21

Тончо.

преди 7 години

До до 19Много подготвен си се изказвам.На вид Буран прилича на американските совалки. Руснаците правят опити за нещо различно, но накрая се спират на точно аеродинамично копие. Има и значителни разлики. Космическият кораб няма двигатели и има повече полезен обем.Корабът е изведен в орбита с помощта на ракета-носител Енергия.Съветските совалки ръждясват в хангар.На борда няма екипаж и совалката се управлява от Земята.Ако това го смяташ за напредък.

20

Анонимен

преди 7 години

И все пак най-голямата трагедия с ракета е руска.На 24 октомври 1960 година ракета Р-16 се взривява на стартовата установка на космодрума в Байконур, Казахстан, при което 126 души са изпепелени живи.

19

Анонимен

преди 7 години

Как бе, хвалят се непрекъснато. Това турболада, това хибридна Лада....Хвалби до небесата, те повече се хвалят отколкото произвеждат.

18

янките, без поука

преди 7 години

До Тончо.Всички ракети, ако не знаеш падат обратно на Земята. Просто руснаци, китайци и индийци не са си поставяли за цел да ги връщат на земята и използват многократно. Те произвеждат евтини и сигурни ракети за еднократна употреба. Всичко, което се използва многократмо дава огромен риск от авария. както стана и със совалките. Чалънджър се взриви на старта в 1986 г и 7 астронавти загинаха, ЗАЩОТО КАБИНАТА НЯМАШЕ АВАРИЕН ПАРАШУТ. Колумбия се разпадна при завръщане в атмосферата и 7 загинаха.

17

любопитен

преди 7 години

Гледам за любимите ви руснаци няма много статии в раздела технологии. Защо ли?

16

изгарят живи!

преди 7 години

До Тончо.Нека! Нека янките започнат да връщат ракетите си на земята. Щото две совалки с по 7 души екипаж всяка от тях, не успяха да върнат и 14 астронавти загинаха. А в 1967 г трима астронавти изгоряха живи в кабината на Аполо-1 тук на земята, без да са полетели в космоса. ВЪРДЖИЛ ГРИСЪМ, ЕДУАРД УАЙТ И РОДЖЪР ЧАФИ! Вратата на Аполо-1 се отваряла много бавно и те не успяват да излязат въпреки, че корабът е в лабораторията, тук на земята.

15

Тончо.

преди 7 години

Нито индийци,китайци,руснаци и други не са връщали ракети обратно на земята.За това е голям пробив след совалките.Спейс екс имат вече 2 успешни полета.

14

елементарен въпрос!

преди 7 години

До Анонимен 15Може ли да ми отговориш как точно Русия е изостанала с 50 години? След като Русия изстреля УСПЕШНО първия си автоматичен товарен космически кораб "ПРОГРЕС-1" ОЩЕ В ДАЛЕЧНАТА 1978 Г.! Тоест преди почти 40 години, а янките правят същото едва сега? От 6 години нямат космически кораби с хора на борда, а американските астронавти все пак летят до МКС. Е с какво излитат до МКС? На борда на чий космически кораб летят?

13

Анонимен

преди 7 години

Време е Uber да добавят и SpaceX към шофьорите си, една офертичка за легло на МКС в AirBNB и краварската икономика ще полети ...Само китайците да не спрат да купуват американски бондове, че щатите ще грохнат за 3-4 месеца.

12

Анонимен

преди 7 години

Днес само за един ден Русия изостана с още 50 години в космоса.

11

Анонимен

преди 7 години

Поредният гвоздей в ковчега на роскосмос.

10

Анонимен

преди 7 години

До Анонимен 11писаха бе, не си чел.

9

Анонимен

преди 7 години

А защо не писахте, че преди няколко дена индийците изстреляха своя ракета с 90 американски спътника и още няколко свои и на други страни?

8

Анонимен

преди 7 години

"Те сега започват бе Ивчо. Но скоро ще вземат хляба на рашките."Сега започват с какво- да откриват топлата вода ли? SpaceX започват дейността си през 2002-ра, базирайки се на ракетни технологии, които човечеството е овладяло преди 70 години. Тези некадърници разполагат със знанията, техническата база и бивши кадри на НАСА и въпреки това ракетите им гърмят като новогодишни фойерверки?

7

Анонимен

преди 7 години

АБЕ СТИГА С ТЕЗИ ФАНТАСМАГОРИИ ТРЪГНАЛ ОТ ТУКА ЗА ЛУНАТА! ИМАЛИ ОФЦЕ КОИТО ДА ВЕРВАТ НА КРАВАРИТЕ? ХОДИЛИ НА ЛУНАТА ЕВТИН ХОЛИВУДСКИ ВАРИАНТ. САМИЯТ РЕЖИСЬОР НА ФИЛМА ЗА КАЦАНЕТО НА ЛУНАТА СИ ПРИЗНА ЧЕ ГО Е СНИМАЛ ВЪВ ХОЛИВУД С ДЕКОРИ. ТЕЗИ ПРЕКАЗКИ МОЖЕШЕ ДА ВЪРВЯТ ПРЕЗ 70-ТЕ ГОДИНИ СЕГА СМЕ 2017 Г. 21 ВЕК КРАВАРИИИИ!

6

Анонимен

преди 7 години

До 7...НАСА....Спейса е бъдещето умнико, НАСА ще се занимава с фундаментални неща , а Спейса ще бъде като таксиджия на повикване. Това е само началото.

5

Анонимен

преди 7 години

"Те сега започват бе Ивчо. Но скоро ще вземат хляба на рашките."НАСА с цялата си мощ и финанси не успя да вземе "хляба на рашките". Спейса с единствената си невзривила се ракета ще обира само трохите от хляба на рашките.

4

Анонимен

преди 7 години

"Първоначално бе предвидено бе корабът "Dragon" да бъде изстрелян още вчера. Тогава полетът бе отложен само 13 секунди преди старта заради проблем с двигателя на ракетата носител "Falcon 9"."Според мен трябва да гърмят шампанското. По изключение ракетата не успя да се взриви още на старта, Е малко я отложиха, заради предстоящият взрив, но закърпиха нещата. Все още се издирват доброволци да се качат като екипаж на ракета на спейсекс, обаче, за предпочитане с предварително подготвени завещания.

3

Анонимен

преди 7 години

До До 1Не е, но твоята със сигурнидт е грухтяла.

2

Анонимен

преди 7 години

До ивчоТе сега започват бе Ивчо. Но скоро ще вземат хляба на рашките.