79

Анонимен

преди 5 години

Ами цветята ,които купувате и подарявате и после се хвърлят в ***.Обичате да си хвърляте парите в кошчето.Може да измислите нещо по атрактивно да остане за спомен

78

Тъжно е, когато

преди 5 години

някое момче или момиче не отива на бал, защото наистина живее в крайна бедност. Добре ще е, ако учителите предварително проучат дали сред зрелостниците в тяхното училище има и такива. Винаги може да се намери начин и да се помогне на такъв ученик.Помните ли онзи случай, когато седмица преди бала бащата-алкохолик от злоба беше накъсал на парчета абитуриентската рокля на дъщеря си, след като разбрал, че жена му е взела заем от колежка, за да я осигури? Съучениците бяха събрали пари за нова дреха.

77

Анонимен

преди 5 години

Не е лошо да се отбележи завършване с една почерпка, но снобарство и простотия да се харчат луди при и да се правят циркове и да гледаме пияни и обезумели абитуриенти.

76

Анонимен

преди 5 години

Абсолютно излишна паравенющина! Какво празнуват,че не ми е ясно? Навремето средното образование беше солидна основа,на която да стъпиш и да решиш как ще се реализираш в живота.Днес и магаре да вържеш и то ще изкара,даже и академик може да стане.Така че едно скромно събиране е в реда на нещата,но Бай *** ако не се изхвърли,като *** на мокър пясък,не може!

75

Анонимен

преди 5 години

Щом нямат други разходи да харчат за балове.А какво иде след тоз бал...

74

Анонимен

преди 5 години

Има деца, които доброволно се лишават от бал, за да отидат на екскурзия до Италия или Гърция, която също се организира от училището.Други пък отиват и на бала, и на екскурзията, защото могат да си го позволят.Но вие се запитайте,защо все пак някои абитуриенти се отказват от бала си с думите "Има ли смисъл за една вечер да се правиш на такъв, какъвто не си?"С други думи, то не осъзнава, че чества завършването и съзряването си. На него вече са му ВНУШИЛИ да няма самочувствие. Помислете над това

73

До 68

преди 5 години

Ти и някои други от писалите по-долу, запитахте ли се какво се крие зад думите "Няма да ходя на бала!"Снобарията има много форми. Решило, че е нещо повече от съучениците си, че те са прости и глупави и затова няма да ги удостои с присъствието си. Много важно! Пука им на останалите дали някой е останал у дома си, да вири нос пред роднини и съседи, вижте ме, чуйте ме колко съм велик!Запитай се дали ти не си допринесъл с приказките си за такова отношение към света и себеподобните.

72

ниманд

преди 5 години

за балове ли стана време пак , аз се чудя какви са тези голи *** яхнали коне а то бал било

71

Анонимен

преди 5 години

Добре е да не се стига до двете крайности - отказ от бала или излишно разточителство.

70

Анонимен

преди 5 години

В Чехия и в източната половина на Германия още през 90-те години възстановиха традицията Бал на дебютантките. Момичетата отиват там придружени от родителите си. Тези балове се организират в дворци и включват и вечеря. В един и същи дворец билетите за тези балове имат различни цени - по-богатите са в по-пищни зали с по-богато меню.Няма какво да си кривим душите, едни са по-богати от другите и винаги е било така.Не знам дали в България в миналото е имало такива балове на дебютантки.

69

потърпевщ

преди 5 години

До анонимен 60,То е така и не е така- като бях абитуриент навремето тежах няма и 70кила. 4-5 години по късно бях вече с 15-20кила отгоре и костюма от бала ми беше вече твърде тесен и така си виси в гардероба в апартамента на родителите ми!

68

Анонимен

преди 5 години

Толкова са малко поводите за празнуване, че е престъпление да се лиши детето и от този празник, заради икономия на средства.

67

До 8

преди 5 години

На Запад с дънки на бала?Не знам какво си видял и какво си разбрал, но освен абитуриентски бал, във средните училища на Запад има и Зимен бал, още през учебната година. Издокарват се бетер нашите, момичетата обикновено за този бал получават като подарък първото си бижу от своите родители. Има големи вълнения дали ще си осигуриш кавалер/дама за бала. В по-изисканите среди има и Бал на дебютантките в края на зимата - там се пръскат луди пари и дори има момичета с диадеми на по няколко века.

66

Анонимен

преди 5 години

До Анонимен 7Да, взимаха абитуриентите от училището с автобуси и ги караха до зала "Универсиада", "Фестивална" или "България". Абитуриентите от един район - в една зала.Но на следващата или по-следващата вечер всяка паралелка, заедно с класната, отиваше на ресторант, където предварително се ангажираха места и меню като за банкет. Момичетата задължително имаха тоалети за първата и за втората вечер. Повечето момчета идваха и двете вечери с един и същи костюм, но имаше и контета с по два костюма

65

До 7

преди 5 години

Само че преди 35 г. 200 лв се равняваше на една заплата. Сега много абитуриенти си осигуряват облекло за бала под 800 лв, така че положението е горе-долу същото. Нима и по-рано нямаше такива, които идваха с много по-скъпи дрехи, защото имаха такава възможност?А помниш ли случая, когато едно "дете" беше дошло на първия изпит от матурата с нов мерцедес, подарен му по случай завършването на гимназия? Цяла София говореше за този случай, ти си представи как са се чувствали учителите.

64

Анонимен

преди 5 години

Двете ми деца завършиха преди доста години СМГ.Не ходиха на бал по тяхно желание,а сме имали възможности.Двамата са успешни хора,синът е на висока позиция в голяма международна фирма.Чудя се,как ще ипотекираш дом за подобно нещо,и пред кого ще се доказваш.Смешно и глупаво.

63

Знам такъв случай

преди 5 години

Преди няколко години, на бащата на абитуриентка се наложило служебно пътуване точно в деня на бала. Момичето предпочело да иде до училището с такси. Уговорила се с други съученици оттам да се вози с тяхна кола до ресторанта. Когато застанала пред входа на дома си и махнала на първото такси, точно това й казал шофьорът - двайсетачка! Отказала, а той й казал "Един колега вози абитуриенти за 15 лв, да го викнем?" Отказала и си поръчала по телефона. Сметката до гимназията излязла около 4 лв.

62

До 3

преди 5 години

Не само в магазините надуват цените на стоки, които стават за бал.Всички знаем, че някои от бакшишите, като видят да ги спира момиче с дълга рокля, изкрещяват през прозорчето "Абитуриенти возим за 20 (или 30) лева!"С други думи, ако някое хлапе реши да е скромно и ако няма близък, който да го закара, бакшишът веднага е готов да съдере три кожи от гърба на абитуриентчето.Тогава защо се чудим, че по няколко хлапета се кооперират и си наемат еднопосочно лимузина? Дори им излиза по-евтино.

61

Анонимен

преди 5 години

Бойкот и ще си спести 5-6 бона за храна, квартира и такси за висше, които всяка година скачат,

60

До Анонимен 61

преди 5 години

Ти ми напомни нещо. Преди години, една интелигентна възрастна жена от нашата улица се беше оплакала на друга, че простоватата й и злобничка снаха дръпнала от ръцете на детето си книга, дебела два пръста и силно го ударила с нея по главата. Когато свекървата възроптала, простакелата креснала "Беше ме яд на нещо, трЕбва да си го изкарам на нЕкого!"Странното е, че след години детето точно на тази простачка постигна много и в края на живота си простакелата живя доста на широко с неговите пари.