58

Край

преди 7 години

Абсурда - Според сегашния закон ако 50%+1 от гласувалите са казали да и прага за задължителност е преминат - резултата е задължителен. А ако 2гласа липсват и 100% да са казали да - резултатите може да отидат в коша.Закона беше правен от противници на мажоритарната система и избора беше броен от тях.Със съд няма да стане - 12 хил. павета ще решат въпроса кардинално.

57

фри

преди 7 години

До зззИма СЪД и ЗАКОН.(точка) СЪДЪТ КАЗВА (все още се оаква) че референдумът е ЗАДЪЛЖИТЕЛЕН. ТОЧКА!-тоя съд имал ли е "превръзка на очите" или все пак едното Око е гледало ... нагоре?!

56

Анонимен

преди 7 години

Айде да видим как новата система ще ви отсее хората, които очаквате...До колко от системата зависят качествата на кандидатите, което е проблем.Според мен-изобщо. Ама вие си знаете.Друго нещо е важно, и то естествено не е предлагано на гласуване, не повече от два мандата за депутат.Dдерзайте!

55

Теб

преди 7 години

До фри:Като казваш че само 40% от хората са гласували с Да, искам само да те питам колко процента от хората са гласували за президента. По-малко от 20%. Според твойта логика, той НЕ трябва да е избран.

54

ззз

преди 7 години

Абе на какъв език си говорим?!За какъв СЛАВИ ми говорите за какви ЩОУМЕНИ?!??Има РЕФЕРЕНДУМ.(точка) Има СЪД и ЗАКОН.(точка) СЪДЪТ КАЗВА (все още се оаква) че референдумът е ЗАДЪЛЖИТЕЛЕН. ТОЧКА!Няма какво да се обсъжда и коментира! (личното си мнение за мажоритарния вот го казах по-долу-то няма значение!)ЗАБЕЛЕЖКАТА МИ Е САМО и ЕДИНСТВЕНО че ПРЕДСТОЯЩОТО НС ЩЕ Е НЕЛИГИТИМНО, НЕЗАКОННО или както искате го наречете и ВСЯКО негово решение ще е такова!АРЕ пак прочетете какво съм написал!

53

До 72

преди 7 години

Ами то по твоята логика за Герб са гласували 13% от българите, следователно 87% са против.

52

Мен

преди 7 години

До фри:Първо, въпросът за намаляване на депутатите не мина, благодарение на нашия "велик" президент.И второ, така или иначе в момента най-често присъстват малко над 120 дупетати, колкото да има кворум. Така че защо да не се намалят наполовина. Доста разходи ще бъдат спестени по този начин.

51

Анонимен

преди 7 години

Тиквите обаче не го признават.

50

фри

преди 7 години

До а/аи къв е резултата? 40% от всички хора са гласували "за"т.е. отговора е - НЕ!

49

ззз

преди 7 години

Абе к'ва обратна давност ви гони!Не четете ли за какво пиша:СЛЕДВАЩОТО НС ЩЕ БЪДЕ НЕЛИГИТИМНО!Т.е. това за което СЕГА ще ГЛАСУВАМЕ, защо, ще е избрано в разрез със ЗАДЪЛЖИТЕЛНОТО решение на РЕФЕРЕНДУМА и още повече СЛЕД решение на СЪДА!Т.е. Или сега премиера/президента сменя избирателната система (а май нямат право),Или новоизбраното НС САМО приема НОВ избирателен закон и се САМОРАЗПУСКА.Всичко друго ще е ПРОТИВОЗАКОННО т.е. ВСЯКО бъдещо прието решение на НС ще е незаконно!

48

Анонимен

преди 7 години

Никакъв народ не сме ако позволим да не ни се зачита вота!!!

47

фри

преди 7 години

единственото, което е разумно , това е намаляване на парите на 5-6 лв."мажоритарен" избор - голямо преебаване за избирателя"намаляване на депутатите" - много опасно- води до увеличаване на тежестта на 1 депутат, до по-лесно "правилно" гласуване, което в комбинация с "мажоритарен" вот води до изляза бизнес-закони, т.е. гилотина за хората!ама кой да мисли, преди да гласува безумни "рефенедуми"! Офце сте и офце ше си останете!

46

ивчо

преди 7 години

бе кой ви пита глрдате ли славчо или не, пишете по темата ...

45

ззз

преди 7 години

Чакайте бе Байноли!К'ъв Слави к'ви 5лв. ви мъчат БE!?!!НАРОДА КАТЕГОРИЧНО се изказа по темата!Коментариите и дискусиите ПРИКЛЮЧИХА!Няма "ама не чух, ама не разбрах" НАРОДА КАЗА!!!Ако някой не му отърва - да направи НОВ референдум и ако НАРОДА каже друго ОК.До тогава ТОВА Е!п.п.Лично аз предпочитам рейтинговата с-*** , както в Австралия, Индия , Оскарите, и много корпорации, но това е. Ако убедя или купя 2 мил. българи да я приемат - може, до тогава НАРОДА СИ КАЗА ДУМАТА!

44

Анонимен

преди 7 години

Сега Радев да вземе пример от Тръмп и веднага да уволни правосъдния министър.

43

Анонимен

преди 7 години

до 58 - В България, по времето на Герб - да. По цивилизованият свят - не! Има закон БЕЗ давност - например за лустрация, но не и с ОБРАТНА давност - днес нещо да е легитимно, а утре да се постанови, че не е легитмино.

42

Анонимен

преди 7 години

аз също не съм гласувал замажоритарен вот, а за намаляване на субсидии и за задължително гласуване. ПРОТИВ мажоритарен вот бях, защото знам каква каша ще стане. 2009 като имаше мажоритарен вот, защо ББ вкара 31 анонимника мажоритарно?

41

Анонимен

преди 7 години

До Анонимен 55защото в света няма закон с обратна давност.-има, при това - не един

40

Анонимен

преди 7 години

Не става въпрос за аудиторията на Слави , аз не го гледам и пак съм ЗА референдума

39

Анонимен

преди 7 години

до 333 - личи си, че не познаваш законите. изтеклото Нс няма как да е нелегитимно, на бааз закон приет за валиден след неговото разпускане, защото в света няма закон с обратна давност.