32

Анонимен

преди 5 години

Времето не е константа естествено а е следствие.И не е вярно че във вселената нещата се подреждат от ред към хаос.Например неутронните звезди са пример за перфектният ред на практика там неутроните са подредени почти по идеалният начин.Почти защото дори и идеално сферичните такива звезди имат леки отклонения от порядъка на милиметър на 10-20 километра.Разбира се това не е доказано.Та ако предположим,че вселената е била точка с безкрайна маса в един момент преди големият взрив то тя е била перфе

31

Анонимен

преди 5 години

Времетo не тече във никакви поcоки, времето съществува и е постоянно, нещата се променят съществуйки във времето.

30

Анонимен

преди 5 години

До Анонимен 30И това изказване иде да каже какво? Губи ми се нещо смисъла.

29

Анонимен

преди 5 години

Ако времето е продукт на съзнанието, то и скоростта, и ускорението(от където и земното притегляне), и разстоянията са продукт на съзнанието. А от там и вероятно материята е продукт на съзнанието. Ние сме в матрицата ;))) Всичко съществува само в съзнанието ни. Нирвана ;)-

28

Анонимен

преди 5 години

До ?Ами мисля го защото явно ти смяташ че твоя бълвоч ме интересува и ми го изсипваш тук А истината е че такива като теб са абсолютно излишни и трябва да се чистят, защото само внасят хаОс в живота на хората. Не само фанатични но и нагли. Много се нароихте, както гледам. Не е добре. Фанатизмът е най- гнусното човешко проявление. Няма по - гадни и отвратителни хора от фанатиците, независимо в какво се проявява фанатизма им. А ако са и прости - олеле!

27

Анонимен

преди 5 години

Някой не е чел Маркс - единство и борба на противополжоностите. Не е чел и тайдзи(Ин-ЯН, Великия Предел). Не е учил и физика - на всяко действие има равно по големина и обратно по знак противодействие...

26

Ганчо

преди 5 години

В рекламите за препарати за пране всичко е възможно.

25

До Вангелис

преди 5 години

Скоростта и времето са неделими величини ;)-Твърдението:"Времето е човешка ИЛЮЗИЯ = Официално !..СКОРОСТТА Е ВЪРХОВНИЯ ИЗМЕРИТЕЛ И КОНСТАНТА."Обезсмисля целия ти пост ;)-Фундаментални физици се навъдиха напоследък тука ;)-

24

VANGELIS

преди 5 години

Времето е човешка ИЛЮЗИЯ = Официално !..СКОРОСТТА Е ВЪРХОВНИЯ ИЗМЕРИТЕЛ И КОНСТАНТА.Ние възприемаме времето, заради гравитацията и поклащането на планетата ни..и затова има и сезони.ИНАЧЕ НА ПЛУТОН ---една година е 278 земни години !!...И там ако има въглеродна форма на живот--ще живее под минус 125 градуса по Целзиус !

23

Анонимен

преди 5 години

Има добри ясновидци в България.

22

?

преди 5 години

За какво са им знания за времето на тия, които нямат време? Така по-ясно ли е?

21

Анонимен

преди 5 години

"Факт е обаче, че познатите системи в нашата вселена се движат от ред към безредие (от космос към хаус) и никога обратно. Ако например изсипем оцветител във вода и тя стане синя, няма как да върнем този оцветител обратно, за да бъде използван отново."Първо- пише се хаос. ХаОс. Второ, запознай се с процеса на дестилацията- когато водата чрез кондензация се отделя от примесите/пигмента в нея.

20

:)

преди 5 години

Времето е пари, казват американците. Да, ама се оказа, че не е.:)))

19

?

преди 5 години

И какво като ви отблъсква? Мислите ли, че ме интересува?

18

Трол

преди 5 години

Еййй сините шамани дето пееха " времето е наше", ама Гошо, не си прав, не ни върнаха в дивия капитализъм, а в бронзовата ера. С тая скорост скоро ще се преселим и в каменната ера, тъй като ще ни вземат и имотите и ще хукнем по пещерите само с нааканите *** на дупетата. Ко да прайш капитализъм, всичко е частно, дори и времето!

17

Анонимен

преди 5 години

От две хиляди и осемнадесет години (без 33) човечеството е известено как стоят нещата. И до ден днешен поевечето хора живеят в илюзията, че ще им се размине. Ми няма такова нещо. Всичко е пито-платено и всичко се връща. Хем първо на евреите е съобщено...и до ден днешен си правят илюзии, че няма да горят в Ада. Ми ще горят.

16

Стамат

преди 5 години

Хайде пак задружно де се поклоним на Айнщайн и Ко., т.е. на лукавия!

15

Анонимен

преди 5 години

До Сатанаил хайде моля ви се. Сега ще ни избива на религиозност. Не е добре, когато превръщаме една човешка идея в средство за заплахи, прокоби и тям подобни. Бъдете си религиозни щом искате, но не гадно фанатични. Това отблъсква.

14

Анонимен

преди 5 години

Време-пространството е четвъртото измерение. Живеем в триизмерен свят, но това не ни пречи да усещаме това измерение и не говоря за календарното измерване. Имаш спомени за миналото си, докато времето се движи напред, а ти заедно с него. Самият факт, че си спомняш за изминали събития докато участваш в следващите, е доказателство за това. Теорията на относителността дава груба представа за положението.

13

bolbov

преди 5 години

Времето е лично притежание на всяка частица и определя нейното място във Вселената.