70

Анонимен

преди 6 години

До 47Ти да не си завършил Шуменския Уни, та си толкова злобен?

69

zainteresowan

преди 6 години

До АнонименОтношението Ви към икономическите, учителски и философски специалности ми е достатъчно да приема, че няма какво да дискутирам с Вас. Бъдете здрав!

68

Анонимен

преди 6 години

Тази история с т.н. университети е същата като с болниците. Необходимите университети са 10 , а ние имаме над 70 , необходимите боници са 30 , а ние имаме 300 . Иначе всеки има свое мнение , но живота налага истинското състояние . Рано или късно всичко ще се редуцира , но при нас ще е много късно както с всичко .

67

Анонимен

преди 6 години

с такава държава и бизнес- тва е положението! Ко се праите на ущипани - заплати 2000 лв в производството и проблемът прилкючва! Ще се избият кандидатстудентите! Анадън му, бизнеса?

66

zainteresowan

преди 6 години

До АнонименНе е вярно! Частните уроци бяха стандарт, наложен изкуствено от режима за да се увеличават заплатите на учителите извънбюджетно. на изпитите се даваха задачи извън изучаваното в средния курс точно по тази причина! Преосмилете, моля, и примера си за купоните. Два пъти по 50ст си е цял лев на ден при средни заплати на родителите около 200-250лв!? Много евтино! За качество и количество на храната ще дискутираме ли :)

65

Анонимен

преди 6 години

Тея тирета в заглавията са много дразнещи. Много - дразнещи. Факю, ***.

64

инж.

преди 6 години

Другари "бизнесмени", четете,кво ви чака само, кефя ви се и злобея))): Плащайте бе, маскари! Квито и приоритетни специалности да измисляте,плащате ли 600 лв на инженерите, няма как да ви се получат нещата! Тарикати сте вие, *** чак пък толкоз не сте!

63

Анонимен

преди 6 години

До Професор БратовчедовБратчед, майтап няма, ако верно се измисли такова нещо да му туряш 2 кила въглища и да бачка като таблет, ше стане сензация и ше са избият да го купуват, само заради простотията! Те хората и iPhone си купуват, само за да го слагат по масата в кафетата и да си говорят демонстративно със Siri пред хората. Нищо, че Siri е признат за един от най-неинтелигентните ботове. Общо взето, "кажи ми кои са ти приятелите, да ти кажа кой си" - Сири!

62

zaintrereswan

преди 6 години

До ХМНе приемам за разумно да се работи на пълен работен ден и да се учи едновременно. Това е пагубно за качеството на образованието. Ако говорим за след-дипломна квалификация или курс, ОК, но за основна специалност: само стаж или работа по проекти в униврститета!

61

Анонимен

преди 6 години

АВЕ ТОЧ 61 Е БОТ, КОЪТО ТУК СЕ АКТИВИРА ВСЕКИ ДЕН, НЯМА ЛИ ДА ГО БЛОКИРАШ НАКРАЯ?

60

Анонимен

преди 6 години

Проблемът на България е, че при комунизма който имаше амбиция а не ставаше за нищо - записваше учителския! Ми сега берем плодовете.

59

месара

преди 6 години

ами като нема ниви за продаване, нема и кандидат висшисти, мама и тате с какво да плащат учението на "гледните за знание" дечица.

58

Анонимен

преди 6 години

Какво образование очаквате от хора, които са преписали 90% от дисертацията си като ректора във Варна???

57

Анонимен

преди 6 години

"По държавна поръчка бяха отпуснати 45 679 места." Това е пълна лудост!! При завършили 50 000 зрелостници да се отпускат толкова много места в университетите, като държавна поръчка. Трябва да са не-повече от 15 000 и то само за най-големите ДЪРЖАВНИ университети. Частните да се оправят както могат. Ако са добри, ще си привлекат платени студенти.

56

Анонимен

преди 6 години

Да учат децата - образованието е богатство което никой не може да отнеме и никога не се губи! Една четврърт от бездомниците и просяците в евроатлантическа Бъглария са с висше образование, те за загубили всичко, но образованието им никой не може да отнеме! Учете деца, учете!

55

ХМ

преди 6 години

Махнете ги тези редовни специалности.Доста хора имат желание ,но не става да работиш и да посещаваш лекции.На 100 човека поне 10 биха се пробвали ако имат шанс да карат задочно докато работят.И да си говорим с пари ,всеки ден на студент е от 10 до 20 лв ,ако не работи пропуска и заплата за 20 лв .Не знам колко богати останаха ,че да си затварят парите в образование ,без ясната за бъдещето.Има и университети дето си живуркат разни малки душички дето спорта им е да късат студенти.

54

Анонимен

преди 6 години

По времето на комунизма и Тодор Живково имаше само 10-15 унивеситета и висши заведение затова младите бяха *** и необразовани а България беше бедна мизерстваша страна от съветски тип и нямаше тоалетна хартия и банани а днес при свободата и демокрацията имаме над 150 университета, младите специалисти се обучават, България е развита капиталистическа страна и в магазините има много тоалетна хартия и банани!

53

Професор Братовчедов

преди 6 години

Много негативни мнения има тук.Това не е добре.В нашия институт сме разработили уникални технологии и средства за комуникации.Например моя колектив разработи последна генерация таблет с парен двигател и 9 ядрен процесор.Само с два килограма въглища таблета може да работи 3 седмици.Напълно автономно.Вече има огромен интерес към нашата разработка.

52

zainteresuwan

преди 6 години

До АнонименЛъжеш! Образованието не беше безплатно. За предпочитаните специалности се минаваше през дългогодишно "инвестиране" в частни уроци, търсене на връзки за да се бутне където трябва. Общежитията и купоните също не бяха "символични" на фона на общото заплащане. И да не говорим, че места по общежитията не достигаха и студентите масово бяха на свободен наем! И тогава се учеше и работеше едновременно. А преподавателите, обикновено произхождащи от "работническо семейство" го играеха ***!

51

Анонимен

преди 6 години

От суеверията + от снимката: Оставена (дамска) чанта на земята, е на безпаричие!