102

До 111

преди 6 години

Така е, с две допълнения.Първо, заплатата на камериерката от 700 лева, означава 1,90 лева на час, при минимална часова ставка за България от 3,07 лева на час за 2018-та година.Второ, тези 12 часа всъщност трябва да се смятат, като повече часове, заради това, че всеки извънреден труд над 8 часа на ден при петдневна работна седмица би трябвало да се плаща значително повече. Не знам колко точно повече, но отговарят примерно 15-16 часа на ден, което за 2500 лева заплата, прави не 7 лева, а 5,50 лв

101

ПОЗНАВАЧ

преди 6 години

Звучи като рекламна статия за имоти :-))

100

Анонимен

преди 6 години

111 - "Като Станишев рабутудатил, тогава, даай и ти заплатя, кват ти кефни"... Не, базикам сезон споко. Абсолютно си прав !!!!

99

az

преди 6 години

да 2500 ама за работа всеки ден без почивка по 12 часа ти се пада под 7 лв на час което за тази работа е краино недостатачно всяка работа за под 10 лв на час означава да си работещ беден живеем само за сметки храна и некоя по евтина дрешка и до там а почивки, хоби,някой курс по език или компютри забрави нито време нито пари във българия баланса работа личен живот е нулев и все се успокояваме че може да е и по зле добре,че на запад немислят така иначе нямаше да има къде да се бяга.

98

Анонимен

преди 6 години

Кой ли ви вярва,то половината обещани пари не ги дават на хората задължително

97

Анонимен

преди 6 години

Като не ме бива за сервитьорка, да се гръмна ли?

96

Сезонна работа

преди 6 години

Това е сезонна работа, т.е. заплатите трябва да са много по-голями, иначе какво да правят хората там само няколко месеца, а после през останалото врене да гладуват без доходи ли? камериерка - поне 2000 лева, готвач - поне 6000 лева, сервитоьор - поне 3000 лева и т.н.

95

Алчни задници

преди 6 години

- А защо никога не пишат колко взимат шефовете? - за да не стане никога ясно, колко малки заплати дават на работниците си!

94

Пешо

преди 6 години

Те се опитват да привлекат бедни туристи с ниски цени. За да са цените ниски, заплатите трябва да са още по-ниски. Анадъмо?

93

Анонимен

преди 6 години

Ако знаеш език и си добър готвач, бачкай лятото в чужбина. Така и така не си у дома, поне да си на свястно място.

92

Кънчо Путкодеров

преди 6 години

2500 лева се получават за целия сезон. половината от май юни,юли,август и септември по 500 лева на месец са 2500 лева за целия сезон(с осигурена храна и спане от работодателя естествено)

91

Живко

преди 6 години

Да се промени законодателството за бързо наемане на хора и бързо напускане (ако има проблем) и парите да се изплащат всяка вечер или всяка седмица.

90

Анонимен

преди 6 години

98 - Да се намалят данъците ? Че те са най-ниските от почти цяла Европа.

89

Анонимен

преди 6 години

Ако човек се хване да работи на две места, пак ще работи горе-долу толкова часове, колкото се работи по морето, но ще получава повече.

88

Анонимен

преди 6 години

Всичките тези заплати дето уж изглеждат не чак толкова ниски, всъщност са много мизерни за това работно време, за което се изкарват. Това е на практика двойно заплащане заради многото часове работа през месеца,т.е. отговарят на поне два пъти по-ниски заплати при осемчасов работен ден и петдневна работна седмица. Това означава, че заплати под 1200 лева, обикновено са под минималната работна заплата на България, която е за осемчасов работен ден при пет работни дни в седмицата и поне 20 дни отпуск.

87

Анонимен

преди 6 години

От мутра, новоизлюпен демократ, безнесмен не става. Факт! Мутри са 99% от "бизнесмените" в България.

86

Мето

преди 6 години

Партийните секретари не стават за бизнесмени. За да има високи заплати трябва да се намалят и данъците. 50% от държавните служители трябва да се уволнят и да ги пратят да бачкат на морето. Да си спомнят как е в реалния свят.

85

Митьо

преди 6 години

Апропо, не разбирам хората, които почиват в България. 7 сезона работих по морските ни курорти и съм отвратен. Качеството на храната е най-ниското възможно, обслужване никакво, захабен интериор в хотелите, какафония навсякъде, от бараки и чаршии не може да видиш плажа на главната алея!!?? На какво прилича това? Чист мазохизъм.

84

Кико

преди 6 години

Не ходете 1-2 години на нашето море нито като туристи, нито като работещи и после ще забележите положителна промяна. Доста пишман бизнесмени ще са фалирали.

83

Анонимен

преди 6 години

То затова в България, храната и обслужването е отвратителна в 95% от заведенията.