24

До bonto

преди 6 години

Според вас трябва да да работят тежка и дори гнусна работа, при висока натовареност над нормалната(вече беше казано за недостига на сестри) в лоши условия, с болни и умиращи тела, за малко пари и без грам обществено уважение и да се надяват, ако работят здраво усмихнати са и любезни да им вдигнат заплатите. Не става така.Кой би се съгласил на това. Поради тези причини това не е перспективна професия и малко умни кадърни деца искат да я учат. Остават откровенни тъпанарки на които не им пука

23

бОЯН

преди 6 години

До ПенчоМисля, че не си дорасъл за да ти отговоря.Пенчо бре, чети! Пенчо не чете. Пенчо, работи! Пенчо пак не ще. Пенча го мързи, гледа да лежи, ходи, та се май, търси да играй. Време се мина, Пенчо порасна, иска да яде, няма откъде.

22

dan

преди 6 години

Трябва да се води санитар, болногледач - като професия. А онзи ден ченгетата протестираха - един вика вземал 682 лв. заплата ... Докато България е във валутен борд, положението няма да се оправи.

21

bonto

преди 6 години

Съдейки по минусите ми на статията явно повечето очаквате пари без да работите за тях.Еми успех после пак мрънкайте, че няма пари и държавата не Ви дава. Еми не е и длъжна. Аз моите данъци не искам да ги давам на мълзеливи хора.Не знам колко от Вас са ходили в детска кардиология в София. Надявам се да са малко.Еми там един профилактичен преглед е 100 лева ама ги давам с кеф, щото хората са учили и продължават, болницата е на ниво и всички са усмихнати. А как частните болници се справят?

20

Анонимен

преди 6 години

Nurse, бате не nurce.nurce е на твоя "английски" от анадола.

19

МДа

преди 6 години

Пристига пожарна бригада да гаси пожар в болница. Огънят е загасен, хората са спасени. Командирът на пожарната група докладва на главния лекар:- Огънят е ликвидиран, но в болничното крило има пострадали. Седем души. На петима направихме изкуствено дишане и върнахме към живота, а другите двама, за съжаление, не успяхме да съживим.След тези думи главният лекар припада.Идва на себе си и първите думи, които излизат от треперещата му уста:- Как петима? Ама момчета, вие моргата гасихте...

18

да

преди 6 години

Тоест искаш да кажеш, че си висшист, взимаш яко кинти и пак не си доволен! Намери си психиатър или някой, който да те зашлеви здравата, защото повечето българи са хиляда пъти по-зле от теб и не се държат като ощипана мед-сестра, а бачкат здравата.

17

На Английски – nurce

преди 6 години

Без да се връщам от САЩ,на английски е NURSE!

16

Болен

преди 6 години

Всичко написано е вярно. Но уважението не е като заплата, която получаваш на всяко първо число. То се изгражда и заслужава. Да, в момента уважението към медиците (не само към медицинските сестри), не е високо. Но то е следсвие. Заодайте си въпроса каква е причината? Как да уважавам някой който е груб и меркантилен към мен и близките ми в най-трудните и тежки моменти? Мислите ли че ако имаха петорно по високи заплати щяха да са по усмихнати и отзивчиви? Аз не мисля.

15

до 14

преди 6 години

цитат- капитализма натам ни метна---а в целия останал свят--защо няма такива фрапантни примери- Или в Япония САЩ, Германия--е социализъм?

14

Анонимен

преди 6 години

Седнал да се жалва милия... тука има бъдеще само за мутри, мутреси, кръгове от фирми, ЧСИ-та, политици, политикани и разна друга ***... капитализма натам ни метна.Въпроса е да оставим гореизброените сами, да се оправят. Тоест, да се евакуираме от тук. Който не може да се евакуира - лошо...

13

Анонимен

преди 6 години

хан Аспарух навремето защо се е преселил тук на Балканите ? чисто и просто не харесвал живота там в Кавказ . та и ние така , когато стане непоносим живота тук и ние ще се изнесем на място което си харесаме ...

12

ЧС

преди 6 години

Що ли не тръгна към КАНАДА, ми какво се бавя и стоя тук и аз....

11

до 1

преди 6 години

И си прав и не си прав. Кой да го чуе питаш--Щети разкажа случай истински от родната действителност. При първият мандат на Боко Тиквата--зъболекари отиват на крака при него, разказват му че специалистите бягат, има пробеулми, трябва мерки и кардинални решения, защото иначе оставаме без специалисти.....Отговорът бил едно изречение---Цитат---Мен, кво ме интересува. Та, ето кой трябва да чуе---но не чува......За което сме си виновни ние.

10

До 6

преди 6 години

Защото се раждаш със знанията на лекар ли?!Излагал се, специалисте. Вие може спокойно да поискате 40 хил. за несложен проект. На едно място ме офертираха със 100 хил. И си ги получавате, защото си искате. Имате право да кажете "не". Не сте дотирани ор държавата, но си обявявате извънземни пари за проектченцата. Но недай си боже прегледа от лекар да е повече от 2 лв....

9

Анонимен

преди 6 години

Няма как да се развиваш в система, която я няма. Навремето бях военен, абсолютно същата ситуация - ниско заплащане, допълнителни часове/смени и никакво допълнително заплащане, никакво развитие ако нямаш голям "гръб". Радвам се, че напуснах системата. За съжаление във всеки държавен сектор е така - полиция, пожарна и т.н. Няма система, която да и е наред всичко и да работи - просто няма.

8

до автора

преди 6 години

Не мога да разбера защо сте останали в България. Ако наистина сте обичали професията си, щяхте да работите там, където уважават и ценят труда Ви. Аз съм молекулярен биолог и при нас нещата са същите-някакви си 450 лв заплащане, колкото получава и чистачката. Никой не се замисля, че всъщност това е специалността, без която медицината нямаше да бъде това което е. Затова избрах да работя в чужбина-защото обичам професията си.Защото да си учен е призвание. Решението е Ваше-следвайте призванието си

7

Анонимен

преди 6 години

Боян наясно ли е, че в България, а и в повечето европейски държави, заплащането за мъже и жени на една позиция, при едно и също образовние и опит не е равно? Мъжете получават повече и по-често са назначавани на ръкводни постове. Та за това така!

6

bonto

преди 6 години

"Според вас кой труд би следвало да бъде по-добре заплатен този да се грижиш за болни хора и за тяхното здраве и живот или този да се грижиш за "болни" компютри, кабели и жици."Това сравнение е некоректно. Не може да обвиняваш хората грижещи се за "болни" компютри, че изкарват пари. Тях държавата не ги дотира. Над 95% работят на свободния пазар и парите си ги изкарват от услугите/стоките, които продават. А и в тази профисия за да изкарваш трябва да вложиш време/пари в образоватие.

5

Анонимен

преди 6 години

Утре и толкова няма да има! Знаем защо. Коментарите са излишни.