42

Анонимен

преди 6 години

Първо си задай въпроса какво значи "македонец"1. Някаква етническа общност,2. Жител на географската област Македония, 3. Представител на древен и изчезнал народ (като галите, траките,..)? Ако днес признаем скопските сърбомани за етническа общност "македонци", какво ще правим ако утре се реши спора за името с Гърция и официалното име на държаватави стане Вардарска Бановина? Трябва отново да признаваме правата на "бановяните" или "вардарците"?. Колко в крайна сметка са етническите макета в БГ?

41

Анонимен

преди 6 години

Вие нещо се шегувате. Българско малцинство в Албания? Българско? Един ДНК тест и ще ви видим какви българи сте.

40

Кратун

преди 6 години

Поляк се става ако си живял непрекъснато в Полшя 5 години. В Германия - 8 години. Само ние раздаваме паспорти на хора, които никога не са живяли в България. Дали не е заради това тоя смешен плач на индустриалците за внасяне на работници отвън.

39

Кратун

преди 6 години

Пуснем ли шиптърите тук, след 20 години ще имаме същите проблеми като Македония. Те имат по 7-8 деца в семейство и заселят ли се някъде, започват да тормозят съседите си, докато не им продадат имота си. Така действат например в Косово, за да изгонят християните от там.

38

Анонимен

преди 6 години

*** е прав. Трябва да се дават паспорти само след постоянно установяване в България, което да се доказва с постоянна адресна регистрация и документ за платени данъци и осигуровки за поне 5 години. Или поне да се има завършено образование в БГ. Това че пра-пра-дядо им е бил българин не ги прави и тях автоматично българи. Жителите на Бесарабия много добре знаят че са потомци на български бежанци, но по език, култура и манталитет са си чисти руснаци. Необходима е връзка с държавата България

37

Анонимен

преди 6 години

Албания, която не е член на ЕС, където законът за малцинствата се обмисля, не признава българите за малцинствена общност, за разлика от гърците, македонците, сърбите и черногорците.Така, така ...Имам въпрос .След като в тези изброени държави признават бъл малцинство ...включително и Македония признава във официални документи , което е самата истина въпросът ми е България защо не признава македонското малцинство въпреки , че е съдена от ЕС многократно за това . Защо ? Това е въпросът ?!

36

Анонимен

преди 6 години

Тия са по-големи българи, отколкото са русофилите!

35

Анонимен

преди 6 години

До 39 НАЙ ДОБРЕ СЕ ВИЖДА ОТ ИЗГОДАТА ОТ РУСНАЦИТЕ ПО МОРЕТО. СТАВАТ БЪЛГАРИ.АКО ИМ.Е ИЗГОДНО ТАКА БЕШЕ ОТ ВРЕМЕТО НА СССР.ЗАТОВА В БЪЛГАРИЯ НИКОЙ НЕ ЗНАЕ КОЛКО СА . ДОРИ И ИНСТИТУЦИИТЕ НЕ СМЕЯТ ДА СЕ ЗАХВАНАТ. ТОКУ ПРЕБИЯТ ПАК НЯКОЙ ПОЛИЦАЙ.

34

Анонимен

преди 6 години

ДА СЕ ОТКАЖЕШ ОТ БЪЛГАРСКО ГРАЖДАНСТВО ТИ ИСКАТ ДОЛАРИПРИМЕР: НАИМ СЮЛЕЙМАНОГЛУ/ НАУМ ШАЛАМАНОВ/ дАСЕ ОСВОБОДИ ОТ БЪЛГАРСКО ГРАЖДАНСТВО И ДА ПОЛУЧИ ТУРСКО Е.ПЛАТЕНО НА БКП. 1 МИЛ. $ТОЙ Е НОСИТЕЛ НА НАЙ ВИСОКОТО ОТЛИЧИЕ ВРЪЧЕНО ОТ Т. ЖИВКОВДА ПОЛУЧИШ БЪЛГАРСКО ПАК ПЛАЩАШ. И БЕ ДЪРЖАВАТА НАПРАВО ТРЕПА БИЗНЕСА С ТАЯ ТЪРГОВИЯ.

33

Viktor Make

преди 6 години

Miliqt ni toi, Bylgarce bil no dokato raste v Bg u4ili6ta ako moje na Albanski da u4i, v bg pasport na albanski da mu pi6e I nqkolko dzamii da puskat kak tqhniq sminqr pee li kvo li prikazna, elate v MK bratq Bylgari kudeto ima Albanci pone 30% 6te vi stane qsno sto za narod sa.

32

Анонимен

преди 6 години

Ако България не беше член на ЕС тези нямаше да се чувстват българи.Всички желаят само изгодата с нищо не допринасят за самата България.Ако Сърбия беше от ЕС щяха сърби да се пишат.Също като тези които медийте наричат роми и турци у нас.

31

Анонимен

преди 6 години

Само факти от историята.Страните с "богатсво "от етноси се разпадат.Какво остана от СССР тотален разпад.След ирландците Шотландияиска независимост.Сърбите се смляха от бой със словенци,хървати,бошняци,а за албанците майко мила.Баските в Испания и Франция.Корсиканците и те.Ами възпитаните чехи се разделиха със словаците.ит.н.Абе народите си искат единтичността.В 5 век преди 1500г. имало едно село българи в морето от албанци.И сега дай да ги храним и тях.Сърбите питайте за какви ужаси идват.

30

ай сиктер

преди 6 години

Арман Кадриу които се смята за "българче" иска български паспорт ....само за да иде в Англия да рита топка.

29

Коко

преди 6 години

значи не може да се пише ***, ОК- нашите роми

28

Коко

преди 6 години

До АнонименАми Енвер Ходжа ги трепеше яко "религиозните". В годините на неговата диктатура се изпари всякакво желание за каквато и да е религия. Сега се надига, но е при тях- повече видима, но не и в дълбочина, духовна. И там са повече атеисти, а само за фасон мюсюлмани или християни. Виж с пари от СА може и това да се промени и всички да се пишат мюсюлмани? Като нашите безверници ***, които първо бяха евангелисти, а после мюсюлмани..

27

Анонимен

преди 6 години

Много се радвам, че България влезе в ЕС и мръдна малко напред. Младите имат повече възможности , както тук така и на вън. Всички останали държави извън богатата общност седи на едно място. Колкото и да пишете тук, чек ЕС няма смисъл....то просто НЕ е така :) България върви напред и това дразни много хора тук и съседи.

26

Анонимен

преди 6 години

Слагайте минуси , хората виждат истината и това ви дразни , че не угодничат и имат позиция , а вие в понеделник си вземете платата от господарчетата и не се товарете с неща като съвест

25

PD

преди 6 години

То хубаво да се припознава, като българин. а знае ли що е Българин. Дори в конституцията леко е загатнато, що е право и задължение, на българския гражданин. Интересно е, колко същества, дори родени в държавата, не отговарят на тези критерий.Скоро и тази тема ще се появи на дневен ред.

24

Анонимен

преди 6 години

проблемът е в начина по който се дават тези националности. Да се срамуваш , че си българин. Не ни стигат нашите от малцинството, ами сега и всякакви нахални тарикати от Молдова и Украйна , българомразци от Македония , че и албанците научили за далаверата. Но не е проблемът в искащите, а в държавната политика. Така българският паспорт се изравнява на тоалетната хартия, лесно достъпна и без стойност....

23

до гурбетчия

преди 6 години

ти от черните турци ли си,феновете на ердоган или по произход си от белите турци,наследници на европейските народи