220

Истината

преди 5 години

До 236 дето не мисли преди да пише.Преди 1989 година - 1 кг хляб Добруджа за 26 ст.Сега 720 г псевдохляб Добруджа за 1,40 леваСега 7,5 пъти по-скъпоС 274,33 лева средна заплата от 1989 година, можеше да си купиш 1055 кг хляб Добруджа, за което сега ще ти трябват 2052 лева.

219

*_*

преди 5 години

До Анонимен 238На кой планетариум, в кой град? В моя град има три планетариума.

218

Бахмааму!

преди 5 години

Ако не можете да си намерите свястна храна, значи не знаете къде да пазарувате.Домашна храна от нитратни зеленчуци, туберкулозни крави и трихинелозни прасета? Не, благодаря! Искам всичко да е пакетирано, с етикет, срок на годност, та поне има шанс от време на време да му е правена проверка.

217

Анонимен

преди 5 години

При соца нямаше заплати 100 лева, освен за стажанти на 4 часов работен ден. 99% работеха на 200-250 лева което по днешна покупателна способност се равнява на няколко хиляди лева. А днес българите живеят с 500-700 лева. Обедняването е десетократно в сравнение с преди 1989та година.

216

Анонимен

преди 5 години

до *_*Ти си малко човече което летиш още в твоя си космос, а като искаш да се видим и да ти обясня относно релефа, как се изгражда ,колко здрави топки трябва да имаш и най-вече как да се самообслужваш с качествени храни и гозби. Не те обиждам, каня те на среща в планетариума да си говориме за космонавтика и за една от планетите с какви ресурси разполага и кои са качествени и кои не , ако не си ходил до сега няма да загубиш повярвай.

215

Истината

преди 5 години

До 234Не знам колко си здрав след консумацията на гумените плодове и зеленчуци, които се продават в последните 29 години при демокрацията и пазарната икономика. Може би е по-здравословно да не ги ядеш.

214

Бахмааму!

преди 5 години

Хляб 40 ст при заплата 100 лв. Сега хляб 1 лв при заплата 1000 лв.Излиза, че хлябът при соца е трябвало да струва 10 ст, за да имаш сегашния стантарт.А аз си изкарвам средно по 3600 лв месечно, след данъците, а понякога и повече. Нямам се нито за богат нито за беден. Понякога ходя в чужбина и изкарвам по около 8-10 пъти повече. Това соцът никога нямаше да може да ми предложи. Мога да ходя където си искам. Мога да ям каквото си поискам.Да ви таковам соца! Бягайте в Северна Корея, там е соц

213

Истината

преди 5 години

До 230 демократКак живееш добре, като ядеш нездравословни храни ли? Колкото и пари да имаш, нормална храна няма да намериш в София. Виж ако си живееш на село и со отглеждаш това-онова, може и да хапнеш нещо истинско, ако не минат едни берачи-демократи от гетото преди това

212

Здрав съм

преди 5 години

Аз ям зеленчуци. Бургери не ям. Аз съм вегетарианец. Бяла магия. Аз съм здрав защото консумирам зеленчуци. Вие месоядците сте болни от вируси защото ядете месо. И кво ми се боцкате с инжекции с тетанус против грип. Още повече ще бъдете с вируси. Ние веганите не боледуваме. Ние сме най здравите. Защото консумираме бяла магия. А вие месоядците черна магия.

211

Истината

преди 5 години

До АнтидезинформаторСмени си ника на правилното МанипулаторКато не знаеш цените от едно време, защо се пънеш да даваш акъл или просто ти плащат да манипулираш...

210

Анонимен

преди 5 години

До АнтидезинформаторДобруджата беше 1 кг 22 ст. типов 1 кг 12 ст.

209

Антидезинформатор

преди 5 години

До Анонимен 226Личи си коко си живял по онова време.Хлябът Добруджа беше 36 ст и винаги си е бил по 700 г, а не 26. Типовият никога не е бил 15 ст, Белият беше поне 40 ст. Питай баща си!

208

Демократ

преди 5 години

При демокрацията умните и кадърните правим пари и живеем добре, само некадърниците и неудачниците са бедни и изпитват носталгия по соца.

207

Анонимен

преди 5 години

Младите сега не знаят вкуса на истинския домат, на истинското сирене, на истинския кашкавал, на истинското мляко, ... списъкът е много дълъг.

206

Анонимен

преди 5 години

До 220Абе защо всички носталгици по соца заживяхте в чужбина? Не ви ли хареса комунистическото ви наследства, че побързахте да избягате веднага, щом отвориха социалистическите граници?Защо си противоречиш, а теб какъв буй те е правил , американски ли !!! Жиееем там където си искаме, нали на тези които се кланиш със задни бузки, отвориха границите, за да ни ползват услугите, сега защо ривеш а...

205

Анонимен

преди 5 години

Абе защо всички носталгици по соца заживяхте в чужбина?Абе защо има носталгия по соца, като всички носталгици по соца живеят в чужбина?

204

Анонимен

преди 5 години

След 1989 година при демокрацията и пазарната икономика спрях да ям например кисело мляко, защото това вече не е кисело мляко. Съкратих много и други "продукти" като зеленчуци, плодове, колбаси, млечни продукти всякакви, защото те вече не са това, което трябва да бъдат. Хлябът също вече не е хляб. Едно време купуваш 1 кг Типов хляб за 15 ст, Добруджа за 26 ст. или Бял хляб за 34 ст. Сега купувам Добруджа 700 и нещо грама за 1,40 лева, т.е. 7-8 пъти по-скъпо, който е доста далеч от истинския хляб

203

Анонимен

преди 5 години

Тъжно, тъжно.Соц-носталгията е тъжно нещо.

202

*_*

преди 5 години

До Анонимен 222Щом стигна до обиди, значи ти свършиха аргументите. Готвач си колкото аз съм космонавт, нали? Няма как да проверим какъв си, що си, нито какъв ти е "релефа", ха-ха-ха! Навярно си с релеф като на Голямата косматка.

201

дядо ставри

преди 5 години

и пак благодарение на демокрацията сме достигнали до тез челни места!