61

надежда тука всяка..

преди 6 години

а валерката като министър на демографията се занимава да връща пушенето в кръчмите...

60

Анонимен

преди 6 години

До ЕнгелсПри капитализма не може всички да са добре, а при комунизма всички са зле.

59

Анонимен

преди 6 години

по-точното заглавие е: плащаш за здраве, получаваш, не плащаш - не получаваш.да, двулична е системата, защото едни плащат по 36 лв месечно, други - по над 100 лв., а трети нищо, и накрая всички чакат на опашки и получават еднакво лоша услуга.

58

Антифен на системата

преди 6 години

Професор Петров,спрете да заблуждавате хората,че т.нар"високотехнологична медицина" е решение и удължава живота.Вместо това говорете за здравна просвета и профилактика,отговорност към собственото и обществено здраве,че както е тръгнало,хората ще започнат да измират от ваксинопредотвратими заболявания.А контрол трябва да има преди всичко върху такива като вас и вашите клиники,защото при вас е най-голямото изтичане на средства от обществения здравен фонд.А таксата "Добре дошли" от 380 лв. ?

57

Анонимен

преди 6 години

Ние не сме нито Скандинавието, нито Канада, нито ЕС...Защо трябва да има чуденки. Ние това си го знаем за здравеопазването.То това не е само за здравеопазването. То това е "ценностната система" на обществото ни. И си я харесваме все повече, и си я предаваме на поколенията.После: Иван Костов е виновен, СДС и американският империализъм.

56

Енгелс

преди 6 години

"Имаш пари живееш. Нямаш... мреш!"Та нали точно това е капитализма и това искахме! При капитализма не може всички да са добре.

55

...

преди 6 години

Значи това е така! Баща ми го оперираха със смяна на клапите! В трета градска в София. "безплатната" операция ни излезе 8000лв. А баща ми е здравно осигурен! Значи момци ако немате пари ЩЕ ***! Само ви съветвам ПРИ ТИЯ УСЛОВИЯ, НЕЗАВИСИМО ЧЕ СИ ЗДРАВНО ОСИГУРЕН, НЕЗАВИСИМО, ЧЕ СИ ПЛАЩАЛ ВСИЧКО И АКО НЯМАШ ПАРИ ТО ЩЕ МРЕШ, ТА ЧИСТО И ПРОСТО НЕ ПЛАЩАЙТЕ ЗДРАВНО ОСИГУРОВКИ! НЯМА СМИСЪЛ! Този случай е ПОКАЗАТЕЛЕН за ДУМИТЕ МИ! А той не е единствен!!!!!

54

сапуня

преди 6 години

най големия конфликт на интереси е лекар с частен кабинет и на държавна заплата в болница. няма кво да се лъжем, ние сме държава от 3 ият свят. И стратегията на държавата, няма такава. В африка са племена, когато племето Герб с бащицата тиквун управлява, другите кучета ги яли. В африка се управлява точно така.

53

Анонимен

преди 6 години

Колко човека работят в здравната каса? Защо оптомизацията не започне от там?

52

Шефа

преди 6 години

Няма никакво двуличие , това си е система за поддържане здравето и дълголетието на богатите българи , не е за народа!Въведоха я СДС, тая здравна система , затова не може да се очаква да обслужва простолюдието!Когато започнахме да ликвидираме поликлиники и да ги заменяме с джипита , Англия бе започнала да въвежда поликлиники в населените си места и открито ни се подиграваха!Също бе и когато комасирана земя я раздробихме на милиони парцелчета!Така че всички наши глупости ,сега си ги плащаме!

51

Анонимен

преди 6 години

Бруто 806.40 , сума за получаване 616.65, медицинска сестра съм от 1989 година в България .Още колко данъци и осигуровки ви трябват да си напълните личните сметки?

50

Г-да Професори и

преди 6 години

Партийци,не бъдете ДВУЛИЧНИ ВИЕ( освен ако нямате спомени от соцздравеопазването:1.В соцвреме трябваше да имаш БЛИЗКИ зъболекари, лекари, за да ти окажат качествена помощ и навреме( особено зъболекат).Всичко ДЪРЖАВНО.ЧАКАШ когато могат. Не съм имала пари нито при соца, нито сега.Зъбите ми се повредиха от соцвреме да ЧАКАМ.СЕГА НЕ Е ЛИ ТАКА със зъбите на възрастните? Какво искате?Тази жена,която почина някой видял ли е зъбите й?И какво,ако й сложат протезасърдечна( или какво беше) за 24000лв.,

49

Анонимен

преди 6 години

Как ще оптимизират вноските и контрола, когато основната идея и мисъл е КРАДЕНЕТО и ЗАБОГАТЯВАНЕТО!!! При нас ВСИКО се заплаща! Уж има талони, но добрите лекари преглеждат САМО на ЧАСТНО!!! Ползвах талон за клиниката по алергология. Чаках два часа при даден час за преглед, а моя преглед продължи неповече от 5-7 минути, за които младата д-р Петкова успя да попълни документа - няма диагноза, няма рецепта, няма съвет!!!

48

Анонимен

преди 6 години

До Извънредно положениеПич, всичко което изреждаш е от соца! Минавал ли си през Враца. Винаги пелена над града. Или от Химко, или от Бели извор. *** сега. Керемидите, листата на дърветата и тревата бяха сиви в Бели извор. *** сега. За Русе няма да говоря. От там тръгнаха нещата. Каква икономика? Технологично от началото на миналия век с над 100 пъти надут персонал за да няма безработица. За условията на труд да не говорим. Гиганти на глинени крака.

47

Анонимен

преди 6 години

България ще се оправи докато не изчезнат соц. инвалидите и червените дядовци и чичовци. Аз съм за това да супер увеличат данъци и осигуровки поне двойно.

46

Анонимен

преди 6 години

Защо на западно европееца здравните му вноски са в карта и когато отиде на лекар се разпраща чрез картата, а не вади два пъти за едно и също нещо пари?

45

Level of Stupid

преди 6 години

на средния *** цял живот комунистите ще са му виновни и в същото време ще продължава да гласува за герб и да хленчи, че нищо не се променя. Как да обясниш на такова, че е дембел и с тези си интелектуални възможности не заслужава нищо по-добро от това да бъде язден.

44

Анонимен

преди 6 години

Аз не съм против безплатните болници. Напротив, трябва да ги има. Но не съм съгласен със сегашното - плащаш/не плащаш, едно обслужване получаваш. Така едните се стимулират да продължават да не плащат, а другите се обезсърчават да плащат.

43

Анонимен

преди 6 години

Редно е да се увеличат данъците и осигуровките поне няколко пъти.

42

чичо Гошо

преди 6 години

Анонимен няма да е лошо да има и безплатни болници,макар,че по конституция здавеопазването все още е безплатно.Но ще ти кажа аз какво мисля.Сега почти всички доктори са на две работи-държавна и частна.Нали разбираш,че ако е само на частна няма откъде да се краде.Затова трябва закон.Или частна дейност или държавна.Но с тия крадливи депутати няма как да стане.