25

Анонимен

преди 7 години

Абе, то и влизането в ЕС беше като в страната на чудесата, но се оказа твърдо приземяване в реалността. Та и за СЕТА - ако беше толкова добре, нямаше да се налага толкова дълго и пространно да ни агитират! Може и да е добре, но за Германия и още 1-2 страни, но за нас ще бъде още една грешка под натиск!

24

Анонимен

преди 7 години

2) Отпадането на търговските бариери ще залее европейския пазар с евтини стоки, което ще вреди на местния, европейски бизнес.------че то и сега пазарът в България е залят с евтини китайски стоки.фермерите реват че ги цакат с внос на евтини домати и изливат млякото пред парламента.в тази държава си прецакан отвсякъде и без СЕТА.

23

Анонимен

преди 7 години

В близко бъдеще очаквам ЕП да забрани всякакви избори в държавите от ЕС, за да не могат народите да контролират или анулират техните решение. Вече на няколко пъти прозвуча нещо от сорта, че демокрацията била вредна, в повече, и др. (по повод на референдуми, чиито резултата не се харесва на толумите в Брюксел).

22

крайъгълния камък

преди 7 години

Търговското право се приватизира. С т.н. частни "арбитражни съдилища". Само през 2014 през частните съдилища са минали 12,4 милиарда щатски долара. От процеси на частни концерни срещу държави, за "пропуснати ползи", от неосъществени инвестиции. Именно тези "арбитражни съдилища" са крайъгълния камък в СЕТА.

21

80 процента

преди 7 години

80 процента от американските концерни имат филиали в Канада. Ако СЕТА остане в сегашния си вид, американските концерни ще могат да дават под съд на частните арбитражни съдилища, всяка една отделна държава от ЕС, включително и България. С други думи, много американски и канадски фирми ще инвестират и в България, само заради възможността, след това да ни съдят. За "пропуснати ползи". СЕТА е една первертирана система.

20

бългериа фърст

преди 7 години

Канадския концерн Gabriel Resources съди румънска община Росиа Монтана, (3 000 жители), в планината Apuseni в Западна Трансилвания, за "пропуснати ползи". Румънците разбрали това от телевизията. Съди ги частен арбитражен съд, принадлежащ на Световната банка. Никой не знае на какви закони се подчинява този съд. Канадския концерн съди румънската община за 8 милиарда щатски долара. Това ни чака и нас.

19

чиста диктатура

преди 7 години

Това си е чиста диктатура на корумпираните и декадентни бюрократи в Брюксел! Защо нямаше обществено обсъждане на СЕТА? Защо някакви съмнителни типове от ЕС се срещаха в тъмни стаички с лобиисти от съмнителни канадски картели и се "разбираха"? Защо ЕС рекетираше в гангстерски маниер валонците? Защо темите на преговорите бяха обявени за секретни и дори депутати нямаха достъп до тях? Защо решенията и за България се вземат в Чужбина, в Брюксел, а не в София? Защото някой плаща на политиците ли?

18

Анонимен

преди 7 години

Ceta - ще го ядем канадския безплатно

17

Анонимен

преди 7 години

Би било хубаво т.нар. анализатор в т.1 да упомене какво България е защитила в това споразумение. От дадените примери следва извода, че французи, италианци, белгийци и т.н. са си извоювали изключения от обхвата на това споразумение и са защитили важни елементи от собствената си икономика! А наш'те *** са се разписали като селски кметове... Щото така изкомандвали отвън...

16

Анонимен

преди 7 години

ЕС икономически е много могъщ.Много повече от САЩ и всяка друга държава взета поотделно.Така че може да диктува правилата.

15

Анонимен

преди 7 години

дрън- дрън....абе хора като се притеснявате толкова,купувайте само стоки произведени в Родината,зеленчуци от бабите на пазара и т.н от нас зависи.като няма кой да го купува ,няма да има и кой да го внася...

14

Анонимен

преди 7 години

А от каде ще идват парите от премахнатите такси нали са част от поддръжката на образованието сигурноста здравето и т.н. от това печелят чорбаджиите но държавата е на абсолютна загуба ще има ли някой политик силата да им вдигне данъците да навакса със сигурност никога гарантирана загуба от това и подобни споразумения обречено е споразумението но загубеното време няма да се върне никога

13

Анонимен

преди 7 години

Komunist = Sorosoid i dvete sa vredni za vhovechestvoto

12

Петър Папазов

преди 7 години

1) 40 наименования за географски произход били гарантирани.Колко са българските. Ако няма достатъчно - СЕТА е неприемлив договор.2) Въпросният инвестиционен съд не бил нищо ново. Ами защо го създават?Лафове за прозрачност сме чували много и ЕК не е пример. Явно този съд ще бъде контролиран.Още много въпроси възникват. Например за разнообразието на сортовете. Този договор как ще гарантиране местните сортове от помитането им от унифицираните масови но "гумени" плодове и зеленчуци?И още много.

11

демократ убавец

преди 7 години

всички демократи са горди, че корпорации ще могат да съдят страната ни.. както и да фалират българското стопантство..нищо, важното е свобода да вее косите ни, а ГМО-то на щатите да е навсякъде!!Да живее либерализма и толерастията. Амин

10

Кольо

преди 7 години

Не съм съгласен. Примерно т.2:Българското краве масло е конкурирано от западноевропейските марки. Нашето е на половин цена за да се купува, а е на светлинни години от каквото и да е масло. Помислете пак преди да пишете лъжи и да си повтаряте - не е вярно, та не е вярно. Сета ще убие конкуренцията в Европа. Особено за малките производители. Още големи риби ще влязат на пазара в Европа и ще натискат малките както си искат. Абе ще ни тъпчат с гмо до безкрай.

9

Планета Земя

преди 7 години

Свободната световна търговия ПРЯКО ВЛИЯЕ ВЪРХУ ЗАМЪРСЯВАНЕТО НА ПЛАНЕТАТ ЗЕМЯ.Няма как да ядеш картофи от франция или боб от Китай и леща от Канада и ДА НЯМА ЗАМЪРСЯВАНЕ.Тези ресурси трябва да има ограничение за разстояние между производител и потребител, т.е. стока с ниска принадена стойност да има ограничение за километри транспорт при условие, че има в близост подобни стоки.

8

Анонимен

преди 7 години

По първите коментари ще ги познаете - служителите във фирмите за "дигитална репутация" лъскат имиджа на проваления либерализъм.

7

--

преди 7 години

Е, какво очаквате от "независима" и "свободна" медия, като тази? Поредната поръчкова статия.

6

анонимен

преди 7 години

гмо храните идват с нови болести ам централи започват безкраини дела в сащмалка бедна бьлгария която е на 20 000 км дали ще издьржи на този мор