266

Зозо

преди 3 години

Искам да си отслужат заедно Волен и Джамбаза, да видим кой ще е булката : ))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))Иначе големи патриоти!!! :))))))))))))))))))))))))))

265

Навит

преди 3 години

12 000 евро месечна заплата. Застрахователна премия живот 10 милиона евро изплатена при моя смърт на семейството ми. Нямам нужда от обучение.

264

David

преди 3 години

3 е минимума, но 6 е максимума, останалото след това е мачкане на психиката. Първите три месеца ше си ги спомням с носталгия...

263

Анонимен

преди 3 години

Първо трябва всички СЛУЖИТЕЛИ в системата на МО КОИТО СА НА ЗАПЛАТА И ПЕНСИЯ ДА ГИ МАХНАТ,така ще се даде път и на младите,защото много места са затапени и после да се мисли за увеличение на заплатите ако искаме да имаме армия толкова е ПРОСТО

262

Анонимен

преди 3 години

310 според мен зависи от кой род войски и какво е поделението в което служиш, дали голямо или малко . Бях 9 месеца, след шестия знаех всичко и се чудех как да изляза отпуска и каква глупост да измисля(влязох есента и лятото вече не ме свърташе в поделението). Имаше някой друг висшист за украса, те служеха 6 месеца и обикновено ги скатаваха в щаба зад някое бюро.

261

Анонимен

преди 3 години

Ще се изкажа от личен опит. Аз служих една година, когато казармата беше година и половина, защото влязох като висшист. Усетих, че ставам истински войник едва към края на тази една година. Става въпрос за придобиване на елементарни казармени навици. Затова считам, че половин година не е достатъчна, за да станеш войник.

260

Анонимен

преди 3 години

308 Няма такова нещо като гражданска защита вече.Гражданска защита е държавна служба за защита на цивилното население, материалните и културните ценности на България при бедствия, аварии, терористични атаки и военни нападения срещу страната, съществувала под различни наименования през периода 18 юли 1936 1 януари 2011 г.

259

Анонимен

преди 3 години

302 то да беше само осанката. Каракачана не само е бил ДС агент, но и баща му също. То и затова клони на фашизъм напоследък, комунизъм с крайни изблици на национализъм си е просто фашизъм. И то под шапката на евролиберастията, ония там в Брюксел са просто чиновници бюрократи и всеки ги върти като си иска.

258

Тим

преди 3 години

Това е пълна глупост светът върви все повече и повече към професионална армия щом и руснаците вече преминават към професионалната армия само ние наопаки на обратно вместо да вървим 21 век се връщаме в 19 20 век

257

Само ПП ВЪЗРАЖДАНЕ

преди 3 години

И кой ще ходи доброволец, за да защитава Баце, *** и богатствата на разни олигарси. Просто всеки ще се скътае в чужбина, дори и задължителна да я направят военната служба. Истината е, че не трябваше да си нарязваме ракетите, танковете и самолетите и да купим само модерни ракети, а не хвърчила ор 60-те години на петорна цена и то 5-10 години напред.

256

Анонимен

преди 3 години

6 месеца стигат. От опит мога да го кажа. След това почвш да мислиш глупости.

255

АНОНИМ

преди 3 години

До АнонименНе ми харесва осанката му-е в много страни военният министър е политическо лице,но вземи попрочети и се поинтересувай кой е служил и кой не!

254

Анонимен

преди 3 години

не беше лошо за военен министър да бива избран човек, който е служил в армиятаза жалост Шкембе войвода не е служил

253

----------

преди 3 години

Дайте високи заплати и привилегий и ще имате достойна армия. Ако разчитате да мъчите момчетата в мизерия и лошо обучение нищо няма да направите. Едните да са тарикати и връзкари и да го карат леко а другите да ги хвърлите в мизерията под предлог че ги учите на нещо е чиста далавера.

252

Анонимен

преди 3 години

Що обсъждате лудостта на ВМРО? Наборната военна служба е абсолютна глупост.

251

баба мара

преди 3 години

спомнете си каква тъжна гледка беше битката между младежите и полицията преднар събрание как се бутаха как се хилеха и се връщаха обратно и как се събарявласт по този смешен начин

250

Анонимен

преди 3 години

Спомени да, но няма никаква носталгия към казармата. Едва ли някой който е ходил иска сега да се върне пак там, при същите условия и порядки.

249

Анонимен

преди 3 години

До ПротестиращаНай-роболепното и скопено поколение български" мъже" са тези от времето на задължителната казарма. Такива кифли не е имало нито преди, нито след тях за цялата ни история. Изключително удобни за една тиранична власт.

248

Кина

преди 3 години

Лъжа след лъжа мятат в ефир господата. Да се смея ли, да се дразня ли на посочената едва ли не като ключова за физическата подготовка на младежите 2008г. ?! Пълна глупост е въпросната наборна казарма: и когато беше задължителна (всички бяхме равни), "по-равните" се скатаваха на по-специални службици, а други се завръщаха в оловни ковчези след великите военни прегледи-учения. Господа, искате ли армия, такава може да е само професионалната. И за целта както изисквате, така и плащайте.

247

Krom

преди 3 години

До Кънчо - попитай "политиците на прехода" които унищожиха, опоскаха и приземиха завинаги българската армия. Мъже в България Слава Теб Господи още има. Но не става да им бутнеш по една лопата в ръцете и да ги пратиш да бъркат бетон - "визията" за българска армия от последните години на Живков. Поради липса на дрехи, нафта и бензин, амуниции и годна техника. Съвременния свят нарича друго нещо армия. И тук не виждам вината на българските мъже.