26

Анонимен

преди 5 години

Проблемът е съвсем друг - не останаха лекари в България. Затова са намалели удостоверенията.Те неслучайно болниците уж дават по 2000 лева, ама и там има недостиг на кадри.

25

Анонимен

преди 5 години

До Сто...Къде си го видял това с личните партиди, където няма солидарсност? Или ти го измисляш?Просто питам да знам къде го има

24

Иван

преди 5 години

Кой нормален човек ще стои в тази *** без никаква перспектива за израстване? Парите са малко, кражбите са много, как да стане? Освен всичко нивото е толкова ниско, че хората си отиват от едни най-обикновени инфекции. Ако недай си Боже ви се наложи и имате средства - веднага в чужбина. Качествено лечение на висока цена, но с ясен край - лечение! Само който не е минал през родната ни система не знае за какъв АД става дума.

23

Сто...

преди 5 години

...пъти писах!!!!!!! Не важно соц ли е или фашизъм, важно е сметката за здраве, социална осигуровка и застраховки да са на лични партиди под формата на банкови лични сметки в швейцарска банка по избор, с правото да правиш каквото и когато искаш с тях. Те за това българинът няма пари и се грижат за него лошо!!!!!!!

22

Анонимен

преди 5 години

До до 19Стига с тоя соц вече, от 11, вече почти 12 години сме в европейския съюз, стига оправдания.

21

до 19

преди 5 години

щото, ние тука правихме соц 50 години, а те кап. те за това.

20

Анонимен

преди 5 години

До 11Някои от тях се връщаме. Аз завърших такъв университет и се върнах с големи надежди 2015-та година. Сега с огромно съжаление ще се изнасям отново.

19

Анонимен

преди 5 години

До 18Няма тука си е тука, що за глупости. Защо тука цените са като там тогава?

18

Анонимен

преди 5 години

Е стига с тая западна Европа сравненията. Е, само лекарите ли да се сравняват със западна Европа, а другите професии с Абесиния ли да се сравняват. А стига вече с тия приказки. Тука си е тука, там си е там.Нямам нищо против лекарите. Нещата у нас просто трябва да са съпоставими.

17

Анонимен

преди 5 години

Малииии, страшна мотивация. На 25 съм с 2500 заплата и пак мисля да емигрирам. Парите не са всичко,особено когато държавата е *** а хората- андрешковци.

16

Анонимен

преди 5 години

Как се опитват да промиват мозъците на младите, за да не си купуват еднопосочни самолетни билети.... само че те не са толкова глупави.

15

Анонимен

преди 5 години

Някой вярва ли на тия фалшиви новини, по пропаганда ще задминем Северна Корея.... Моя близка приятелка работи точно там. Каза, че не е получавала заплата от 2 месеца.

14

Анонимен

преди 5 години

2000 лева? Сервитьорките в елитните клубове са по-добре платени и не им искат 7 години университет + 5 години специализация

13

Анонимен

преди 5 години

Не е задължително да е признак за обрат, може просто да не са останали лекари в България.

12

Анонимен

преди 5 години

Да заминава на вън за 5 години, да си направи специализацията, да научи как работят хората, да си дойде с опита и тогава да почва да лекува. Но за,съжаление специално лекарите веднъж излезли почти никога не се връщат. Проблема не вече и само в парите а и в това че в държавните болници апаратурата е стара и лекарите не могат да работят нормално. А що се отнася до заплатата - мед сестра в Стоук (Англия) - 30+ паунда на час

11

Анонимен

преди 5 години

Е, нека сме реалисти, за да работиш в чужбина като лекар, трябва отлично да знаеш езика на страната. Тъй че, това с родината и приятелите си е патриотарска легенда. През последните 10-15 години все повече българи се дипломират в чуждестранни университети, и тях тази статистика не ги лови. От тях някой връща ли се да започне работа в България? Едва ли.

10

Анонимен

преди 5 години

Много лекар много нещо в тоз Байганистан начи НЗОК ще гръмне при толкоз лекари дали не фалира някоя болница нейде поради липса на пари.

9

Анонимен

преди 5 години

Лекарите трябва да взимат поне 15 хил лева заплата, 2 хил са нищо за лекар.

8

Анонимен

преди 5 години

"ЗАЩО ДОКТОРЧЕТАТА УЧАТ В ДЪРЖАВНО УЧИЛИЩЕ,НА ГЪРБА НА НАРОДА"Ами да емигрираме всички и децата ни да записват 1 клас в чужбина, че да не тежат на гърба на българския пенсионер/***.

7

Анонимен

преди 5 години

Един мой приятел започна лекар на запад със 180 хил лева начална годишна заплата.