94

Анонимен

преди 6 години

Все не мога да разбера коя е дискриминацията към младите, добавката прослужено време е за всички?! А вече стартовата заплата може би наистина е дискриминация към младите, но не са малко случаите, когато го има и обратният случай.А от, така наречените "бизнесмени", които са назначени за такива - умни приказки няма да чуем...Дайте да видим как ударно да се повиши жизненият стандарт на българина, докато не са имигрирали всички.

93

До Василев

преди 6 години

Абе Василев, какво ти стана? Правилни неща започна да пишеш??? Да не си пропуснал някое хапче или си взел двойна доза?

92

Румен

преди 6 години

А не е ли дискриминация и нарушаване на основния Закон Конституцията на България ,като не плащат управляващите детски надбавки на всяко дете???Така ,че за клас прослужено време .....на кого му пука.....Много заспал и търпелив народ сме!!

91

Анонимен

преди 6 години

Аз се чудя, кой им е дал диплом на тези така наречени бизнесмени. Много ще ми е интересно как ще формулират прозиводителност на труда и продукт в сферата на услугите. Маса глупости изчетохме, само и само да махнат няколко левчета увеличение на заплатата всяка година.

90

Анонимен

преди 6 години

Му-ха-ха, това било дескриминация към младите??? Към кои млади бе, бизнес - мошеници? Умните млади отдавна изчезнаха по странство. Остана неграмотното и полуграмотното. И тези крадливи бизнесмени - лъжци, които се мръщят на 200% печалба, как така се загрижиха за младите??? Искат това за да не плащат нормални заплати. Слушах днес един издъхнал чичка, Данев. Тоя си е за пребиване заедно с Гела, раградския мошеник.Големи грижовници станаха, милеят за работника тези бурсуци.Важното е да плащат малко

89

Ф.С.В.

преди 6 години

Вие драги форумци - виждате последните стъпки преди "СМЪРТТА" на БГ бизнесът- Той изгони за 27 г 5 мил българи в трудоспособна възраст- Сега ще изгони и последните останали балъци--Но хората от Украйна и Молдова ще се усетят ,че ги мамят по най долният начин - Както каза министър Ангелкова-Това решение на внос от Трети Страни е ВРЕМЕННО )) Ами после -Ко прайм ) питам по селски защото с селяни БайГаньовци бизнесмени така се обръщам - ЕвроПазара на ТРУДА е 200 мил работника - вземете си от там)

88

ТРЗаплати

преди 6 години

Тука няма никаква пазарна икономика.Зада има трябва всичко да е приватизирано . Тук действа 70% сива икономика. Толкова е и корупцията.Прослужено време е от военните който го измислиха през 70 години. Заплатите им вървяха и развиваха стратегии и маневри по едно две в годината.Другото беше проспано добре платено ВРЕМЕ. ЦИВИЛНИТЕ ИМ ЗАВИДЯХА И ГО ВКАРАХА В КОДЕКСА НА труда през 80 те години.НаЙ се облажиха научните работници и работниците от съдебното проИЗВОДСТВО.

87

Анонимен

преди 6 години

Абе да го махнат и като ми вземат 400лв от заплатата директно заминавам за държава където поне ще получавам нещо срещу 2та бона които внасям в хазната! *** профаните! Заспужавате си *** изнасилванията и всичко!!!ПС сега е момента да направят и прогресивен данък че да няма някой който да остане с впечатление че трябва да остане в тая пропаднала дупка бИджИ

86

Елена

преди 6 години

Да,да,когато като ментор уча младата колежка да попълва правилно дневник,протокол за изпит и т.н.,а вземам колкото нея,не съм дискриминирана ,нали?Ами,да се учи сама и да я глобяват тогава за грешки в документацията!

85

Анонимен

преди 6 години

Този умник знае ли как бързо лети времето. Да не измени след някоя година мнението си. Не стига, че възрастта натежава, а те умниците и малкото пари към заплатата искат да отрежат.

84

Пламен

преди 6 години

При тоя стандарт 2600 ле, инимална заплата,и може да се мисли за падане на надбавките,със прогресивно покачване 30%на трета година,50%след 5 години и така можете да имате добри резултати,господа бизнесмени,иначе проблема е без решение,И тия дето останаха ште ви напуснатДобре че се изселих,какви *** сте самоНикога няма да си простя ,че живях 30 години в България,не я напуснах нея,а вас,барабар с некадърните,крадло политициОгън да ви гори,и в ада мир да не намерите

83

Анонимен

преди 6 години

След като е дискриминация прослуженото време, значи е дискриминация и изискването за трудов стаж, при заемане на дадена длъжност. Защо почти във всяка обява работодателите изискват стаж, а в същото време не искат да го плащат.

82

Анонимен

преди 6 години

В една нормална държава (в т.ч. не слагам България), щом един работник изкара 5 години в една частна фирма това значи, че той е ценен за фирматам доказал го е работата си и фирмата всяка година предоговаря заплатата с цел да го задържи. Това на запад се нарича партньорство между работни и работодател. При нас се делим на хитреци и будали. 61554

81

анонимен

преди 6 години

Както е тръгнало, май само нашите "работодатели", ще си останат в България! Щом и пенсионерите напускат страната, значи положението е плачевно!

80

Анонимен

преди 6 години

Най-добре е на работниците да не се плаща.

79

АкоСиЧовек на Шефа,

преди 6 години

дори и да махнат клас прослужено време, той пак ще намери начин да ти даде същите пари към заплатата.Ако пък си млад кадър, но под протекция, ще стане това, за което по-долу пише Анонимен 77 - може да е току що постъпило момче или момиче, без никакъв стаж, шефът ако реши, ще му даде "допълнителен стимул" и няма да се постарае да измисли някакви аргументи "от кумова срама". У нас още не сме преодолели нагласите от времето на социализма, когато, назначат ли те за шеф, ти си Господ за подчинените

78

И още нещо

преди 6 години

До до 69Вчера някой беше казал (от работодателските организации), че държавните служители нямали подобно нещо, но беше премълчан факта, че осигуровките им се плащат от бюджета!

77

Разбира напълно, но

преди 6 години

До до 69Да разбирам гледната точка, но защо да се съгласяваме да ни манипулират "работодателите". Зашото е факт, че си купуват скъпи коли и др., но не вдигат заплатите. Също така ако младите са доста по-кадърни да им се предложат по-високи заплати!Всъщност нещата ще си дойдат на мястото от самосебе си! Като не остане кой да работи - тогава ще дойде веселбата!

76

Анонимен

преди 6 години

В медицината един току що излязъл от университета дали е по-кадърен от един Професор изпълнил хиляди животоспасяващи операции? Същото се отнася и за стругар и за редица др. професии. Основният проблем в БГ ни е ниските нива на възнагражденията и вместо да се набележат адекватни мерки за повишаване на производителността, образоваността и класификацията на нацията, ние мислим как да продължим да намаляваме заплатите и да дълбаем дъното на дупката в която се намираме.

75

И да, и не

преди 6 години

Вярно е, че в нормални държави, в които към заплатите не се предвижда надбавка за прослужено време, служителите са много по-мотивирани не само за да работят старателно и отговорно, но и да повишават непрекъснато квалификацията си.Само че това е валидно за нормалните държави.У нас премахването на този клас само ще намали възнаграждението на стотици хиляди хорица, които, колкото и да се стараят, все са нищожни заплати дори пред пенсия. И това е така, не защото те са мързеливи и неинициативни!