41

Анонимен

преди 4 години

В кооперацията, в която живеех от раждането ми, имаше всякави пенсионери и този с най-ниска пенсия беше с 90 лева. Това е около 1970 година. Един билет за градски транспорт беше 4 ст. за трамвай и 6 ст. за автобус и тролей. Сега билета е 1,60 лева, но пенсиите не са най-малко 1480 лева. Голям напредък за тези 50 години ...

40

Анонимен

преди 4 години

Средната пенсия трябва да е по-висока от МРЗ, както беше преди 1989 година и както е във всички нормални държави по света.

39

Анонимен

преди 4 години

Ако двама души са се пенсионирали с едакъв трудов стаж и един и същи личен коефициент, но в различни години, примерно първият през март 2016, а вторият три години по-късно, през март 2019, пенсията на първия след увеличенията ще е примерно 250 лева, а на втория 300 лева. Това е голямият проблем при пенсиите.

38

666

преди 4 години

До РеалистХайде стига лъга.....1989г. баба ми взимаше 65 лева пенсия, а 1 долар беше 5 лева, цветен руски телевизор струваше 950 лева......сега пенсиите са много по-високи

37

Анонимен

преди 4 години

Родителите ми пенсионери са събрали около 8хил.лева. Всеки ден по няколко пенсоинера дават на алоизмамниците по няколко хиляди лева джобни пари. И това години наред! Та....

36

Анонимен

преди 4 години

Мика Зайкова и Ваня Григорова експерти! Сериозно? Ааа, така ги водят в съотвения профсъюз. Ако бяха действително профсъюзи, защитаващи правата на работещите, щеше да е най-нормално да скочат на социалната пенсия и мнимите инвалидни пенсионери. Точно обратното, в много от случайте са защитници на източващите социалните фондове на работещите.

35

Реалист

преди 4 години

Пенсиите през 1989 година бяха по 150-200 лева, което отговаря на сегашни 3000-4000 лева, но за 30 години направихме огромен скок .... надолу. Кой казва, че не можело?

34

Анонимен

преди 4 години

ЕСТЕСТВЕНО, ЧЕ ЩЕ СЕ УСЕТИ- СЛЕД 43Г РАБОТА ПОЛУЧАВАМ 750ЛВ, А СЛЕД УВЕЛИЧЕНИЕТО ОЩЕ 50ЛВ, ДА АЗ ЩЕ ГО УСЕТЯ.

33

опетков

преди 4 години

Някой помни ли колко беше пенсията 1997г при Жан Виденов, изразена в долари? Отговор - 5 (пет) долара. Е, какво очаквате? Да скочи на 1000 лв за 20 години? Отделно, дето има 1 милион работещи, които се разписват на минимална, а останалото на джоб. Е, как да има високи пенсии?

32

анонимен

преди 4 години

Ще се усети разбира се.......Толкова са грижовни управниците....Браво...............

31

Реалист

преди 4 години

Минималната пенсия е популизъм. Кои имат малки пенсии я България? Малки са пенсиите на хората пенсионирали се по-отдавна. Когато са се пенсионирали, пенсиите им са били по-нормални, сега са малки. Другата част от хората с малки пенсии е на тези, които са се осигурявали на минимума и обикновено са укривали доходи. За да получат минималната пенсия, взимат от пенсиите на другите, които не са укривали доходи.

30

..

преди 4 години

Интересно заглавие! Автора на статията си задава въпрос и си отговаря сам. Това някакъв нов похват в журналистиката ли е, или просто са наели само инфантили с купени дипломи да пишат?

29

Анонимен

преди 4 години

питайте Мухобоико дали ще се усети !!!

28

вервайте ми

преди 4 години

шкембето излъга за 300 лв мин.пенсия , прав е оня че в Бг са 80 % .

27

Истината

преди 4 години

Браво #15,най после някой да каже защо са малки пенсиите на хората,браво.

26

Усещане

преди 4 години

Един пенсионер с увеличена пенсия към друг пенсионер с увеличена пенсия:- Усети ли го?- Усетих го!- Ха! Виж сега къде са ми ръцете!И те така....

25

Пак

преди 4 години

Това е гавра с хората...

24

Анонимен

преди 4 години

При такова драстично поскъпване на всички хранителни стоки, услуги, лекарства, облекло, отопление, данъци и пр. увеличението, което са предвидили е нищожно, подигравка.Минималната пенсия трябва да е поне 300лв. И то от Нова година, а не чак от юли 2020г.

23

Джанго от Монтана

преди 4 години

Минималната пенсия за хора с плащани осигуровки и стаж трябва да е колкото е МРЗ сега - всичко друго е под прага на тоталната мизерия. И да се индексира всяка година.И ГЕРБ да върнат парите, които окрадоха от пенс. фонд, тогава ще има за всички. И по-малки пенсии за военни, полицаи и т.н. "ранни пенционери"

22

дърт

преди 4 години

Ще се усети, бе....с отрицателен знак!