214

Анонимен

преди 4 години

НБУ.....................университета на Сорос...............................да се закрива веднага, както направи Орбан в Унгария!!!

213

ined

преди 4 години

Лошото е че мозъците отдавна изтекоха от България, а тука се напълни само с меринджеи

212

Анонимен

преди 4 години

До Анонимен 248Каква искаш? Светлинни ефекти за кино? Управление на товари на кораби?-----Ако ми визираш V-Ray за светлинните ефекти, това е пълен ***. А за управление товари на кораби има MS Access. Казвам че няма една българска програма или ОС наложила се на международния пазар.

211

Анонимен

преди 4 години

А всякакви работници не търсят ли търсят ама заплати по 2000 нето кога

210

Анонимен

преди 4 години

Ако си млад човек в 20 те или 30 те си годни си търсиш първа равота със стартова заплата поне 2000 нето а ако може и 4000 нето те ти предлагат 400 700 лв и емигрираш докато не почнат да предлагат 2000 нето дории да си чистач хамалин и тнт минималната нетна заплата за всяка работа трябва да е поне 1500 нето а тя сега е 400 лв а ако е 4 4 часов работен ден е 300 лв за чистачка и трябва работната седмица да е не 6 дневна а 4 дневна

209

Анонимен

преди 4 години

Когато на чистачка 22 дни работен месец а трябва да са 16 дни 4 дневна работна седмица да направат стартовата заплатите 2000 нето ще си намерят всякакви работници и програмисти и ядрени физици

208

Св

преди 4 години

Нищо не разбирам от тази област. Но се опитвам да предвидя бъдещето за децата ми. Вие всички сте умни деца, но смятата ли наистина, че има бъдеще в това? Не се ли страхувате за работата си от ИИ например? Доколкото знам масовите длъжности са "сглобяване" на готови кодове, тестове на програми и т.н. (т.нaр. code monkeys? не ми се смейте :) ). Един промишлен робот 200 х. ?. Една комп. с ИИ също може да струва толкова, но е много по - ***. Но и двете ли може да уволнят еднакъв брой хора?

207

Анонимен

преди 4 години

245,Каква искаш? Светлинни ефекти за кино? Управление на товари на кораби? Търсене на самолетни билети? Вътрешни системи на застрахователи? Анализ на големи данни? Счетоводен и складов софтуер? Телекоми?Пълно е с български програми. Просто не очаквай да има много да искат да ти пишат софтуер за 20лв на рс като winzip, че и да го крадат потребителите. Другото е много скъпо и специализирано и нормално да не го е чувал всеки. Има ТУКАШНИ продукти с цени десетки милиони.

206

Анонимен

преди 4 години

допълнение към 246...Иначе средното търсене в София е за 3-4500 нето наистина. На такава цена се връзва все още да те препродават, а повечето фирми са аутсорс. Отдавна българските фирми с малко изключения не са даващите пари. Просто българските продукти рядко имат международен пазар, а българските клиенти не обичат да плащат. Има и изключения. Примерно Хаос Груп имат най-добрия продукт за светлинни ефекти, има фирми с тукашни продукти за разузнавания, транспорт, застраховане, плащания...

205

Анонимен

преди 4 години

до 199Как го измисли това? Лично познавам над 20 човека с 5000 и нагоре НЕТО, т.е. над 6000 бруто и поне 50 в диапазона 3-4000 пак нето, ок. 5000 бруто. Това е само в 2-3 фирми. Ако гледаме офертите, можем спокойно да умножим твоите 170 по 100. Да не говорим, че има контрактори, които работят през своя фирма за големите. Примерно ти плащат 10000лв по фактура и ти си плащаш данъците. Там може да се осигуряваш на минимум и да плащаш само данък печалба. Такива наемат и във VMWare, SAP...

204

Анонимен

преди 4 години

Програмисти бол, а една българска програма няма.

203

Анонимен

преди 4 години

IT Сектора у нас и в чужбина сравнение.Предпочитам да съм нещо сред Нищо или обратното, вие преценете.

202

Анонимен

преди 4 години

Не бива да забравяме, че ИТ което остава в Бг значи абсолютно не става за нищо. Е има едни 1-2%....

201

Анонимен

преди 4 години

стига с тия скапани ит специалисчета има и много други кадри и специалисти и икономисти

200

.

преди 4 години

"Експертът го обяснява с високото ниво на добър мениджмънт, който имаме в България." - да плача ли, да се смея ли...

199

Дядо от село

преди 4 години

Да сте живи и здрави мили IT-та! Щом изкарвате толкова мн. парички значи сте учени хора. Ама я да ви питам по-чист въздух ли дишате в София, или като се приберете в къщи какво слагате на масата?

198

Анонимен

преди 4 години

До кодещ тийм-лийдзаплатите са високи защото има много изнесени офиси на разни кампании, което надува търсенето, а има много такива офиси тук, защото разходите за издръжка са ниски, като почнеш от наема, та стигнеш до относително по ниските разходи за персонал и данъци, но ако трябва да бъдем честни това се забеляза и в други страни от източна европа, това ще продължи докато не се пръкне друга по финансово изгодна дестинация

197

кодещ тийм-лийд

преди 4 години

Причината за високите [за българските стандарти] заплати на програмистите е ,че реално в една софтуерна фирма няма никакви други активи освен хората.Компютрите не са скъпи [в последните години даже са евтини] и българските дебеловрати бизнесмени няма какво толкова да откраднат. Ако някой си намери клиент може да се регистрира като ЕТ за два часа и да започне да прави пари на следващият ден. Нещо което няма как да се случи с други индустрии в България.

196

Анонимен

преди 4 години

Да не говорим какви са заплатите с хайпърсайенс, обаче там иска и математика да знаете. Отворете и вижте какво предлагат, те това е от най- добрите фирми в БГ.

195

Анонимен

преди 4 години

По банките и в експириън съм чувал и донякъде виждал едни чичковци, къде поддържат едни архаични системи за много пари и ти му се обаждаш, той си живее на яхтата, идва, за 1 седмица прави луди пари и си заминава. Те тва е!