57

Анонимен

преди 4 години

Платена статия. Отдавна вече беше разбит на пух и прах този мит. И въпреки всичко, тази манджа се претопля и се сервира и пак и пак и пак и пак на читателите на този сайт.Ако беше истина, нямаше да има нужда едно и също нещо да се повтаря по 1-2-3 пъти за всеки месец в продължение на 3-4-5 години. Даже има тук един редовен, който винаги пише като стане дума за това. И започва да обяснява как едва ли не всички ИТ специалисти взимали по 6000 лв заплата... Взимат ги, ама за 3-4 месеца, ахахах...

56

меринжей

преди 4 години

В Ню Йорк съм всяка седмица. Пием кафе и скучаем. Не работя . Получавам по 19000 евра седмично бонус. Само бункероване на яхтата ми струва 12000 евра.

55

тариката

преди 4 години

Аз вземам по 10 хил$ на ден и не съм излизал от бг освен на почивки, и не , не съм програмист

54

Анонимен

преди 4 години

Е па я, съм бивш, пожарникар, и можем, само да, крадем и лъжем, за АйййТи, не ставам но за, премиер, на Българи съм идеален, и си имам, милиони, в офшорките

53

до 64

преди 4 години

В Австралия съм през месец. Предлагаха ми релокация и 220к AUD заплата (PM съм). Малко са ми- малко повече от тук. Покупателмната ми способност у нас е поне четворна на твоята. Карам чисто ново Порше, имам и Ленд Крузър на 4 години за ски. Имам апартамент в Сан Франциско- от стара релокация, бях работил там. Не се хвали на плебеите какво можеш да си купиш в Австралия, защото аз мога 10 пъти повече от теб, драги ми смехурко. Не си единствен. След 2 седмици съм в Мелбърн, миналия път се покри.

52

Анонимен

преди 4 години

Също бих искал да дам съвет- направете си грамотно CV не повече от 2 страници (желателно 1). Има много платформи да го направите смислено например- Enhancv. Аз съм мениджър на средно ниво с 10 години опит, работя с хора, завършили Харвард и сме говорили много по темите за CV-тата. Работя в топ компания- американска. Когато човек кандидатства при нас през сайта ни или LinkedIn, CV-то се разглежда от хора в САЩ. По-лоши CV-та от българските, не сме получавали, за съжаление. Затова ви давам съвет.

51

от.Сидней.Австралия

преди 4 години

До този с 10к в БГ, само си за съжаление, ти зимаш колкото един портиер в сградата в която работя, и той ги зима с нищоправене за разлика от теб бе!Тук минималната заплата е $3000 я зимат хамалите! Начинещи студенти почват с $85к без накав стаж. Хората с професия като мен с опит в Европа и Австралия зимаме по 6 цифри на година в долари някой стигат до 250к. Пише го на всяка 3та обява за работа ако отвориш сеек.ком.ауТия 10к лв. ако не беше казал че е заплата щях да мисля че си на соцял бе

50

Янко

преди 4 години

Програмистите вземат добри пари но те са вече увредени хора и леко импотентни. Така че не може да се разчита на тях за бъдещето на България.

49

до 54

преди 4 години

Какво обясняваш на неквалифициран персонал, че взимаш 12к? Ще кажат, че си с връзки или си измисляш... Не се хаби, няма смисъл. Пределно ми е ясно за какво говориш за 9 години съм сменил 3 компании- всичко през LinkedIn. И това няма кой да разбере. За CV-тата си прав. Получа ли CV повече от 2 страници, затварям моментално. Видя ли SoftUni, SoftAcad и разни подобни- също. Иначе, да, и в нашата компания заплатите са подобни и всичките ни обяви са в LinkedIn.

48

Headhunter

преди 4 години

Аз работя в линкедин и намирам работници за айти компании. Средно по 15-20 000 докарвам на месец. Миналата година имах късмет и за 1 месец направих 45 000 и работя от вкъщи.. a вие си бачкайте в дойчланда по 12 часа за кирливите 4000 евра лузери

47

Цън Цон

преди 4 години

Частния сектор в България е на ниво 21 век. Държавния сектор е на ниво 18 век. И се чудят защо нещата не вървят.

46

Анонимен

преди 4 години

Аз работих за ТАД груп и взимах 21 000лв чисто. Сега съм в друга компания за киберсигурност на 24 000лв. С месечните ми данъци осигурявам годишната пенсия на един пенсионер...

45

Янков

преди 4 години

Основно на пазара на труда се търсят балами. Цялата икономика се крепи на тях. Ако баламите изчезнат, което едва ли ще се случи, цялата система ще рухне.

44

Анонимен

преди 4 години

Само да вметна- работя за немска компания в София, технологична, взимам 12 000лв. месечна заплата. Преди това работих в американска взимах 8000. Кадри буквално крадем с пари от други компании, защото липсват. Отворените ни позиции са 33 хора намираме трудно. На човек без капка опит даваме 2200лв. чисто. На mid ниво- 3-5к, senior- 6-8к. Вижте в LinkedIn- хиляди обяви. И нашите са там. Но масово едно CV не може да се напише, говори се на диалект, не се знае език. Абе, трагедия българска.

43

Анонимен

преди 4 години

Който не вярва за заплатите в Исторически парк да отиде и да провери, а не да ми цъкате минуси.. строителни работници от германия и холандия се връщат в България да работят там, защото условията са отлични. Самият аз се върнах от холандия и сега работя там, защото условията са по-добри от холандските. Мои колеги също се присъединиха.

42

Инж

преди 4 години

"Напрежение" в дизайна и производството се поражда от липса на ресурси (хора, пари, време, оборудване), иначе казано когато служителите трябва да направят "от пръд_ня - боя), и то за вчера. А в обслужването напфежението се генерира от работа с кре_тени, като в тази група освен клиенти влизат също колеги и шефове. Колега от Германия каза: "Супер спешно означава две седмици." В БГ "работа под напрежение" означава, че търсят пълни ***, а не специалисти. Сигурно има още останали. Успех!

41

Йоско

преди 4 години

Нищо не се търси на пазара на труда защото българската икономика е умряла от студ. България е държава от мафиотски тип като Русия и тук има значение колко си близо до властта. Ако не си близо до властта ти съсипват бизнеса и се приключва.

40

Анонимен

преди 4 години

Най-актуалната женска професия в провинцията е ***.За мъжете дилър илилихвар ,разбойник събирач на дългове.

39

Анонимен

преди 4 години

Най-големият Исторически парк в света до Варна осигурява работа на над 4000 души в цялата страна със заплати между 2000 и 10 000лв чисто. Само в село Неофит Рилски са наети близо 850 души.

38

ИТ

преди 4 години

В България работят , почти без пари, в сравнение с колегите си от останалия свят. Учители им трябват да учат родените от племето в България. Българите бягат от такива "ученици".