73

Анонимен

преди 3 години

До Martin BormannНапротив точно Труман е взел решението, Президентът в крайна сметка взима крайното решение. Отначало даже лично той е искал да се унищожат Киото и Нара древните столици на Япония. Тоест пълно унижение и заличаване. Някой с повече акъл го е отклонил от това му намерение. Накрая решили за Хирошима и Нагазаки - два общо взето невзрачни града в които обаче също живеят хора. А иначе от зверствата останаха медицинските изследвания които Америка си прибра. Много витийско, не ли?

72

Анонимен

преди 3 години

Масово убийство не може да има никакво оправдание.

71

кръвта вода не става

преди 3 години

Внукът на Соломон, циoнистът Труман. Такива са си, зли кръвожадни човечета.

70

Да попитам

преди 3 години

До Martin Bormann: я кажи нещо за твоя шеф, вие ли му дърпахте конците на вашия фюрер? Ти, Гьобелс, Гьоринг, Химлер и още един на когото забравих името?

69

до 70

преди 3 години

Пак не разбра.Ето казуса.1944 по някаква причина СССР успява да направи атомно оръжие.Немското отстъпление е видимо ,но Хитлер обявява че се сражава докрай.Повтарям докрай.СССР трябва да даде още милион и половина момчета за победата.Но ето че идва човек при Сталин и му казва,имам атомно оръжие и ще принудим райха да капитулира без да погубване още 1.5 мил руснаци!Това е казуса пред Трумън 1945.Ако навлезе в Япония щаба му изчислява загубите на четвърт милион американски момчета.И той ги спаси.

68

Анонимен

преди 3 години

До Анонимен 66Тука говорим за други неща драги, айде върви да политиканстваш другаде. Оставка няма да има, надявам се, поне не такава каквато на вас ви се иска. Оди се пери някъде, направо ми писна от вас.

67

Martin Bormann

преди 3 години

Нема какво да се притеснява внука, дедо му няма нищо общо с пускането на тия бомби камоли да е поел решението. Президента на америка е нищо повече от говорител на тези които дърпат конците в сянката, винаги е било така от времето на Джордж Уошингтън който е бил лицето на концерна за тютюн във Вирджиния...

66

Анонимен

преди 3 години

До Анонимен 61Наистина не мога да ви разбера аз вас.Що за мислене е това? значи някой като е зверствал ние не трябва да останем по - назад и да го върнем още по - зверски и безмилостно. така ли? оставете го Сталин - той е направил доста неща в това отношение но никой не може да му вмени атомни бомби и други бомбардировки над мирно население. Поне за това акълът му е бил повече отколкото на американците. Имал си е други начини.А Америка се опетни с тия си действия.Няма какво да говорим

65

идетрибунал

преди 3 години

До Анонимен64!Евроатлантически мислителю обичаш да се облекчаваш на клавиатурата,но трябва и да се мисли ако има с какво!Още докато не се знае как ще завърши битката на източният фронт вашингтонските античовеци започнаха да подготвят бретънудското споразумение за след войната!64 можеш ли да мислиш,амо трябва да има с какво!Хвърлиха бомбите и помислиха че светът е техен,но Другарят Сталин им показа кукиш и не само това!СЛАВА НА ДРУГАРЯ СТАЛИН!

64

Анонимен

преди 3 години

"Имаше абсолютна вяра в човечеството"Сигурно,за да си пряко отговорен за заличаването на 1/4 милион живота трябва да си отрасъл като *** фермер впоследствие незавършил колеж и с целия набор от комплекси да очакваш"своя" миг.Срам, позор и анатема на всички психари защитаващи най-ужасяващия удар по-еволюцията на човешкия род.

63

Христо Христов

преди 3 години

Бла бла, а фактът, че нато има доктрина за изпреварващ ядрен удар, за разлика от варшавския договор се премълчава.

62

Анонимен

преди 3 години

Бойко ви бомбардира с менте власт ама му вервате!ОСТАВКААА!!!!

61

Анонимен

преди 3 години

Нов материал от г-жа Христова, който засилва съмненията ми за психичното й здраве, или тотално промиване на мозъка. Не бях чел толкова нагло оправдание за избиването на почти милион мирни граждани.Чудя се, колко ли трябва да е деградирал нравствино човек, за да оправдае тези бомбардировки. Ами ако Сталин или Хрущов бяха имали подобни чувства и бяха наредили по време на берлинската или караибската криза бомбардирането на Лондон или Ню Йорк?

60

Анонимен

преди 3 години

Да обърнем нещата така.Представете си СССР има атомна бомба,Германия обаче отказва да се предаде.....Сигурно Сталин не би я пуснал???Дали вярвате в това след толкова убийства в СССР от страна на немците.Япония се изгаври с милиони хора в Азия и с хиляди американски пленници ,да не говорим за убитите американски войници.

59

Анонимен

преди 3 години

"Той не е искал да го прави, но е почувствал, че трябва" Тоя все едно каза той не искаше,ама имаше желание.

58

Анонимен

преди 3 години

Оставка или гърмиме реактора!:)))

57

Анонимен

преди 3 години

Е бой е имало,ако САЩ не са били японците ВСВ .Пък и Японските престъпления през войната надминаха даже немските.

56

Анонимен

преди 3 години

Добре де, защо не са хвърлени бомбите над военен гарнизон? Тогава в Япония е имало цели военни градове. Защо над мирни хора? Това не го разбирам.

55

Тоя ко каза

преди 3 години

Ко?

54

Анонимен

преди 3 години

А вие посочете начин да сразиш една империя,която не смята да се предаде?Превзимаш я с бой, както правят руснаците.