128

Анонимен

преди 5 години

До АнонименДо Работник 153. Колега на това му се вика не капитализъм, а комунизъм !Колега, така е на запад при капитализма, значи капитализма е комунизъм!

127

Анонимен

преди 5 години

До Работник 153. Колега на това му се вика не капитализъм, а комунизъм ! Ако всички взимат еднакви заплати, като едните плащат 10 % данък, а другите от 50 % нагоре как ще накараш някой да работи висококвалифицирана работа ? Или с други думи ти ще продаваш баници аз ще управлявам хора и ще нося отговорност, но ще взимаме еднакви заплати. Каква ми е файдата да уча и да се развивам, за да пълна твоята гуша ?

126

Анонимен

преди 5 години

До Работодател"заминавайте в Европа на европейски заплати" - Същото важи и за Вас , отивайте в Европа, да си въртите бизнеса , а тука ще си намерим работодатели , които искат да работят, по правилата и да заплащат труда на работниците си подобаващо.

125

Работодател

преди 5 години

До Работодател"Иначе е моята фирма плащам български заплати и който не работи го уволнявам, инямам никакво намерение да плащам европейски,......." - Естествено , че няма да имаш, каквото и да било намерение, да плащаш европейски заплати , докато има балъци ,да ти работят за жълти стотинки , но се надявам , че и те ,скоро ще се усетят.Ами усещайте се и не работете за български заплати, защо сте балъци и работите на жълти стотинки, напускайте и заминавайте в Европа на европейски заплати.

124

Тинтири Минтири

преди 5 години

"Бизнесът" някакво конкретно юридическо лице ли е, или просто някой си прокарва вратички и облекчения с обещания на общо основание и чужда сметка?

123

Работник

преди 5 години

Бизнеса иска да прави печалби и никога няма да вдигне заплатите,не трянва да чакаме а трябва да вземем нещата в свои ръце и да си решим проблемите сами. Трябва да се въведе прогресивен данък и от работниците с по високи заплати да се взима и да се преразпределя на тези с ниски заплати за да има уравновиловка както е на Запад при капитализма. Уравновиловка на всички заплати на 1200-1500 лева и така се живее добре, трябва да изберем политици които да въведат прогресивен данък.

122

Анонимен

преди 5 години

До Работодател"Иначе е моята фирма плащам български заплати и който не работи го уволнявам, и нямам никакво намерение да плащам европейски,......." - Естествено , че няма да имаш, каквото и да било намерение, да плащаш европейски заплати , докато има балъци ,да ти работят за жълти стотинки , но се надявам , че и те ,скоро ще се усетят.

121

!

преди 5 години

До 144 Работник,абе пич, то няма фирми в България с такива печалби бре ))) всичко се крие счетоводно и се докарват на по 1000 лв печалба на година, да се плати 100 лв. данък за година. Свали розовите очила.

120

ВЕЦ

преди 5 години

До Анонимен.. И после да дойдем на работа при теб бащице, със стартова заплата 3001 лв. може би? Блазе ни!Как ти е главата днес? Пи ли хапчетата?

119

А така мачкайте

преди 5 години

Мачкайте го тоя народ щом се примирява с тия олигарси и политици, станали богати за един ден с приватизации, за стотинки и продажаба на машините от заводите за милиарди. Заплатите са ни като на африканци, а правата, като на кубинци. Е нема такава държава.

118

Википедия

преди 5 години

До ВикипедияРадосвет Радев е председател на Българската стопанска камара и е направил това предложение.

117

Тарикат

преди 5 години

Не знам дали за 20 години здраво бачкане имам и месец трудов стаж. До 15 работника съм имал /дограми поставяхме/. Винаги коректно - момчета, няма фирма, няма осигуровки, парите на ръка, ако искате. Нито един не е отказал. Та, от спестените осигуровки си имам там едни търговски помещения. Рентата ми е 1200 евра. Ако искам, мога да се пенсионирам още довечера. Не е кой знае какво, но пък на 40 кой се пенсионира с 2400 кинта?

116

Работодател

преди 5 години

До АнонименА защо не обратното , работодателя да плаща европейска заплата , а когато работника се скатава и не си върши работа просто го освобождава .А защо не, съгласен съм. Направи си фирма и плащай европейски заплати, а когато работникът се скатава и не си върши работа просто го освобождавай. Напълно съм съгласен с теб. Иначе е моята фирма плащам български заплати и който не работи го уволнявам, и нямам никакво намерение да плащам европейски, пък ти прави каквото искаш в твойта фирма.

115

Работник

преди 5 години

Да се въведе прогресивен корпоративен данък - фирми с печалби:от 50 хил до 100 ил - 20%, от 100хил до 300хил - 30%, от 300хил до 500 хил - 40%, над 500 хил печалба фирмите да плащат вече 50% данък. Защо само за работещите да се въвежда прогресивен данък и да взимат от тези с по високи заплати за да дават на ниско платените? Нека и за фирмите го направят така! На какво основание бизнеса е по-привилегирован? (става дума на Запад, но и тук искат да го направят прогресивен данък за работника)

114

Википедия

преди 5 години

Какво друго очаквате от Радосвет Крумов Радев? - това, което му е угодно. Вижте кой е той! През 1988 г. става агент на шесто управление на Държавна сигурност. Досието му е унищожено в самото начало на 1990 г. (натежало от мръсотия?). Член е на Български бизнес клуб "Възраждане" затворен елитарен кръг от бизнесмени, притежаващи най - значимите предприятия в България и влияещи активно върху политическия живот в страната. Основател на най - големия приватизационен фонд Доверие и фонд Албена инвест.

113

Анонимен

преди 5 години

Ми като не искате да сте роби напуснете работа и започнете другаде работа за 3 хил лева заплати, какво мрънкате, какви роби сте, винаги можете да подадете заявление за напускане.

112

Анонимен

преди 5 години

до пецатаПрогресивният данък е за работниците, не за работодателите. За работодателите по цял свят е плосък и нисък.

111

пецата

преди 5 години

Изпълнете им условията на тея изедници обаче върнете прогресивния данък на 50хил печалба 20% облагане , то е ясно че за работника никой няма да направи подобрения защото нямаме кой да ни защитава всички са обединени срещу обикновения работник/роб да го бръснат навсякъде , ама поне и държавата да напълни хазната от тея мафиоти

110

Енгелс

преди 5 години

"Владимир Каролев уточни, че предприемачите плащат всичко и заплати, и осигуровки."Това е велика глупост. Истината е, че работниците плащат всичко с труда си, но капиталистът работодател заграбва труда на работника си, след което заделя малка част за заплати и осигуровки и казва: ето аз плащам всичко! После отива да си купи поредната нова кола.

109

Работодател

преди 5 години

Минималната заплата в България трябва да е 200 лв