72

Анонимен

преди 5 години

До Четете Историята...Не е бил Филипопулис,а се е наричал Пулпудева в античността.

71

Анонимен

преди 5 години

В Гърция не смеят полицаите много да бият, защото там е друго.

70

Анонимен

преди 5 години

Пловдив е съществувал преди да се казва Филипополис. Казвал се е Евмолпия, това е тракийското име. Филип го прекръства. Филип Македонски не е грък. Македонците не са гърци, те са били племе родствено на траките. Александър се е гърчеел, говорил е на гръцки, но народът му е говорил на друг език - македонски.

69

Анонимен

преди 5 години

Не сте виждали гръцки карти на целите Балкани и Турция, всички имена на градове са си на гръцки и те са си прави. Анкира, Смирна, София...

68

Анонимен

преди 5 години

Спокойно, спора ще се разреши от самосебе си след десетилетие. В момента албанците са около 50% от населението там. Тях не ги интересува дали държавата ще се казва "Македония" или "Втора Албания". Като стигнат 60-тина % и ще се разберат с гърците. Даже няма какво да се разбират, тях и ФИРОМ ги устройва.

67

Анонимен

преди 5 години

До АнонименАлександър Македонски не е създавал държава на Балканите ,нито баща му,просто са се биели помежду си полудиви племена през античността,а след това и срещу песрсите,римляните,а преди това са и част от морските народи,съставляващи балканските племена заедно със скитските и племената от Апенините.

66

Анонимен

преди 5 години

Древните македонци не са гърци, но нямат нищо общо със сегашните макета дето са българи.

65

Анонимен

преди 5 години

"Ако беше грък, щеше да се казва Филип Гръки, а не Македонски."Пак гоовриш небивалици. То Скопие официално (!!!) се отказа от Александър Македонски и от Филип пред ЕС. Издигнатите им паметници е обещано от Скопие да им се свалят надписите и да се сложат нови надписи, че това са паметници на гръцки(!!!) национални герои и паметниците са построени за да поддържат приятелството и мира между Скопие и Атина.А ти още караш на старите опорни точки...

64

Анонимен

преди 5 години

Какви са Филип и Александър Македонски.Траки не и не.Българи не защото ни няма.Филипопол колко години е български и колко византийски.Да се биеш в гърдите е едно но истината е друга.

63

Анонимен

преди 5 години

Пловдив е тракийски/български град. Филип Македонски не е грък! Александър Македонски не е грък. Ако беше грък, щеше да се казва Филип Гръки, а не Македонски. Македонците не са гърци, те не са говорили на гръцки език. Да, Александър Македонски се е гърчеел и затова получава критики от собствения си народ, защото се е срамувал да говори на македонски, а не на гръцки. А македонците са племе родствено на траките. Македонският език е бил диалект на тракийския, както и днес е диалект на българския.

62

Анонимен

преди 5 години

Ето ти автентичен цитат за гръцката азбука - ".......После, като дойде Паламид, започна от алфа и вита и състави на елините само 16 букви. Към тях Кадъм Милиски прибави още 3 букви. С тези 19 букви пишеха дълго време. После Симонид изнамери и прибави две букви, а писателят Епихарий изнамери 3 букви. И събраха се 24. След много години Дионисий Граматик изнамери 6 двугласни, после друг 5 и друг 3 за числата. И така мнозина за много години едва събраха 38 букви. " ,от "За буквите",Черноризец

61

Анонимен

преди 5 години

До Четете ИсториятаНа фанариотски измислици не се хващаме,когато предоставиш автентични документи,с независим химически анализ,може и да ти повярваме на фанариотските измислици за Филипопол,българското име е Пълдин на Пловдив,а римското Тримонциум,но не е бил дълго под ромейска власт.

60

Анонимен

преди 5 години

До АнонименПрестани с твойте траки,ние говорим за Византия и България.

59

Анонимен

преди 5 години

До 56Мачкат ни и ни вземат територии ,защото нямаме политици!Така стана през войните които водехме!А ако бяхме нихилисти ,въобще нямаше и да участваме във войните в които имахме възмножност да се включим!

58

Анонимен

преди 5 години

Гръцката азбука е открадната тракийска писменост. Гърците са нямали азбука, когато са дошли от Африка в Европа. Гърците са изостанало племе, морски пирати, които са дошли от Африка на Балканите Затова взимат тракийската писменост и я наричат гръцка. Взимат тракийските богове и ги наричат гръцки. Кирилицата е тракийската азбука, тя винаги е съществувала, просто цар Борис я официализира.

57

Анонимен

преди 5 години

Българите не били националисти... айде да не се съглася. Българина трае, трае, но по време на война мачка всички. Всеки на Балканите ни има страха. На нас политиците са ни слаби. Но това е друга тема.

56

Анонимен

преди 5 години

До 52 Не да мислиш ,че Ципрас си вярва на това което е казал на елините!Лукавия Ципракис много добре знае , че над 70% от гърците не подкрепят договора от Преспа ,и затова не пуска такъв важен въпрос на референдум!

55

Анонимен

преди 5 години

На гърците от време на време нещо им става и започват кьотек.

54

Анонимен

преди 5 години

От всички народи на Балканите, българите са най-малко шовинисти и националисти! Всички около нас са супер нацисти. Българите сме най-толерантните и затова ни мачкат и ни вземат територии. Факт!

53

Анонимен

преди 5 години

Вижте протеста си е гръцки. Това, че Русия иска да вади дивиденти и да се възползва от случая е друга тема. Протестират в Гърция всички. Нито един грък не иска това изкуствено име за този изкуствен народ.