24

Анонимен

преди 4 години

До гербисто-патриотТочно заради такива въпроси "и кво" сме на това дередже 30 години.

23

до хаха идиoтa..

преди 4 години

Според теб малките длъжници трябва да ги скъсат от преследване, а големите кредитни милионери да си живеят на спокойствие?? Макар, че точно те са виновни в известна степен за пенсиите от жълти стотинки...

22

До 14

преди 4 години

Ще опрощават, защото давайки ти кредит, те са приели риска, че може да не го върнеш, за което и плащаш близо или над 20% лихва.А там където рискът е по-малък, дават и на 5% ... Те са приели риска и докато ти плащаш редовно, те получават огромна печалба.

21

По добре

преди 4 години

По добре едни 8 години абсолютна давност, ако до 8 години не са успели да си върнат парите, банките няма да успеят.

20

гербисто-патриот

преди 4 години

До АнонименИ кво като сме единствената страна в ЕС без такъв закон? Нищо. Че то ние сме и единствената страна без преференциално ДДС за храните и лекарствата, както и без необлагаем минимум за подоходния данък. Защото при нас това е добро и работи, както казва Горанов.

19

Анонимен

преди 4 години

Правителството създава рамка в която аз и вие работим. Рамката е като онази игра в която играчите трябва да седнат, но столовите са с един по-малко от участниците и някой остава прав. В случая столове има само за 20-30% от играчите. За останалите прави, системата предлага стол на кредит срещу висока лихва. Това те обрича да си повече прав отколкото седнал. Причината е в заложеният от рамката дефицит на столове. Не ми говорете за пазарна икономика, че да не ви остави системата без стол!

18

Dar

преди 4 години

Ама разбира се че трябва да има! Трябва да се разследва защо е нямало досега! Не да се слушат глупостите на онова крадливо "ченге" Хърсея. Няма как да има за фирми, а за физически да няма, това е престъпление. Не са *** тея дето не четат договорите, а са брутални престъпници тея дето са позволили да има такива договори и са докарали народа до просешка тояга! Това е истината, друга истина няма.

17

Анонимен

преди 4 години

И защо сме единствената държава в ЕС без такъв закон?

16

изнервен

преди 4 години

Оооо, скрий се ***, грозна червена коза. Само се пъчи наляво и надясно, за да трупа евтин рейтинг.

15

гербисто-патриот

преди 4 години

На нас не ни трябва такъв закон. Подобно нещо ще е вредно за нас и за финансовата ни система, както казва самия министър Горанов.

14

хаха

преди 4 години

И защо на някой да му опрощават по 50 , 100 хиляди , а други да броят стотинките от пенсията си и да заделят за мляко и хляб

13

Анонимен

преди 4 години

ГЕРБави *** под мен, този закон е е за несъстоятелност на ФИЗИЧЕСКИ лица, къде видяхте милиони и кредитини милионери тука? Коя банка отпуска милионен кредит на физическо лице?? Напишете да ида да изтегля...

12

хаха

преди 4 години

Хората много бързо забравиха, че тая беше държанка на братя Галеви, а те отдавна са заминали през Т2

11

Анонимен

преди 4 години

Ура, ще вземаме пари и няма да ги връщаме. Много хубав закон. Кога пускат парите? Ще има ли за всички? Пак ще има връзки за тези хубави закони.

10

svetlio

преди 4 години

Гледам коментарите и разбирам,че много хора не са наясно какво е фалит на физическото лице.Това няма да подхрани кредитните милионери!Напротив,ще накара банките да си правят сметка на кой дават пари(и колко) защото този някой може да не й ги върне.Сега какво е-даваме кредити и на лошо кредитно минало,после те бъхтят съдиЙ изпълнители.Много банкери ще огладнеят при такъв закон-за тва и го няма ;)

9

Анонимен

преди 4 години

Първо да и стане ясно по кой модел са фирмите. Кои са физически и кои юридически. Защото един човек с ЕТ и 50 дка. Земеделска земя няма как да закъса , ако него ограбят. Или ако е с пет кози пак няма как да фалира. Но Топлофикация АД /айдушко дружество/. От 20 години отчита цагуба милиони. И още " диша"Но важното е , че Омбудсман Мая Действа

8

гербисто-патриот

преди 4 години

Не е за нас да има частни фалити. При пазарната икономика, като си взел трябва да върнеш, ако не можеш ставаш длъжник. Не е правилно да фалираш и да ти отпишат едни задължения.

7

Анонимен

преди 4 години

проблемът е в единният регистър, едно време можеше да вземеш от тук после от там, а сега в момента в който те впишат като длъжник и дуфаш супата. А да се отпишеш от Регистъра , заради грешка или при погасяване на дълга е почти невъзможн

6

Некомпетентна е

преди 4 години

Манолова май много много не я бива за юрист

5

Анонимен

преди 4 години

Ти давай пари на хората и не си ги искай. И не искай лихва от банките, защото не си лихварин.