79

Анонимен

преди 4 години

Преди 30 години бизнеса на българина беше да натовари 2 куфара ***, да отиде да ги продаде в близката Сърбия, да обърне динарите в марки, с тях да отиде до Истанбул да купи дънки от Капалъчарши и после да ги продаде в БГ.Много хора до ембаргото се препитаваха с това.После западна.

78

Анонимен

преди 4 години

делът на българите, които планират да започнат бизнес следващите три години, е 3,9 процентаа делът на читавите,умни,работливи,ученолюбиви хора е не повече от 20%всичко останало е шкарто (като този дето е писал преди мен) което виси на гърба на качествените българи , които за съжаление са под 25 %с такъв матрял, толкова.

77

Анонимен

преди 4 години

Другари бизнес могат да правят млади, образовани и умни хора. Времето на червените мутри отмина безвъзвратно и завинаги. Хубаво е да го разберат и червените ***.

76

Анонимен

преди 4 години

Нищо не е било идеално при Тато, но пък сега е пропаст бездънна и все някой ще скача в нея. Или ще го скочат. Снимачният екип чака на ръба. Ще има да разказваш, Историйо!

75

Анонимен

преди 4 години

Как да не върви бизнеса, бе?! Траурните фирми не смогват на клиентите, заложните къщи и те, колекторските фирми също не почиват и те търсят по всяко време на денонощието, бързите кредити също са на твое разположение денонощно, охранителните фирми също не спят. Икономиката цъфти, бе, питайте Баце.

74

чичо

преди 4 години

Защо мислите че извън България се прави лесно бизнес бе мушмороци голобради???Нищо никъде не става даром както вие искате.Трябва труд,лишения,компромиси ,вяра и инат и не винаги успехът е сигурен.Оня живот от преди 89та, като в зоологическата градина-във клетката ,на сигурно,на всеки по малко и никакво недоволство или протест. И девиза беше,,Ние ги лъжем че работим,те ни лъжат че ни плащат"Само за месец-два да се върне онова време днес и България ще стане 2 милионна!!!Опичайте си...каквото имате

73

Анонимен

преди 4 години

До Възрастен-до 5470 % мизерстват и нямат пари за хляб камо ли за мол или Гърция и си стоят по къщите докато се споминат. За да намериш работа трябва да ходиш на конкурси и нямаш пари за транспорт и после отказват и е по-евтино да не търсиш. Фирмите 90 % са кухи и перат пари в офиси от наркотици и жени.

72

Анонимен

преди 4 години

През 1989-та в постсоциалистическа БГ 100$ бяха много. Тогава ако имаш идея за бизнес, който ти носи 500$ на месец и се хващаш.Понастоящем трябва да имаш идея за бизнес за поне за 200-300000 Евро годишно та да си струва да си губиш времето и нервите за бизнес.

71

АНТИ

преди 4 години

Преди 30 години, много мои познати плюеха държавното и величаеха частното.Днес почти всички, са уредени на държавна/общинска хранилка.Що така бе, тарикати балкански ?!Що не си останахте честни частници ??

70

Анонимен

преди 4 години

Сега всеки иска да е "експерт" в някое министерство или агенция.Но не обикновен експерт а от онези поставени там от Партията на топло да растът като лилето павлова и другите калинки.Ако си наше момче/момиче дава доста възможности а и сигурност в срвенение с частен бизнес у нас. Виждал съм как момиче с добро образование, от богато и връзкарско семейство вместо да се възползва и да е в частния сектор беше уредена в министерство.Направи необходимите контакти и започна да точи пари по проекти и т.н

69

Анонимен

преди 4 години

Работната ръка отива там където има най-висока печлаба - политика, НАП, митници, бирници и банки.

68

Възрастен-до 54

преди 4 години

С какви ,,очила " гледаш ,,изтормозените хора" в моловете,в гъмжащите Кауфланд,Била,Фантастико,във Икеа иДекатлон, във метрото ане в потрошените претъпкани Икаруси във керваните от коли с цели семейства по границите за уикенда и за почивка и още и още. Когато висяхме по опашките от 4-5 сутринта за най елементарни неща ДА ПУСНАТ!,когато за един телевизор идваш от Силистра да си ЗАПИШЕШ РЕД и да чакаш 2-3 нощи.А режима на тока?Нямаше нито усмихнати и рядко имаше спретнати,народа беше отчаян!!!

67

ИСТИНАТА

преди 4 години

Вижте Коментар 64 .Това е истината за Българския Бизнес - Мафия във Високите Етажи на ДЪРЖАВНИТЕ СЛУЖИТЕЛИ - Премиер , Прокурор , СЪД , Народно Събрание .Президента за сега Държи на България .Визирам Настоящия Президент , Предишните за МЕН бяха Слуги на Мафията .

66

Георги

преди 4 години

Като собственик на малък бизнес с 3ма работници, мога да кажа че единственото предимство на моя бизнес е свободата да си разпределям работното време и да нямам началник. Иначе си докарвам пари колкото една малко по-голяма от средното за страната заплата. Още толкова плащам осигуровки и данъци всеки месец. В българия така са направени законите, че ако всичко ти е законно ще печелиш колкото да не затвориш. Много са малко тия които си плащат всичко и пак са на печалба

65

дългово робство

преди 4 години

Частният дълг е 200 милиарда лева, а външният дълг 100 милиарда лева.

64

Анонимен

преди 4 години

Започнал е процес на сускорено поумняване. Който не насмогва с поумняването, ще му се помогне. Ултраневежи с вроден инстинкт за далавера са ужасът на съвремието на планетата. Кадри с ум, знания, умения и МОРАЛ са бъдещето.Частните предприемачи са държава в държавата. Какъв прогрес, какви пет лева. Въртим се като куче около опашката си. Добрата новина е, че алчните неспасяемо губят почва и са чао.

63

Анонимен

преди 4 години

Всички бизнеси са западни и не може да се конкурираш, защото те ползват субсидии и печатат пари. Всичко в България фалира след 1989 г. след като влязоха западните и България стана колония. Ако се хванеш на работа западните шефове го уволняват. Ако почне бизнес, следва банкрут и задлъжнява о децата си към банките и държавата.

62

Анонимен

преди 4 години

аз съм в бизнеса вече над 20 години,да ви кажа честно и кратко - изпуснах живота и много ценни мигове заради този бизнес...

61

Ванката

преди 4 години

До Анонимен 51Вече отдавна не правя, наемник съм на ТД - чиста работа, няма проблеми и отговорности извън преките, за другото - да му мисли шефът.

60

Анонимен

преди 4 години

"Бизенс в България" и то 4%. Ами като МАФИЯТА : "Работа,работа,работа" почна да взима най-нагло и нищо не оставя.Къв БИЗСНЕС ви гони тука???