25

Анонимен

преди 6 години

няма значение дали купуваш яхта или учебник за детето...................чудесно. вече ще си купуваме яхти. какво толкова сме се стиснали .

24

Анонимен

преди 6 години

До Вики. Като си на светло, договаряй си заплатата в бруто тогава, за да си сигурна че ще получиш толкова нето, колкото искаш. Ако си поискала нето на интервюто, а те са ти я писали бруто - проблема си е твой.

23

Данъчното

преди 6 години

ами в България има стъпаловиден корпоративен данък(за фирмите), ако си ЕТ - плащаш 15% данък печалба, ако не - 10%. Така че не е лошо в подписката да се пусне и изравняване на данъка на големите фирми с този на ЕТ, барем от КУМОВА СРАМА!

22

хм

преди 6 години

общо взето, глас в пустиня.....проблемът е по-широк и той е на политическо ниво, а след това на фискално. Но не е лошо да се шуми, може подписката да се пусне и в Европарламента, ей така да ни видят как се борим за къшея.

21

Анонимен

преди 6 години

До АнонименДДСто не са връща само фирми нито на частни лица. (Фирми които са произвели и продали продукт от вече закупени суровини и материали са платили два пъти ДДС и тогват държавата компенсира, но това не е връщам). На частни лица не се компенсира, освен ако се продадеш като сотка, като роб. Французите са измислили ДДСто някъде 60те години, преди това не е имало такъв данък никъде.

20

Вики

преди 6 години

Слагате минуси на номер 7, но аз съм съгласна с него/нея. Много хора се водят на минимална РЗ, а вземат на джоб още толкова, а тези, които са на светло - имат огромни удръжки и вземат един празен портфейл накрая.

19

Анонимен

преди 6 години

До Социал либералКакво точно предложи? Собствениците на фирми с плосък данък печалба дирекно в техния джоб отиват парите и наначават само на ниски заплати заради стъпаловидния данък върху заплатите. Така работниците по-бедни, а собствениците по-богати.

18

До 17

преди 6 години

Никога няма да можеш, защото ДДС се плаща от крайния потребител, това е неговия смисъл на всякъде по света.

17

Анонимен

преди 6 години

Пак гол популизъм, измислени статистики и глуповати заключение. Българина има нужда най-накрая да проумее, че в този живот единствено и само той е отговорен за собствената си съдба. Или се стягаш и живееш добре, или вечно мърмориш как някой друг ти е виновен и длъжен и съответно живееш в мизерия. ДДС е данъка с най-голяма тежест в бюджета, а той се намали, всички остнали трябва да скочат поне двойно, ако не и повече, за да се компенсира дупката в бюджета.

16

Анонимен

преди 6 години

А кога ще мога аз като физическо лице да си върна част от ДДС-то?

15

Социален либерал

преди 6 години

Предлагам да се въведе либерален режим за бизнеса както е на запад - дивиденти, доходи от запазени марки, корпоративен данъд всичко е плоска ставка и се плащат минимални данъци, да се създадат условия за развитие на бизнеса. Само работещите трябва солидарно да споделят отговорността за тях да има стъпаловиден данък - както е на запад, така е социално справедливо който взима по голяма заплата да плаща по голям %, в България от 1600 лева нагоре данъка трябва да е поне 50%.

14

Анонимен

преди 6 години

Да свалят ДДСто на горивата, че купуваме най-скъпите бензин и нафта в цял ЕС.

13

Анонимен

преди 6 години

Въведе ли се прогресивния данък в България, където няма никакъв контрол и всеки си прави каквото си иска, милионерите ще се пишат бедняци по документи за да спестят от данъци.

12

Анонимен

преди 6 години

Bogatite da pla6tat 38% danak bednite nikakav danak. Saplati pensii do 500 lv m da ne pla6tat gerb nali hodi po 4ujbina i dr ministri ne sa li na jasno nali bg e v eu na prikaski ne na blagata na eu nai niski pensii saplsti sa v bg horata v eu ni se podugravat 28 g. Sa bogataachite i sem super v bg no ne sa normalnite unijeni mladi i stari hora

11

д-р Хаус

преди 6 години

До РеалистМислим, мноо те е напекло днеска!

10

Анонимен

преди 6 години

Дори и да свалят ДДС на някой стоки, българските търговци ще си вдигнат надценката, само и само да си запазят досегашните цени. Щом като раята купува на такива цени, няма да ги свалят.

9

Зозо

преди 6 години

Сега ли сетихте другари? Като въведохте плоския данък как беше положението, а?Никой повече няма да се върже на глупостите ви. Скоро и парламент няма да видите!

8

Анонимен

преди 6 години

Номер 2 - Реалиста явно е виден български мутроген, щом предлага най-бедните да плащат най-голям данък, а най-богатите - най-малък.

7

Анонимен

преди 6 години

За България огромен проблем е сивата икономика и укриването на доходи, затова тези, които се водят официално на минимална заплата трябва да плащат голям процент ДОД и трябва да се стимулират тези, които не укриват доходи с по-малка ставка.

6

д-р Дрегер

преди 6 години

Намислили са някаква далавера. Смислено би било просто да свалят ДДС ама не са такива хора. Вместо това ще усложнят ставката за да има още работа за счетоводители и още измами.