74

Анонимен

преди 6 години

Имате ли дете с увреждане, забравете за работа, социални контакти и много дейности, които извършват нормалните семейства. Детето ми е с лек психичен проблем и от как ми свърши майчинството, тогава и баща ми почина, живеем в мизерия. Бащата на детето отдавна реши да търси лекото, макар че проблемите на детето са наследени от него. Работата ми липсва не само заради парите, но и заради самата работа. А родителите на деца с тежки увреждания са много по-зле от мен. Моето дете поне е физически здраво

73

Анонимен

преди 6 години

До 74Въобще не е нелепо - повечето българи не може да си позволим да си седим в къщи да да гледаме тежко болно/ увредено дете. Просто няма как да стане. Нека не ставаме лицемери - вие също бихте избрали здраво дете пред болно такова, което ще изисква непосилни грижи.

72

Анонимен

преди 6 години

Освен децата със сериозни здравословни проблеми, както и онези от семейства в тежко социално положение, повечето деца за осиновяване са плод на липсващо семейно планиране сред определени етноси като в глобален мащаб ромите съвсем не са водещи.Относно клишетата за хуманността трябва да ви кажа, че страни като Канада, Белгия, Холандия приемат евтаназията за тежко болни и нелечими пациенти така, че със стари догми не се опитвайте да манипулирайте.Семейното планиране е екологична необходимост.

71

Анонимен

преди 6 години

До АнонименНеприятно е но е факт - и аз ако реша да си взема дете от дом ще държа да е относително здраво и не говоря за заболявания като асма, алергии , а за сериозни генетични увреждания...............Със същия критерии може да отедете и в развъдник за кучета или котки. Поставяте им тия изисквания и ви намират. Давате ли си сметка колко е нелепо. Това е човек, не е уред, който го искате в изправност и да ви важи гаранция. не очаквам да ми одобрите коментара и не затова го пиша.....

70

Анонимен

преди 6 години

Естествено че етноса има значение.Бих осиновил само дете от своя етнос.Въпрос на личен избор

69

МДА

преди 6 години

Прочетох всички коментари макар че предварително подозирах, че пишещите тук няма да са запознати с нито с процеса нито с условията за осиновяване. Плаче мис е от безхаберието което цари...

68

Анонимен

преди 6 години

"..да е от български или смесен произход, но без ясно изразени черти на определен етнос,.."Такива деца би трябвало да са изоставени или да се е случило нещастие с родителите им и техните близки. Въпросът е колко родители от български произход изоставят децата си?

67

Щ.Младши

преди 6 години

Явно Европа високо цени Българския ген: затова го издирва старателно под дърво и под камък!

66

Анонимен

преди 6 години

А-ааа,не: това е чиста расова дискриминация!!!

65

муспи

преди 6 години

Бойко Борисоф е дал генетичен материал в Брюксел, че ако един ден Синедриона реши да възтанови българския народ, да е улуснен. Безплатно!!! Прави го от един патриотизъм!

64

Анонимен

преди 6 години

Неприятно е но е факт - и аз ако реша да си взема дете от дом ще държа да е относително здраво и не говоря за заболявания като асма, алергии , а за сериозни генетични увреждания. Просто в нашата държава е почти непосилно (като време,средства, помощ от държавата) за обикновения човек да се грижи за дете със сериозни увреждания.Виж етноса няма значение - то важно е как ще го възпиташ и колко ще си го обичаш.

63

Х

преди 6 години

Предлагам бързо решение на проблема.Който оставя дете на грижите на държавата плаща издръжката му.Да видим колко тогава ще си вземат децата обратно и ще правят по малко деца.

62

до 64

преди 6 години

Четейки коментарът ти разбираме, че част от това oмaймyнчено поколение си и ти. А ти колко деца създаде?

61

Анонимен

преди 6 години

То и няма много български деца, интелигентите български лъвове за нещастие се оказаха импотентни а интелигентите български лъвици ялови, нещо не се раждат интелигенти български лъвчета.., само едно омаймунчено поколение

60

Анонимен

преди 6 години

"Това определено затруднява процеса по осиновяване още повече, защото в регистъра за чакащи новото си семейство деца от 2 208, 1 148 са здрави, а останалите 1060 са с увреждания."===И как да осиновиш дете с увреждания, след като държавата с нищо не помага на тези деца, оставяйки родителите да се оправят сами на принципа "Твое дете - твой проблем".

59

Анонимен

преди 6 години

И защо пък да са претенции, авторке?!?!?! Кой е тоя родител, който не би искал да има здраво дете, което да отгледа от раждането и да е от собственият му етнос? Ти колко отраснали poмчeта с увреждания осинови?

58

Анонимен

преди 6 години

Който иска да осинови интелигентно същество и не му дават българче, по-добре да си вземе домашен любимец. Поне така ще има надежда да доживее спокойни старини.

57

Анонимен

преди 6 години

Естествено, когато човек е хвърлил десетки хиляди левове за ин витро и лечения, за да има собствено потомство, последното което би осиновил е болно шведче.

56

!

преди 6 години

Различни раси, гени, биологично заложен интелект, унаследени болести, увредени от алкохол, наркотици и какво ли не още.Е как да го искаш такова дете, като майка му даже не го е искала?Длъжни са родилите тези деца да си ги гледат!Не държава и не бездетни семейства.Знаете ли през какво минават бездетни семейства докато стигнат до идея за осиновяване, май не...Мъка, болка, средства, а накрая какво да вземат и отгледат "детенце", което пие, краде и ги бие?Реалнстта е ужасяваща, примери - бол...

55

Чезаре Ломброзо

преди 6 години

Семейната среда е безсилна пред генетичната обремененост! Запомнете го един път завинаги! Нито един психиатър няма да ви го заяви официално, но ще ви го прошепне тихо на ухо ако сте му близък!