77

Ман гал

преди 4 години

и държавните чиновници плащат ли нещо? Когато те започнат да плащат, тогава ще разберат колко струва здравеопазването. Държавата издържа няколко болници в които да се лекуват големците и дават нещо символично в другите болници, от които да излязат лекари след време да ги лекуват.

76

Да допълня...

преди 4 години

До Hayri 59 В Англия не е имало социализъм.

75

DivockХампарцомян

преди 4 години

Докторите имат ли право вместо касови бележки на едно лепкова листче да ти напишат таксата за преглед?

74

Кратун

преди 4 години

Прегледите на деца могат да водят до фалит единствено ако причиняват разходи, които не се възстановяват от касата. Изказването е невярно, защото макар и евтино, касата заплаща прегледа. Лекарят може да не успее да вземе колкото от пациент на частно, но не е в преразход. При този спад на раждаемостта, откъде толкова деца, че да разорят лекарите? Не вярвам всички да се редят по няколко пъти....

73

Дирижабъл

преди 4 години

От доверен източник в голяма банка знам, че на лекари пускат кредити, които иначе не биха удобрили. Знаят, че те ще намерят как да ги върнат.

72

Анонимен

преди 4 години

Ами ге-пи-гага за друго не стават, освен да прибират пеньонци и да изписват антибиотици.

71

Фалирал лекар

преди 4 години

До 68Не се подигравай с чуждото нещастие! Аз съм лекар и фалирах! Искаш ли да знаеш как и защо? Ами отидох на лекар..:

70

Анонимен

преди 4 години

Искаме фалирали лекари! Бой и фалити. Да одат да дезинфекцират ***. Ние и без туй непрекъснато събираме пари, да си лекуваме децата навънка. Нещастни некадърници!

69

Следващият!

преди 4 години

Нашето ДжиПи дори сестра няма, не можела да поддържа. И е права женицата! Чисто нов SUV RENAULT KADJAR гълта по една втора заплата на месец. А и сергията й, пардон, бюрото й е застлано с лекарствени брошури. Затова пък текстът на Хипократовата клетва липсва.

68

Анонимен

преди 4 години

Хахахахаааааааа,една голяма лъжа.А в чужбина за децата всичко е безплатно до 18 години,дори лекарствата,а много лекарства са безплатни или много намалени и за възрастни пациенти.

67

Анонимен

преди 4 години

Посочете ми един фалирал лекар!

66

шматка

преди 4 години

Джи пи тата да кажат как и защо ходят по 2-3пъти годишно на разни "семинари" платени от производителите на лекарства.Нека си признаят(надали)че им се плаща да изписват определени лекарства и те го правят без да ги интересува дари това е най доброто за пациента.Сучат мангизи от пет места и пак реват

65

шматка

преди 4 години

Няма такава наглост.Махайте ги тези джи пи та.Те са напълно излишна стъпка при получаването на здр.помощ.Всеки да си избира болница.Отиваш на регистратура и от там те пращат при съответния специалист за твоята болежка.Правят детска болница и децата там.Разни недоучили ще ми определят къде как и с какво да се лекувам.

64

Гост

преди 4 години

Тоно д,р Николова ли се жалва ! Дъщеря завършила в Америка ! Бедност ли е това ?

63

защо

преди 4 години

50Ако станеш абонат на сервиз за битова техника, ще плащаш определена дума, нали? Ще си с предимство за посещение, ако се е повредил щепсела ще го оправят, но ако ти изгори програматор, какво правим? Ще ти го сменят безплатно???Иначе смятам, че здравеопазването е организирано по най-несправедливият начин.

62

Hayri

преди 4 години

До анонимен 60. Аз съм в Англия ат доста години но ми е мъчно за хората които искат честно да преживеят в родината си ,за тези които са дали здравето си такива като теб да има какво да глозгат а сега получават мизерни пенсии за истинските хора които си плащат таксите и данъците а после не им остават средства да се хранят нормално. Тези хорица са страдали от както съществува България единствено от български чорбаджии изедници.

61

фалирал доФтор

преди 4 години

Това е смешно!

60

Да бе!

преди 4 години

Туй вече е голяма глупост. Точно детските лекари изписват 'хомеопатия' като за последно и си прибират процент. Реално майчетата купуват каквото педиатърът им каже и маржовете на плацебото са доста добри. Нито с левче, нито с 10 левчета ще ги мотивират да не са търговци

59

Анонимен

преди 4 години

Ходи си в Англия тогава!

58

Hayri

преди 4 години

В Англия например за децата всичко е безплатно от антибиотика през очила за коригиране на зрението до брекети за зъбите. На тези които им се налага да вземат поддържащи здравето лекарства аптеките ти ги доставят на адрес без да ходиш до дж пи за рецепта с намаления от няколко стотинки.