22

Анонимен

преди 3 години

Преди ни използваха с предтекста че имало много кандидати за работа, после обърнаха плочата че нямало хора и затова полагаш извънреден труд, сега пандемия :) Къде са синдикатите или си бъркат в дупката :)

21

до 19

преди 3 години

Нека ме съкратят. Обезщетението ми е шестцифрено и на месец печеля по толкова, колкото злобари, като теб за 2 години. Дали ми пука, че ще ме съкратят, според тебе? За 3 дни съм си намерил нова работа. Ако ли пък не, имам 3 работещи бизнеса (единият селскостопански). Не ни мисли нас, гледайте себе си и мислете какво да подобрите, за да не работите за 2000лв..

20

до 16

преди 3 години

Лошото е, че лесно се злоупотребява... При нас за има-няма 10мин деплоймънт уикенда репортват по 12 часа, защото трябва да наблюдават системата. Направи сутринта деплоймънт за 10 сек и после цял ден пей сърце и прибира по 2к от 1 ден работа. Въпросът е, че, ако нещо падне, действително си има сериозна работа, но се случва рядко.

19

Анонимен

преди 3 години

Те вече айтитата започнаха да ги съкращават, а цели айти фирми намаляват заплатите, той мечтае овъртайма тройно да му го плащат.

18

Анонимен

преди 3 години

Ние търсихме дълго време да нанемем ейай ескпърт с реинфорсмънт и дийп лъънинг, давахме 14500 заплата плюс кола плюс плащане на разноските за интернет, но не можахме да намерим.

17

до 13

преди 3 години

Всяка ИТ компания плаща овъртайма по 1.5 до 3.5 според зависи. И при нас е така.

16

Анонимен

преди 3 години

Mоята компания ми плаща рипортнътия овъртайм по 4, а в уикенда таймс 5.

15

до 12

преди 3 години

Търсенето е според предлагането. Например, търсихме дълго време да наемем Oracle DBA, и високият мениджмънт даваше около 7000лв. нето за тази позиция, които са крайно малко за нивото, което търсим. Как ли не ги убеждавахме, че за 7000 няма кой да дойде със знанията, които искахме. Всеки, който харесахме, искаше по 9000 и нагоре (наистина ни трябваше гуру). Е накрая клекнаха и дадохме на топ кадър 9500, та си стиснахме ръцете. Искам да кажа, квалифицираният кадър си знае цената, робът е без пари

14

Селянин до "4&q

преди 3 години

Ехе, градски! По-полека с твойте вносни храни! Ние, селяните и селското стопанство влачим икономиката! Създаваме 50% от БВП! А вие, гражданьята само глъфате и гепите! А внасяй си хляб, мляко, сирене и още хиляда стоки с кратък цикъл на употреба! Но с какви платежни инструменти ще ги внасяш, ако нямаш селскостопански износ? Защото износа ни е предимно суровинен! А това е така, защото вие, гражданьята ви мързи да ги преработвате и да сереализира висока добавена стойност! Ама и това ще е до време!

13

Анонимен

преди 3 години

На ден работим не повече от 2-3 часа и репортваме по 8. Но, когато има нещо извънредно, се работи и по 12. И хоп- 4 часа overtime, които нашата компания плаща по 2, а уикендите- по 3 (в изключително редки случаи може да се работи уиенд има няма 10 минути, но репортваш цял ден). Имам хора в екипа, които само от Overtime всеки месец правят по 4-5к лв. от няколко часа допълнителна работа. При квалифицирания труд е така. Който за каквото е учил и какъвто път сам си е избрал в живота.

12

Работодател

преди 3 години

Вие благодарете че изобщо ви дават работа, да изкарвате прехраната си, ама те тръгнали претенции да предявяват, как да се заплаща труда! Има си пазар на труда, работодателя плаща според пазара на труда за човешката стока която наема, ако не ви харесва не ес прдлагайте на пазара на труда и вие наемайте работници.

11

Анонимен

преди 3 години

Русия и Китай ще повишават стандарта си на живот, а населението на ЕС и САЩ ще продължи да обеднява.88537

10

селянин

преди 3 години

до8за парче леб ти намери ратай

9

Анонимен

преди 3 години

Никъде не се плаща двойно.

8

Анонимен

преди 3 години

Селянино драги, когато се трудиш на собствения си имот, можеш да го правиш и 35 часа в денонощието - твоя воля, и твоя полза или вреда! Но да гърбиш ратаи срещу парче хляб, си е чисто робство!Да губи безропотно трудови права, стана любимо занимание на кроткия, изчезващ българин.

7

РУССКИЙ ОККУПАНТ

преди 3 години

Ми това са противоепидемиологичните мерки за подпомагане на бизнеса бе! Ко ривиете ? Не стига че ще плащате дълговете където взема Тиквоня като за последно чекмедже, но и пищите срещу орязване на правата ви ! Аре, чиба !

6

гражданин

преди 3 години

тея комунисти от гроб по-големи робовладелци и от бай Тошово време.........

5

Анонимен

преди 3 години

Този извънреден труд ще се плаща ли двойно като в нормалните страни? Всеки час над 40 в дадена седмица трябва да е извънреден труд не да водят н 4 часов рабон ден персонала си, а той да работи по 12 часа.

4

До селянин

преди 3 години

дреме ми за твойте кози, кокошки, лозя и градини. Аз съм избрал да живея в град. Работи на нивата ти. И само не ми обяснявай, че селото ме храни, защото в хипермаркетите храната е вносна.

3

Анонимен

преди 3 години

Не еднократно през годините ГЕРБ доказват, че са антисоциално правителство и защитават интересите на олигарси и съмнителни бизнесмени, но не и на обикновения човек!