71

Рсботар

преди 6 години

Аз работих 5 години, напуснах и видях че няма смисъл и напускам и страната. Имам висше образование но повечето роботодатели са доста глуповати и нагли. Млад съм на 30 години

70

zzp nl

преди 6 години

BEZ PARI MOTIVATSIA KIDE IMA NA TOZI SVAT,MLADITE BEGALI KIM WEST EU AMI KO DA PRAVAT DA STANAT ROBI NA PISMAN BG BIZNRSMENITE LI.MNOGO PLAMPATE NO V NAY SKORO VREME STE OSTANETE S INDANTSITE I PENSIONERITE V BG.LEK DEN NA VSICKI I USPEH NA VSICKI MLADEJI TRIGNALI DA EMIGRIRAT.

69

МНОГО ЛОШО

преди 6 години

Как да се повиши мотивацията на младите ? Питайте нас които бяхме млади през комунизма . Отговор - няма как ако искате да я повишите както през соцкомунизма . По-важното е да не сте обучавани от соцкомунистически учители и тогава всичко ще ви е на ред . До тогава осемдесет процента от народа няма да има мотивация да работи - за соцкомунистите , днешни уж частници . Иначе историята от тогава постоянно се повтаря - вие ни лъжете че ни плащате , ние ви лъжем че ви работим . 80% безработни ! !

68

до 74

преди 6 години

Възможно е , ако визираш себе си. Учителите някога преподаваха добре и държаха да се научи материалът. Сега учебниците ги пишат часни фирми спонсорирани от Сорос които нямат нищо общо с науката.

67

Анонимен

преди 6 години

Проблема идва от съдебната система, трябва да реформираме съдебната система.

66

Анонимен

преди 6 години

Проблема идва от това, че при комунизма който имаше амбиция а не ставаше за нищо - записваше учителския! Ми сега берем плодовете.

65

Анонимен

преди 6 години

Проблем идва от остатъчната русофилска мрежа на бившата ДС държи БСП будна. България трябва да се изчисти от остатъчната русофилска мрежа на бившата ДС, само тогава можеме да се оправимe. Ако не се изчистиме от остатъчната русофилска мрежа на бившата ДС никога няма да се оправиме.

64

Н

преди 6 години

Напоследък с учудване установявам, че доста млади момчета, които мислех за нехранимайковци и бяха без работа и без висше образование са заминали за Англия и там си работят...Явно нещо ги е мотивирало, какво ли е то?

63

Анонимен

преди 6 години

Проблема идва от старите плазмодии, които управляват бизнеса. Те са оядени и мързеливи. На младите се подиграват , а на по-големите ибес нямат как не стават за нищо.В бизнеси където управляват млади хора и екипите им се млади и усмихнати. Работят по съвсем друг начин. Още 10 години да измрът старите селски огрономи и съвсем ще влезем е пътя .

62

много добре

преди 6 години

Важна е възможността да се работи,а не къртовската работа.Важно е да се помага,а не издевателства.Жмвотът е дълъг,а не работата.Трябва да няма професионално заболяване,за да може да се нарече работа трудът,който се извършва

61

Митко

преди 6 години

Ще разкажа на кратко, защо се отказах да работя.През изминалите 10 години смених няколко работодателя в ИТ сферата. Нито един не ме осигуряваше на реална заплата. Някои от тях не ми платиха оставащите дни от отпуската.А последният не ми плати няколко заплати.Повече не искам и да чуя за работа в България.Вече работя за клиенти от чужбина. Събирам пари и ще имигрирам в някоя нормална държава.Защо да работя и живея в България, след като тук всеки ме лъже и подиграва с трудът ми?!?

60

Анонимен

преди 6 години

Изкопирайте социалните практики на Канада, Финландия и Швеция ама не искате нали, трябва да крадеме а не да работиме .Пък соЦа е лош бяхме 9 млн. и по селата дори имаше детски градини. Хората живееха задружно и нямаше проблеми.

59

До 61

преди 6 години

Тези, за които говориш, са "българки" само по гражданството. Точно този етнос обърква представите в подобни статистики - за образование, трудова заетост, ранно майчинство.Следват нашите си, етнически български кандидатчета да живеят като царчета, без да могат да си го позволят. Всеки десети от нашите мързелува на гърба на родителите си. Почти всички те са със средно или висше образование и с огромни претенции за стартова заплата минимум 1 500 лв.Турци, арменци и евреи работят и учат.

58

Бг

преди 6 години

До каква възраст го считат младеж?Колко от тях са роми? Никой не им ограничава достъпа до училище! Поне 90% от тях нямат никакво намерение да търсят работа,да ви е ясно!Колко са българчетата? Ако българче не работи и не учи, то е неспасяемо мамино синче и ще се глези, докато има кой да го издържа, дори да е станало човек над 40 г.Ако турче бездейства, значи просто не е намерило работа, няма пари да отиде до големия град, за да потърси там, но рано или късно ще намери изход от тази ситуация.

57

Ицака

преди 6 години

Скоро, работната сила в България ще бъде около 30% от малцинствата. До 2020 ще излязат от пазара на труда около 700 хил. българи. Раждат се 60 хил. бебета, но нацията намалява със 100 хил. на година. Около 40 000 от бебетата са от малцинствата.Ето ви една статистика, над която да се замислите, какво ви очаква вас "кадърните", които оставате тук.

56

Ицака

преди 6 години

След 10 години ще са останали 70 000 "кадърни" ИТ-та да изхранват 2.5 мил. пенсионери, 2 мил. роми, крадливи депутати, корумпирана администрация и хиляди имигранти.Късмет на "кадърните", които решат да останат тук!!!

55

Анонимен

преди 6 години

Не е вярна цифрата. Шведите са 30%. Догодина 40%.

54

Анонимен

преди 6 години

Тези групи за които трият ,ги пази закона ! А ВАС кой ви пази !?!?!?

53

teen

преди 6 години

Ъъъ, пу аз съм в статистиката. Таа, кое викате? Не съм учил ли? Че то какво има за учене в България? Рекет из университетите. Или ще плащаш, или ще си късан до дупка. И не работя щото - то къде има работа? Не бе, не говоря за робството замаскирано с 500 кинта. За работа говоря. Изобщо, нямате ли едни 1200 кинта за месечната ми заплата, изобщо не ми смущавайте спокойствието!

52

Анонимен

преди 6 години

Прав си Ицка !!!!и в двата поста !!!! Истината боли ! Но си остава ИСТИНА !!!!!