги проверява,и да прилагат европейските закони,за не плащане на осигуровки и данъци,в Европейските страни,затварят фирми за години,а тука никой нищо не им прави.

248

1

преди 2 години

Г-н Василев,вие не разбрахте ли,че "големите български бизнесмени"искат,да им се работи без пари,не им обръщайте внимание,правете вие,каквото си решите,като правителство.

247

Анонимен

преди 2 години

Кокорчо кога ще освободи държавата от себе си? Както правилно са отбелязали работодателските организации - държавата е номер едно по наемането на минимална заплата.

246

БИЗНЕС

преди 2 години

ЕДЕНИ И ПИЕНИ ДЖИПЧЕТА ПЪК ЗА СЛУГАТА 710 МНОГО БИЛО ХАХАХАХА ЖАЛКА КАРТИНКА НАЦИОНАЛИЗАЦИЯ И ОДЪРЖАВЯВАНЕ НА ВСИЧКИ КОЙТО НЕ МОЖЕ ДА ПЛАЩА НЯМА ДА РАЗВИВА БИЗНЕС!!!!!

245

Доктора до Еди

преди 2 години

Добре де, така се вкарваш в зависимост от други хора. 2013 мислех като теб-работех за около 800 лева, не ме осигуряваха. Ако чаках, щях и до сега да работя за 800 лева, вместо това научих занаята си, плащах , за да видя какво правят хората в моя бранш и прочетох над 100 книги-как да продавам по-добре, какви клиенти да избягвам. И сега-при пълен график-правя 800 лева на ден. не на месец. Най-прекрасното нещо на света е да се чувстваш независим и всичко сам да решаваш-кога работиш, кога почиваш.

244

Крас

преди 2 години

Ама разбира се,че чорбаджиите са виновни.Веднага кака да обяви пълна национализация и започне ново преразпределение и назначение на кадърни управители и собственици.Ще ги назначат служебно. А защо не не да предоставят всичко в ръцете на Божков ,Минев и Банев. Комунизъм по Китайски лиценз.

243

Анонимен

преди 2 години

Като види човек клетия представител на "работодателите" от КРИБ и му става жал.

242

Еди

преди 2 години

Докторе , стига празни приказки. И двайсет години да се развиваш и пиеш кафе, на тая територия няма файда. Трябва използваческата сг.ан погрешно наричана бизнес, да бъде вкара в правия път от държавата и съда. А това може да стане, само когато отрежем пипалата на мафията , начело с малоумния и нагъл Каскет в прокурватурата. Как беше поговорката - кучето скача според тоягата.

241

Анонимен

преди 2 години

На европейски сметки трябват европейски доходи !Които искат да плаща африкански заплати да си преместят бизнеса в Африка .

240

Доктора до 305

преди 2 години

Ох и да ти я повишат със 60 лева-какво ще стане, няма да можеш да отидеш на почивка , без да гледаш цените , няма да може да отидеш на ресторант , да ядеш и пиеш цяла вечер , без да се чудиш за сметката , няма да можеш да ползваш най- доброто , което светът предлага. Ако развиваш себе си, може да постигнеш всичко, ти какво направи , за да си по -ценен на пазара на труда .Колко книги прочете , колко умения разви, най-лесно е да кажеш дай.. Минималната заплата преди я правех за месец , сега За ден

239

Абе

преди 2 години

Който чака на една минимална заплата е пълен некадъpник.

238

Анонимен

преди 2 години

Наистина се излагат работодателските организации. При тази инфлация, които не могат да си позволят да вдигнат заплатите с мижавите 60 лв да фалират! Стават за смях.

237

Ааааа

преди 2 години

От Крадлив Асан извинения не чакайте.