Само не разбирам,защо се нагнетява напрежение сред населението-въпрос-сухото мляко от какво се получава-дехидратирано прясно мляко-е,тогава какъв е проблемът,при условие ,че суровината не достига ?
НАЙ МНОГО СУХО МЛЯКО ВНАСЯТ ОТ УКРАЙНА - ОТ РАЙОНА НА ЧЕРНОБИЛ....ТАКА ЧЕ ЯДЕМ РАДИАЦИЯ....ПЪРВЕНЦИ ПО ВНОС НА РАДИОАКТИВНО СУХО МЛЯКО,ПЪРВЕНЦИ И ПО РАК.....
по- скоро трябвада се забрани износа от България. Стоки със съмнително качество неотговарящи на никакви стандарти пораади това че на *** рушветчийски няма как да му направят контрол на качеството, защото той е селския чорбаджия и връзкар рушветчия както и тия които трябва да го контролират
Купувал съм сирена от английския филиал на Лидл. Фета произведена от овче и козе мляко струва 4.75 паунда/кг, което се равнява на 11лв/кг. Не е първо качество, но е произведено от прясно мляко. Тук ДДС върху такива продукти не се начислява!! Традиционното английско сирене чедър струва 4-5 паунда, когато е на промоция стига и до три паунда/кг. Друг въпрос е, че тук прясното мляко няма вкуса на българското, заради липсата на слънце.
Българското млекопроизводство изчезване, точно заради вноса на евтино сухо и кондензирано мляко. Трябва да се забранят, ако искаме да ядем качествени натурални продукти.
Кучето е заровено в извратения модел на финансиране на селското ни стопанство. Как се дотират, подпомагат овцевъди и говедовъди, как и на каква цена им се изкупува млякото? Докато някой краде и се прави на тарикат, а тоя дето гледа *** изнемогва ще е така, ще яден основно***. Как ще ти е по-евтино да купиш сухо мляко от някой, който му е било излишно прясно, натурално, че даже и е вложил средства да го суши, а ние няма дори евро пари да дадем на овчари и кравари като хората?!?
Купувам си домашна ветсия на сирене и кашкавал, цената им е височка, но е приемлива за качеството, което получавам. Всички теории, че е опасно и съмнително за подобен род продукти ги приемам като реклама, не като зачлаха. Нима промишлените са по-качествени, по-хигиенични и добри при подобна констатация? А и мандраджийските технолози, баячи нима не шмекеруват в името на келепиреца? Името и качеството кой го ***?
Аз по принцип не ям сирена и кашкавали, защото са мазни и солени. Така, че този проблем не ме интересува.
За производството на днешните "млечни" продукти, преди години производителите щяха да влязат в затвора.
По едно време успявах да си купя прясно мляко от една жена, която имаше крава и го квасях. Само това кисело мляко имаше вкус на кисело мляко в последните 30 години.
При демокрацията първо спрях киселото мляко - ментетата, които продават в последните 30 години са ужасни. После спрях и сиренето и кашкавала по същата причина. Така поне не се тровя с тях, но то и другите храни не са по-читави.
Нормално сирене и кашкавал в България няма от 30 години. Най-малкото не са изчакали да узреят, както е по технологията им, защото това струва пари, а демократите бързат да печелят. Лошото е, че неузрелият кашкавал е отровен.
До БизнеспаркоПовечето от бисквитите съсдържат поне 20% палмово масло, е и ?Ти бисквити ядеш ли ?Ей сега гледах как китаец яде живо мишле !!Искате ли линка ?
млякото се изкупува за 0.35 лв, значи нормално сирене за 4 лв може да стане.Как в Македония има нормални сирена по 5лв ??? а у нас не ?Аз си квася сам кисело мляко, от един литър прясно става едно кило кисело мляко.Защо тарикатите ми продават кофичка от 0.4 кг за 1 лв ??
Здравейте, сухото мляко е пак малкият дявол..аз горещо ви препоръчвам да не ядете нищо с млечни продукти на улицата (баници, урнабез и тн), всичко е с имитиращ продукт от палмово масло,никакво сирене или мляко нямат.. напишете имитиращ продукт Дянково и ще разберете, бъдете здрави :)
В къщи имам една подправка за луканка .... И лайнa да подправя ... Страшна луканка ще стане от тях...
Аз имам късмета и за хубаво и за лошо, до мен гледат овце. Взех си мляко, сварих го и го подквасих. Нямя такова кисело мляко хора! С нож се реже..... Който разбрал, разбрал...
Е,добре де,а сухото мляко от какво го правят?Нали от мляко а не от маруля?!Както има сушени плодове,замразени зеленчуци,компоти и консерви,така има и сухо мляко от прясно мляко!Така мисля!А сухата луканка е по-вкусна от суровата например
Първенци сме по внос на сухо мляко. Какво сирене и кашкавал ядем?