189

Анонимен

преди 7 години

Абе аз този Васил Велев всеки ден го гледам по телевизиите, кога работи този човек? Точно неговия труд е надценен. Предлагам за всеки ден, в който гостува по телевизи да не получава надник, да го видим тогава този отворко. Трева пасем.

188

ЛУДИ. ЛУДИ. ЛУДИ

преди 7 години

Тези на ЛУДИ на правят!Икономиката ни е загубена понеже се крепи на труд с ниска добавена стойност (като текстилна промишленост, производство на ишлеме и аутсорсинг - последното е най-доброто). Няма го високотехнологичният сектор, биотехнологиите, изкуствен интелект, машиностроене и роботика, автомобилостроене... От там идват големите пари! Ние реално се конкурираме със страни като Индия и Пакистан, където преобладава текстилн индустрия и ръчен труд и аутсорсинг. 2 поч. дни са проблемът?

187

Анонимен

преди 7 години

Ето един човек който вместо да сее глупости може да поработи нещо и да помогне на икономиката.

186

Прост работник

преди 7 години

А питат ли ме мен, колко губя като ми резнат празниците ?

185

Анонимен

преди 7 години

Пак ли реват как не са успели да откраднат труда на работника по празниците, та загубили ? Труда се продава, но в държавата на Боко Бирника освен да плачат за пари друго няма, не се ли наядохте ве смешници няма за вас хващайте се и си работете сами ето защо никога няма да се върнем дано умрете и свещи да си купите с тез пари.

184

Гуру

преди 7 години

Първосигналния средняк, който ми е дал минус на последния ми пост да се замисли как ще накарат държавния служител да работи една събота от месеца! Просто ще назначат още един човек в звеното. Иначе вица: Слезнал един държавен служител да пуши пред ведомството. След няколко минути излезнал да пуши негов колега. Първият отчаяно го попитал: И ти ли не можеш да заспиш?

183

Койчо

преди 7 години

Да-а, трудът е надценен, това е ясно. Особено на забогателите, които не създават нищо полезно. Такива трябва да имат голям заем, а не богатство.

182

Гуру

преди 7 години

Най-добре за икономиката ще бъде осигуряването на повече детски градини, добро образование и осигуряване на дежурни служители на държавната администрация в събота. Все неща, далечни на работодателите и политиците.

181

Komunist

преди 7 години

Vsi4ko tova stana za6toto dopusnaxme da unishtogat komunizma vmesto da izbiem zabite na toia pumiar i tia okolo nego te se gavriat s nas

180

Анонимен

преди 7 години

Няма ли кой да му каже колко е прос - от Подкрепа, КНСБ... Това е обида за народа. По време на празниците се харчат пари, които те прибират. Сигурно ги е яд, че хората пътуват за Гърция да харчат и затова искат да спрат почивките. Срам за синдикатите и политиците, които избираме.

179

Пари за ракия няма..

преди 7 години

Естествено че е надценен труда ни. Трябва ад ни плащат по 200 лв на месец. Какви са тия 500 лв, 1000 лв? Какви са тия глезотии като хляб, ток и вода? Друго си е да работиш за 200 лв и да има повече за S-класи за работадетели и политици. Какъв е този егоизъм ти да си купуваш хляб, пък шефа да няма за почивка на Малдивите? Осънайте се малко.

178

ДА, АМА НЕ

преди 7 години

До 202То ако само с работа се забогатяваше...

177

Bg.

преди 7 години

Само за пари мислят олигарси те. Да има едно лесно без почивка и пари да работиш, е най-добрият вариант за тях.

176

Анонимен

преди 7 години

До 185Да, прав си. Идеята ми беше, че дори само при това искане те са в нарушение на закона, а какво ли ще е ако човек се задълбочи в материята. И мисля, че агресията между хората (" оправи си "простата" сметка" ) не върши работа. Точно това им е целта на "бизнесмените" -разделяй и владей.

175

Анонимен

преди 7 години

Всеки народ си заслужава управниците. Интересно ми е управляващите са избрани от местното население, но те управниците казват. "Месното население ни иска много високи заплати, затова ще си внесем от вън по евтини работници. Местните не им пука за това и продължават да гласуват за управляващите" Въпроса е докога на местните няма да им пука, да не стане момент те да станат малцинство изместени от вноса.

174

ГУБИ/ПЕЧЕЛИ

преди 7 години

Кой губи?- работодателят, който трябва да плаща извънреден труд.- безработният - понеже обезщетението на борсата е на база на работните дни.Кой печели?- работникът- туризмът- икономиката (понеже, реално парите от извънредния труд влизат в джоба на работника и от там отиват за ежедневни нужди, т.е. се връщат в икономиката)

173

Анонимен

преди 7 години

До Анонимен 186Системата на Запад трудно се "надцаква" ако плямпаш само на български! Надцакалите ч българи са много много малко! Повечето са гаща-плява с езика и работят за български работодатели които си ги цакат мъжката! Тези работодатели по-принцип не наемат българи говорещи сравнително добре местния защото евентуално биха могли да си потърсят правата! Но българите които си работят за местен (Западен) работодател са си добре и си живеят още по-добре от всеки един българин в България!!!

172

Анонимен

преди 7 години

Да, някои фирмаджии губят, но пък печели турситическия бранш. Икономиката като цяло не губи, а просто се преразпределят средства между браншовете.

171

Гуру

преди 7 години

Що за наглост? Какви сметки ни размятат тези хора питам аз? БВП да не се създава само през официалните работни дни? Сигурно 35%-40% от фирмите работят събота и неделя, както и на официалните празници, за което на работниците НЕ ИМ СЕ ЗАПЛАЩА допълнително. Сигурно над половината фирми осигуряват работниците си на праговете а също голяма част от бизнеса е в сивата икономика. Тези да не лалат много, че работна ръка качествена се намира все по-трудно, срещо все по-високо заплащане.

170

КАК ???

преди 7 години

Как точно икономиката губи?1. Работодателите трябва да плащат извънреден труд повече дни в годината. Да, така е. Обаче парите влизат в джоба на работниците, който ги харчат за ежедневни нужди основно в страната. Т.е парите остават в икономиката. Инак работодателят със спестените пари ще си купи нов автомобил, т.е. парите излизат от страната!2. Пропуснати ползи от производство - няма такова нещо! Който има поръчки или непрестанен цикъл на производство ще си работи и плаща извънреден.