356

Анонимен

преди 4 години

Точно Бербатов е един от малкото стойностни българи - интелигентен, талантлив и скромен.Само че такива не се приема от масата (да не кажа от ста дото).

355

Анонимен

преди 4 години

Всъщност КОЙ определя КОИ да се елита.Отговорете си на този въпрос.Ако стигнете до верния отговор - той казва всичко и всякакви по-нататъшни коментари са излишни.Кой ви избира политиците ? Някой от Марс ли ?

354

Анонимен

преди 4 години

Да вземем дори и спорта - вижте кои са идолите на сегашните българи - Григор Димитров и Валери Божинов. Това нормално ли ви се струва. Хора без морал и с интелект на амеба.

353

до 406

преди 4 години

Бербатов каза истината. А това, че на българите не им харесва истината е отделен въпрос.Попитай се защо не им харесва.

352

Анонимен

преди 4 години

До KromМоже и да има "елит", макар че звучи тъпо, но представителите му не трябва да се търсят сред елита. Тук съм съгласен.

351

Анонимен

преди 4 години

398, аз дадох пример за коплексарщината ни ясно виждаща се със спорта,защото това са примерите за подражание днес. За жалост няма личности,които да вдъхновяват,а се гордеем примерно с Бербатов. А Бербатов преди седмица заяви,че англичаните имат по-добър ген от българите. Какво излиза в крайна сметка,че сме били горди с човек,който принизява целия ни народ! Гордеем се с хора,които ни насаждат нови комплекси .

350

Krom

преди 4 години

Цялата "статия" е пример за това как с много думи може да не се каже нищо. Тъпо! Живея в София, но не познавам хора които се "присмиват" на Хорото в Калофер. Елита е такъв, без да се налага да се кичи с прозвището. Ако му се налага - то не е елит. Въобще, цялата статия е псевдоинтелектуален напън за анализ.

349

до 400

преди 4 години

Пиенето на ракия - нито една нация не пие толкова алкохол. Дори ирландците и руснаците.

348

Анонимен

преди 4 години

До Анонимен 389Аз приемам различията. Но това не протеворечи на обяснението защо сме такива каквито сме. И не защото съм го казал аз, а защото по-интелигентни хора са го обяснили отдавна.

347

Анонимен

преди 4 години

До До 397Опасявам се, че българската риба има национални особености, традиции, ако щете. Всеки на мястото на главата е заплашен от вмирисване. Справка - Приказка за Стълбата.

346

До 397

преди 4 години

Продължавай да се чудиш.Ако не си чул,рибата се вмирисва от главата.

345

Анонимен

преди 4 години

До ДАЛЕЧНАТА ЗАСТАВАА кое е традиционното българско, което трябва да се запази, според Вас, и има ли такова нещо? Една нация не може да съществува без традиции.

344

Човек

преди 4 години

Няма как да имаш уважение на елита, когато той има представители като:Домусчиев, Велев, Каролев, Плевнелиев и сие.Комплексари, натрупали пари с лобита, далавери, експлоатацията и манипулация.Държавата ги обслужва, а те се имат за месии и искат народа да им е благодарен роб?

343

До 392

преди 4 години

Елит няма.То е ясно.Но аз ще дам още един пример за комплексарщина.Тръгнете по улиците на София,другите по-големи градове,също и курорти и вижте как всички надписи на магазини,ресторанти и др.са записани само на английски.И вижте в Гърция как всичко е на гръцки и тук там на английски,но под гръцкия надпис.Нещо повече-идват тук,отварят заведения,а надписите-пак на гръцки.И кажете сега не сме ли комплексари.Ами имената на децата?Името ти дава идентичност,но бай *** се срамува,че е българин.

342

Анонимен

преди 4 години

До Анонимен 395Много сте интелигентни в този форум. Да се чуди човек, защо е в такова положение държавата.

341

ДАЛЕЧНАТА ЗАСТАВА

преди 4 години

Относно леденото хоро,може да се каже,че това е "background"-а върху ,който намира благодатна почва да израстне първичният,най-елементарен ,битов национализъм.Като няма никакви постижение, ами дайте да ги "шашнем" с едно хорце,или пък да се разпишем я на Партенона,я на Мачу Пикчу,а пък ,ако ни се отдаде възможност, може и да се изп-к-ем от Афеловата кула и така ще влезнем с летящ старт в новините

340

Анонимен

преди 4 години

Отговора ти го даде самия премиер:"Аз съм *** и вие сте прости,затова се разбираме".

339

Анонимен

преди 4 години

Забелязал съм, че в България, колкото си по-***, толкова по-нависоко си в йерархията.А най-простият е най-отгоре и управлява Държавата.Често се питам защо се получава така, но нямам отговор.Може би има все пак нещо много сбъркано в нас самите.

338

Анонимен

преди 4 години

До до 389Аз не слушам чалга, но не ме дразни, стига да не е непрекъснато. Това ненормално ли е?

337

Анонимен

преди 4 години

Националният нихилизъм е този,който отнема самочувствието и засажда комплекси! Няма друг народ,който така яростно да се самооплюва и принизява като нашия. Показател за ставащото е дори гордостта ни като народ с личните постижения на спортисти. Може да се радваш на нечии постижения,но да си горд с нещо,за което нямаш заслуга ..е пример за комплексарщина. И къде е този елит,който да повдига духа и самочувствието ни,да дава светъл пример за подражание,да вдъхновява ...Няма такъв!