203

Германец

преди 4 години

На *** само кухия патриотизъм му остана. Живял съм бил в лъжа. Ти да видиш. Он майка си ще продаде да заживее в лъжа като мене, *** на теория е патриот.

202

Четвените свини

преди 4 години

Прогониха милиони българи и сега няма кой да им работи за хиляда кинта (. жълти стотинки)Одобрявам!

201

Анонимен

преди 4 години

До 221Прав си. Де факто няма много разлика психологически между *** мъж дето си е въобразил че е жена и емигрант, който се самозалъгва, че е "един от местните". Няма нищо по жалко от експат, който си мисли, че е взел, че се е "американизирал/ германизирал/т.н.

200

123

преди 4 години

До Анонимен 209Струва мисе,че си много прав/а.А пък и тези 3-мата млади като че ли са от семейства добре обезпечени финансово,и едва ли ще им е трудно тук в България-у дома.

199

Анонимен

преди 4 години

До 192Доста жалко изказване. Втора родина не можеш да имаш, колкото и да си правиш илюзии. Никога няма да си германец, колкото и да ти се ще. И затова си обречен да живееш една лъжа до края на живота си.

198

Аз

преди 4 години

Не се заблуждавайте в България не им трябват високо квалифицирани специалисти. След като в международна компания заменят 1 високо квалифициран с много опит за 5-6 от кол и въже. Всичко е лъжа измама и побългарено на където и да погледнеш. Ама който го тресе носталгията и не иска да чуе, нека да го научи по трудния начин.

197

Анонимен

преди 4 години

Само на 1 място ми искаха доказателство за работа, на другите дума е достатъчна---В Германия (в градовете с жилищна криза) не е така, кандидатства се като за работа с папка. Трябват копия на трите последни фиша за заплатата с датата на встъпване в длъжност (най-малко преди 6 месеца, това в Германия е изпитателен срок) и договорът да е безсрочен. Освен това т.нар. Шуфа (кредитната ви история) и потвърждение от придишния хазяин, че е нямал проблеми с вас. Без бумагите шансът е нулев.

196

Анонимен

преди 4 години

А нас, бледоликите европейци от изток ни преследват по всички показатели. Нищо ,че сме висшисти---Всички висшисти имаме проблеми, включително самите германци. За мигранти с ниско образование има много врати - професионални училища, които раздават дипломи като в България, програми, съветване, всичко на социал, и оттам Ausbildung. Висшистите си плащаме всичко сами и си търсим работа сами. Кандадатстването за висшист може да трае до година и да има, освен дипломата, още 15-20 изисквания.

195

Анонимен

преди 4 години

В Братислава няма такива писмени неща - оглед и ако те одобрят даваш капаро+1 наем и това е. Само на 1 място ми искаха доказателство за работа, на другите дума е достатъчна, но да се плаща редовно. Но разбира се на чужденци се дават по-скъпите наеми. И у нас в БГ е така. 1300 евро брутна заплата, а картата за ГТ е 50 лв месечно като в София, където сега съм на 800 евро бруто... в Сф при същата карта за ГТ и цени на много стоки никой не ми дава 1300 евро!

194

късно е, чадо

преди 4 години

Бачкаторитеа забягнаха навън и никота няма да се върнат! Ше ги търсим напразно......

193

Анонимен

преди 4 години

Другият момент с жилищата под наем е, че брокерът за един час вече може да има 100-200 писмени запитвания. Обяви дори се трият в рамките на половин-един час, въпреки че жилището не е дадено, просто защото повече кандидати не са нужни. От тези с писменото запитване се канят само някои на оглед, и то тези, които са дали информация за доход и останалите документи. Брокерът никога няма да тръгне сам да си записва някой по телефона, да го пита за информация и да го кани. Кандидатите са стотици.

192

Анонимен

преди 4 години

Най-добре е да се поработи малко в БГ, че да се излекуват тези новозавършили студенти от нелечимата си Носталгия, защото само с думи не става, а след това да извадят едни нови 10 000 евро и да се прегрупират отново към Чужбина, без илюзии за БГ!!!:)Стратегията на България да помага за завръщането само на студенти в Чужбина и има логика, защото за там се плаща, а богатите български семейства, обичайно са на Хранилка към Г.Е.Р.Б.!:)

191

Мунчовци с Шлемофони

преди 4 години

Един български лекар, завърнал се в България, псуваше наляво и надясно, тези които го бяха придумали да се завърне и вярваше, че е направил огромна грешка, ама Котилото си ги привиква, като са на децата на нечий вожд...В крайна сметка всичко е до психологическа нагласа, някои са видели добро, други очакват почести, като се завръщат в Джунглата си, а трети са видяли лошо и не искат примитивизъм,..

190

Анонимен

преди 4 години

Не е само Германия. Чехия даже е по-добре и е още бяла.

189

Германия

преди 4 години

Научаваш се на много дето тука го няма и отново на вън!

188

системата

преди 4 години

До Бабачевззнаеш-не знаеш и можеш-не можеш! - СЛЕДВАЩИЯ,моля!У нас партиен ли си или безпартиен? Верни некадърници от БКП.......

187

Анонимен

преди 4 години

Поръчкова статия , имам много приятели избягали в Германия ,не искат и да чуват за България, тази година и аз ще се ориентирам към немско

186

Анонимен

преди 4 години

До БабачевГерманците се превърнаха в цветнокожи! Не е онази Германия отпреди!

185

ГФР

преди 4 години

До От ГерманияМина онова време на икономическото чудо и германското качество.......

184

човекът

преди 4 години

До ПРОСВЕТЕН до 210ТВОЙ ЧОВЕК, МОЙ ЧОВЕК, НЕГОН ЧОВЕК.....и т.н.т. А НЕ МОЖЕ ЛИ ПРОСТО ЧОВЕК???