20

Анонимен

преди 3 години

Знаете ли че там има военна повинност и всеки запасняк е длъжен да се грижи за определено от закона оборудване да не кажа въоръжение или снаряжение а тука няма такива неща въпреки че точно ние а не те сме на края на света и на географията а те са в центъра на Европа и на света дори, но нашенеца не го вълнува той не обича свободата обича да слугува на господари и дори да робува но да не се води на военен отчет и да не носи отговорността за своята собствена страна и съдба и на децата не го вълнува

19

ПроСоТо

преди 3 години

Аз за тези пари 3700 Евро работя цяла година.

18

Анонимен

преди 3 години

Нужна е, защото 1 кг месо е 50-60 евро.

17

Азиатски Съюз

преди 3 години

Бройкат си франкчетата и дебнат да прескочат поне до Франция на пазар при всеки удобен случай. При такова МРЗ цените на услугите при тези са безбожно високи. Иде голяма инфлация в световен план, особено с Джо Бидона начело на кораба. ТръмПИЧ добре пазеше западняците, сега обаче са обречени.

16

ДЖО МИРИЗЛИВИЯ ЧЕХЪЛ

преди 3 години

При линия на бедност от 3900 франка, не виждам *** какво се радва и сравнява със стандарта в България :D

15

Анонимен

преди 3 години

До Незнам, но скъпия ток и бензин не е проблем най вече за нашите колеги и приятели безпардонните ползватели и обични гласоподаватели, любимците на народа...

14

само това не!!!

преди 3 години

не не е нужна, не разбирам защо им позволяват да въвеждат такова нещо? защо????къде и криб къде са олигарсите???? спрете тези мръсни швейцарци!!!!

13

Анонимен

преди 3 години

Като гледам снимката не са да кажем зле но не са и кой знае колко добре че да са цъфнали и вързали а пък първото впечатление не лъже, просто е много скъпо и прескъпо.

12

Незнам

преди 3 години

незнам защо не направят тук минималната също 3000 еверо защо не и 4000 това ще реши много проблеми с бедните минималната пенсия също може поне 2000 евро и скъпия ток и бензин няма да е проблем повече

11

Анонимен

преди 3 години

До Анонимен там не е за ***, МИ ТОЙ ТОЗИ ОБРАЗ ДА СИ ЗНАЕ МЯСТОТО НАЙ СЕТНЕ ,а не на всяко гърне мерудия, де който реши и го дава за пример ми ти за себе си говори, какво обобщаваш, освен че или не си чел произведението или не си го разбрал.

10

пияница мистик

преди 3 години

"3700 евро на месец: Нужна ли бе тази минимална заплата в богатата Женева?"===Ами нужна е, ако хляба ти е 10 евро и минералната вода 5 :)))

9

Анонимен

преди 3 години

До Кой ще глътне парите, ми има мерки за ограничаване на хората но няма мерки за ограничаване на вируса.

8

Анонимен

преди 3 години

Женева е една от финансовите столици на света, гълтат трилиони долари и ги управляват. Нормално е да е скъп град, там не е за ***, който иска да му е евтинко.

7

Анонимен

преди 3 години

Това са градове където или си обслужващ персонал (сервитьор, готвач, шофьор, фризьор), или си от голямото доброутро и не си знаеш парите. Втората група дърпа цените нагоре, и колкото и да получават, първите винаги живеят в най-малките апартаменти и пазаруват от най-евтините магазини.

6

123

преди 3 години

Просто не е място за нискоквалифицирани талибани и приходящи ***....

5

Стефчо

преди 3 години

много е хубаво,обаче нямаш ли пари шута ти е директно в дирнника. ще има да си мечтаем за соца и бай Тошо...

4

V

преди 3 години

Хранителна банка .Тука политиката на герб е точно обратната .ддс на храните е 20 % въпреки че в по богатите държави е най много 10 % а в Швейцария има хранителни банки .Къде е сега БХК ??? И колко дела е завела в международния съд за това че мафията герб иска два пъти повече пари за храна от най бедния народ в ЕС ??? Къде е логиката на БХК и международните съдилища ? Вместо банки за храна герб иска двойно ддс на храните .

3

Анонимен

преди 3 години

ходил съм в женева...нищо особено!скъпо до безобразие,а по магазините стоката е все едно съм на "витошка"...

2

Анонимен

преди 3 години

Все едно ми разказвате приказки..Кога ще го видя това нещо тука?..Боже защо ме наказа да се родя в тази държава ,Боже.......

1

305 ОЙРО заплата

преди 3 години

А у нас "бизнеса" те назначава на 5-10 лева над минималната заплата!