29

Анонимен

преди 4 години

И костюмираните селяни ще пукнат, и те ще пукнеш, въпросът е къде ще ви наредят после? ;))Опита се да кажеш нещо, ама нещо не ти се получи. Искаш ли пак да опиташ да формулираш някаква проследима мисъл или за такъв велик подвиг не ти стига умствения багаж?

28

Анонимен

преди 4 години

Избраният народ е трако-българският, траките са имали писмо около 2 000 год преди египтяните на Бог-арския език е говорил сам Бог глаголицата е божественото слово. Гърците не са разбирали туй слово въпреки да твърдят, че са наследници на траките и са ползвали Кирил и Методий да им превеждат тъй се получава впоследствие една сходна със тяхната азбука.

27

Анонимен

преди 4 години

Според този проф. "Езикът ни започва да се нарича български към 10 в.", с "реформата" на Петър l е станал "руски", а след 9 септември 1944 година - съветски.Един път русофил, винаги предател, веднаж предател, винаги българофоб !

26

Анонимен

преди 4 години

Азбуката е създадена от Кирил и Методий и техните ученици.Модерният шрифт е създаден по времето на руския император Петър Велики.

25

Анонимен

преди 4 години

Този тъпан дръбнка само празни приказки,дрън-дрън,на кухо!

24

Анонимен

преди 4 години

До Анонимен14 Нещо ти куца ? Когато сме им дали азбуката ,вече са били християни .

23

Анонимен

преди 4 години

До Анонимен Ама Османски архиви ,нали са в България . Да терат, що им е нужно ,ама нещо не търсят .

22

Анонимен

преди 4 години

До Историк И Империята на Са таната ,затрива всичко на поробените народи .,загова имаме ,съжителство ,владичество .

21

до 2

преди 4 години

Глаголицата е създадена преди 10 000 години, а може би и повече кога възниква най-древният календар на света българският дали някой знае. Солунските братя написват тая азбука за да може гърците да си преведат някои неща и да скрият древният ни произход, затуй прилича на гръцката За мен истинската азбука е глаголицата. Кирилицата също е написана много по-рано признанието става през 862 год.

20

Pope Adrian II Cyril

преди 4 години

Папа Адриан II (867 г. - 872 г.) дава благословия на Св. Кирил за използване на "славянския език" при отслужване на литургии. Цитатът е взет от електронна уеб-страница на "Енциклопедия Британика". Това, разбира се, не е исторически извор. Все пак, документи за папа Адриан II има във Ватиканската библиотека. Има и български историци, които са ги виждали. Такъв историк е акад. Васил Гюзелев. Сигурно ако бъде попитан, той ще каже дали написаното в " Енциклопедия Британика" съответства на изворите.

19

Историк

преди 4 години

Кремъл винаги се е опитвал с всички сили да присвоява, изтрива, заличава, унищожава и да узорпира артефакти на поробените от империята на Злото народи !за справка виж ИСТОРИЯ НА РУСИЯ

18

Анонимен

преди 4 години

Мдааааасс

17

Анонимен

преди 4 години

До Колко мъка в БАНПодкрепям и добавям,що за продажен професор е този...може би руски...Как не го е срам...,а може би има и деца и внуци...Невежа,като не знеш,не си изказвах руското мнение

16

ФРИЗЗ

преди 4 години

Азбуката е създадена от Ленин Сиф и е пренесена по нашите земли по времето на Джугашвили, ама по пътя са се загубили йе-абаротнае и още 1.

15

Анонимен

преди 4 години

Историята трябва да се търси в Османските архиви а не в руските

14

Анонимен

преди 4 години

До 10Извинявай че неволно ти сложих минус

13

Анонимен

преди 4 години

Профисора да прочете какво е казал неговата "братушка" акад. Лихачов:- Добре че българите са ни дали четмо, писмо и религия, иначе сега Путин и Макаров щяха да говорят и пишат на монголски език и да се молят на Аллах !

12

До Анонимния

преди 4 години

И костюмираните селяни ще пукнат, и те ще пукнеш, въпросът е къде ще ви наредят после? ;))

11

Кажи си, професоре

преди 4 години

Не се притеснявай, кажи си. Стига сме се офлянквали и правили мили очи на кого ли не.Писмените свидетелства от древността били или латински, или руски. Български почти нямало.Обаче! Във Ватикана и по руските хранилища се намират най-много книжовни паметници на старобългарски език. Допускат ни до някои от тях и то само когато решат. Малко са българските изследователи, които имат този късмет. А какво е отмъкнато по османските архиви, самите турци не са съвсем наясно все още.Това е истината.

10

Колко мъка в БАН

преди 4 години

Този наистина ли се опитва да ни втълпи че от 7-ми до 10-ти век не сме били българи и не сме говорили български, а е трябвало да чакаме Петър Първи да ни внесе книги чак през 18-ти век от Рассия? Паисий с каква азбука е писал? С азбуката на Екатерина сигурно.